Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Online sajam zapošljavanja i znanja u znaku Y generacije


Šesti regionalni online sajam zapošljavanja i obrazovanja, „Virtualni dani karijera i znanja 2015“, održaće se od 21. do 28. oktobra na adresi www.dankarijera.com.

Ovaj već tradicionalni događaj, organizuju tri najposećenija portala za zapošljavanje i obrazovanje u regionu – iz Srbije sajt Poslovi.infostud.com, u saradnji sa Infostudovim  sajtovima posvećenim obrazovanju, portal MojPosao.net iz Hrvatske i Posao.ba iz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji sajam u znaku Y generacije

Ovogodišnji onlajn sajam će biti u znaku tzv. Y generacije tj. ljudi rođenih 80-ih i 90-ih godina koji sa godinama postaju dominantni na tržištu rada, odnosno ponuda poslova i obuka će u najvećoj meri biti prilagođena pripadnicima ove generacije.

U periodu od 21.10. do 28.10., posetioci će moći da pristupe sajmu u bilo koje vreme iz svojih domova i da pregledaju oglase za posao, obuke i kurseve bitne za razvoj karijere, kao i da putem chat servisa razgovaraju sa poslodavcima i predstavnicima edukativnih ustanova.

Iako se sajam održava online putem, centralni događaj na njemu predstavljaju panel diskusije koje će se održati u prostorijam LINK grupe u Zemunu u subotu 24.10., tokom kojih će poslodavci, predstavnici Ministarstva prosvete i Ministarstva rada, ali i istaknuti autori koji se bave tematikom zapošljavanja i obrazovanja govoriti o specifičnostima prilikom zapošljavanja generacije Y. Biće reči o odnosu između formalnog i neformalnog obrazovanja, pohvalama i zamerkama koje poslodavci imaju na „milenijalse“, novim modelima zapošljavanja, sticanju potrebnih znanja za novo doba, ali i očekivanjima koje poslodavci imaju od kandidata. Posetioci će moći da se prijave i da fizički prisustvuju radionicama u prostorijama kompanije Link group, ili da ih prate putem live stream-a.

Koje kompanije će učestovati na sajmu?

Onlajn sajam je za proteklih pet godina zabeležio preko 800.000 poseta, a samo prošle godine je bilo preko 200.000, od kojih najviše iz Srbije.

Među izlagačima na sajmu koji su u potrazi za zaposlenima će se ove godine naći kompanije: Nestle Adriatic S d.o.o, Lidl Supermarketi, Philip Morris International d.o.o., JT International AD Senta, Telenor d.o.o, Koncern Bambi a.d, Trizma, Cooper Tire & Rubber Company Serbia d.o.o, Lion Group, eFront, Ernst & Young d.o.o. Beograd, Societe Generale Banka Srbija a.d, Orion Telekom d.o.o, Nelt Co d.o.o, Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad, UniCredit Bank Srbija a.d.

Što se edukativnih ustanova tiče, izbor obuka i kurseva će ponuditi: Cotrugli Business School, Kursevi.com, Francuski institut, Ambasada Kanade, Ambasada Australije i Link Group d.o.o..

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti

Komentari na vest (5)


 • Bogosavljevic Mirjana

  pre 6 godina i 11 mesec

  Lepo osmisljeno i podrzavam sto prednost imaju mladje greneracije jer oni treba tek da stvaraju porodicu ,dom. karijeru... I sama imam cerku tih godina.Ono sto se namece kao pitanje je:"Sta da rade generacije iz 60-tih" Kada smo mislili da smo skoro blizu cilja ostali smo bez posla,bez egzistencije. A trazimo tako malo , da radimo i zaradimo,jer treba ziveti. Malo ko ceni visegodisnje radno iskustvo.Kad sam bila mlada prednost su imali stariji i iskusniji,sada prednost imaju mladi. Pa kada je nase vreme? Mnogi se ponasaju kao da nikad nece ostariti. Koristim ovu priliku da vas ceo tim pohvalim . Korisnik sam vaseg sajta i zadovoljna sam vasim uslugama. Samo ako postoji mogucnost stavite recite poslodavcima da i mi mozemo biti dobri ranici,sto u stvari i jesmo ali nam je potrebna sansa. Srdacan pozdrav
 • Bojan Jovanović

  pre 6 godina i 12 meseca

  Mogućnost pronalaženja zaposlenja na jednom ovakvom tzv. "sajmu" je upravo onakva kako mu i ime kaže - virtuelna.
 • darko pekeč

  pre 6 godina i 12 meseca

  Ja sam 1958.godište i osećam diskriminaciju pri konkursima. Za to ne krivim infostud. Naprotiv, pročitao sam bezbroj korisnih članaka, neki su se bavili upravo i temom zapošljavanja "starije" generacije. Namlađe generacije su možda (iz njihove perspektive sigurno) još u težem položaju. Poslodavci uglavnom traže mlađe kadrove sa iskustvom i poslovnim kontaktima. To stvarno može kandidate van navedene kategorije dovesti do očajanja i bespotrebnog traženja krivice na pogrešnom mestu. Savet je raditi na sebi, biti uporan i u trenutku največeg očajanja nači u sebi snagu da se nastavi, jer šta nam drugo preostaje?
 • ivan stefanovic

  pre 6 godina i 12 meseca

  hihihi... "potencijalni" poslodavci treba da iskesiraju samo 760 do, astronomskih, 6700 eura za stand... ajoooj... ali dobro, s obzirom da ovde dobijaju robovsku, a ne jeftinu radnu, snagu uz sveobuhvatnu podrsku ovog sajta (a nekada svrsishodnom portalu)... svrianje u prazno, po obicaju. Ja sam iz okoline Subotice i opste poznato je da su ovaj sajt, zajedno sa subotica.com, najzesce proYellow orijentisani.
  • Poslovi Infostud

   Poštovani Ivane,
   Ne kreiramo mi visinu plate u Srbiji, niti dajemo takvu podršku bilo kome od poslodavaca, već je to poslovna politika svake firme. Naravno da bismo i mi voleli da su u Srbiji plate mnogo veće i da svi koji dobiju posao, nakon što su konkurisali preko našeg sajta, imaju mnogo veće plate, ali to nije realnost na našem tržištu rada i mi ne možemo da utičemo na to. Da naš sajt i ne postoji, opet bi plate u Srbiji bile iste, tako da ne stoji konstatacija da smo mi bilo kakva "podrška" kakvu Vi spominjete. A kada je u pitanju orjentacija, svi sadržaji na našem sajtu su u potpunosti apolitični i tiču se isključivo teme zapošljavanja.
   Pozdrav,
   Dragan
 • Veco Devic

  pre 6 godina i 12 meseca

  U poslednjih sest meseci javio sam se na nebrojene oglase ali na zalost ništa,nisam čak ni pozivan na razgovor moguce zbog godista,rodjen sam 1958 god.i zavrsio sam kao fizicki radnik bez obzira na skolu i iskustvo.