Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Poslovi koje je moguće raditi od kuće


Ako ste u potrazi za dopunskim poslom ili biste voleli da putovanje do posla i odlazak u kancelariju ili na radno mesto zamenite svojim radnim stolom, rešenje mogu da budu poslovi za koje su poslodavci i predvideli da se mogu obavljati iz sopstvenog doma. Na sajtu Poslovi.infostud.com ih je moguće pronaći tako što u pretrazi označite filter rad od kuće  i nakon toga će vam svi aktivni raspoloživi oglasi vezani za ovaj kriterijum biti izlistani.

 Rad od kuće, ili u poslovnim krugovima poznat kao remote pozicija, do skoro je bio privilegija samo određenih striktno profilisanih stručnjaka, ali u vreme pandemije koronavirusa veliki broj poslodavaca i kompanija se odlučuje da svojim zaposlenima ponude ovu mogućnost. Na sajtu Poslovi.infostud.com poslednjih meseci takvih oglasa je sve više i mogu se pronaći ukoliko u pretrazi označite filter rad od kuće, posle čega će biti izlistani svi aktivni raspoloživi oglasi koji odgovaraju ovom kriterijumu.

Onlajn nastavnici engleskog jezika

 Formalno obrazovanje u ovoj oblasti nije toliko nužno, već je suštinski važan tečan izgovor engleskog jezika, gotovo na nivou maternjeg, dok su fakultetska diploma ili posedovanje nekog drugog sertifikata samo poželjni. Klijenti su mahom iz inostranstva, većinom iz Kine i čine ih osobe svih uzrasta i obrazovnih struktura.

 U većini slučajeva čak nije nije potrebno ni neko ranije iskustvo u obavljanju ovog posla, niti se od kandidata zahteva pedagoška praksa. Ono što je od presudnog značaja za ovaj posao su dobra internet konekcija, web kamera i fleksibilno radno vreme koje zavisi od potreba klijenata. Primer jednog takvog oglasa možete pogledati OVDE.

Rad u marketingu

 I ova poslovna oblast pruža mogućnost rada od kuće i uglavnom se odnosi na SEO stručnjake i osobe koje upravljaju društvenim mrežama, ali i ostalim segmentima marketinga, poput kopirajtinga.

 Najvrednija poslovna osobina u ovom segmentu rada je svakako kretivnost, budući da se od kandidata traži da istraživanjem tržišta dođu do rešenja koja će poboljšati poslovanje poslodavaca, što u prevodu znači što veću konverziju, odnosno prodaju.

 Oni kandidati koji već imaju neko iskustvo u ovoj oblasti su u velikoj prednosti, jer digitalni marketing se toliko brzo razvija i menja da retko koji poslodavac ima vremena i strpljenja da sarađuje sa početnicima. Naravno, poznavanje engleskog jezika je neophodno, makar na B nivou. Plata može iznositi i po više stotina evra što možete videti u oglasu u prilogu. 

Kol centar i logistika

 Odlične verbalne veštine su nešto što se podrazumeva za rad u kol centrima, baš kao i savršeno poznavanje engleskog jezika, zbog čega je potrebno da kandidati perfektno govore i još neki jezik. Upravo zbog toga se traže osobe koje govore holandski, italijanski, francuski...

U ovoj grupi poslova se nalaze i pozicije za dispečere i logističare, kojima je znanje barem jednog stranog jezika nužno, a radno vreme se određuje prema vremenskoj zoni u kojoj se nalazi sedište poslodavca.Jedan od ovakvih oglasa pogledjte OVDE.

Administracija i HR

 Mnogo je onih koji misle da se sektor ljudskih resursa ne može obavljati na daljinu, ali praksa pokazuje da i te kako postoji potreba za HR stručnjacima koji posao mogu da rade od kuće. Naravno, poznavanje engleskog blizu nativa nivou  je nešto bez čega ne treba ni pokušavati konkurisati, a od potrebnih veština tu su još fakultetska diploma, odlično poznavanje rada na računaru i sjajne organizacione sposobnosti. Potrebno je poznavati zakonske propise zemlje iz koje dolazi poslodavac, kao i imati prethodno iskustvo, uglavnom ne manje godinu dana. Jedan od ovakvih oglasa je i ovaj.

IT stručnjaci

 Godinama unazad, mnogo pre nego što je svet zadesila globalna kriza prouzrokovana koronavirusom, veliki broj IT stručnjaka je svoje poslove obavljao izvan kancelarija. Iako i dalje postoje poslodavci koji radnike pokušavaju da privuku da redovno dolaze na posao, uglavnom na taj način što u prvi plan ističu da su kancelarije luksuzno opremljene, da se nalaze u elitnom gradskom jezgru sa odličnim pogledom, i dalje najveći broj remote pozicija dolazi upravo iz ove oblasti. U ponudu su radna mesta na junior, medior i senior nivou, razgovori za posao se obavljao isključivo preko skajpa, zuma ili neke druge slične aplijkacije, a po pravilu potrebno je proći određeni period probnog rada pre nego što se dobio posao. Evo primera oglasa.

Podelite vest

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti