Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Šta sve možete da učite tokom vanrednog stanja


  

Pandemija Korona virusa, gotovo preko noći, promenila je način rada u mnogim firmama, ali je  uticala na sve nas da što više vremena provodimo u svojim domovima.

To što smo kod kuće je i idealna prilika da se vreme pametno utroši za sve ono što može da nam ubuduće koristi, bilo da je reč o poslu ili nekom hobiju koji volimo.

Poslovi.infostud.com su istraživali za vas koje su to platforme, koji u doba korona virusa nude i besplatne obuke i kurseve, pored onih koje se redovno naplaćuju. U ovom periodu možete poboljšati znaje stranog jezika, slepog kucanja, ali i usavršavati poslovne veštine, učiti digitalini marketing, veb dizajn, programiranje i još mnoštvo drugih stvari.

Razvoj karijere

  1. Krojačeva škola - Pravo mesto da potražite besplatne onlajn kurseve  za učenje HTML-a, Wordpressa, Python instalacija ili pravljenje TOP CV-a i motivacionog pisma.
  2. Skillshare - Na ovom sajtu saznaćete kako da razvijate nove profesionalne veštine, a na raspolaganju vam je više od hiljadu predavanja iz biznisa, dizajna i fotografije.
  3. Link e-learning (Company Academy) - Ovde možete potpuno besplatno učiti veštine jasne i uverljive prezentacije, kao i lekcije o tehnikama donošenja odluka i pisanja.
  4. Kadenze - Sve što vam je neophodno da znate o istoriji grafičkog dizajna i svim tehnikama iz te oblasti, možete pratiti na kursu ovog portala.

Učenje jezika

  1. British council - Saznajte kako je najbolje da deca uče engleski, kao i oni koji žele da znanje poboljšaju radi posla, pa sve do kursa koji vas vodi kroz život i delo Vilijama Šekspira.
  2. Virtuelna učionica - Interaktivna gramatika engleskoj jezika čeka vas na paltformi koja i inače korisnicima olakšava učenje, kroz vežbe, praćenje napretka i takmičenje sa ostalim učesnicima.
  3. Duolingo - Ne propustite i ovu dobru priliku da besplatno naučite neki od svetskih jezika: španski, francuski, nemački, italijanski, portugalski, holandski, japanski…

Digitalni marketing

  1. Facebook blueprint - Naučite nove marketinške veštine na ovaj platformi, naročito „pokupite” sva znanja o Fejsbuk            oglašavanju.
  2. Google Digital Garage - Dopunite znanje iz digitalnog marketinga, kako da budete što prisutniji na svojim platformama prodajete onlajn, a naučite i kako da se zaštitite od hakera

Programiranje

  1. Škola koda - Pod sloganom „Učimo narod programiranju”, ova onlajn škola pruža i besplatne tutorijale i vežbe iz ove oblasti.
  2. Freecode camp - Ključne njihove teme su izrada projekata i učenje kodiranja, a po sopstvenoj oceni, čak 40.000 njihovih diplomaca pronašlo je posao u kompanijama kao što su Amazon, Google i Apple.
  3. Tutoriali.org - ogroman broj tutorijale i za početnike i za one naprednije

Razne oblasti

  1. Typingstudy - Možda je sada prava prilika da naučite brzo-slepo kucanje, posebno ako vam je ono neophodno ili može da ubrza posao koji radite.
  2. Linkedin learning – Mesec dana besplatno možete pratiti poslovne, kreativne i IT kurseve. Uslov je da morate ostaviti broj platne kartice, pa se obavezno treba odjaviti nakon isteka besplatnog perioda.
  3. Kampster – Interaktivna platforma za onlajn učenje, pored onih kurseva koji se plaćaju, ima i besplatnih - Kako da povećaš broj Instagram pratilaca, Kurs mršavljenja-prihvati izazov, kao i mnogi drugi..
  4. Bookmate - Najlakši način da pristupite knjigama i to riznici sa više hiljada naslova. Imate priliku da čitate knjige sedam dana potpuno besplatno.
  5. Udemy - U ponudi ima mnogo platformi iz sasvim različitih oblasti - programiranja, dizajna, učenja italijanskog za početnike, sedmodnevnog plana ishrane na bazi biljaka…
  6. Scribd – ima neverovatnu biblioteku eknjiga, audio knjiga, časopisa, članaka kojima možete besplatno da pristupite tokom 30 dana putem linka.
  7. Khan Academy - Ovaj sajt ima brojne onlajn kurseve iz različitih oblasti koji pomažu učenicima i nastavnicima tokom perioda školovanja ili učenje nečega sasvim novog.

 

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti

Komentari na vest (5)


  • Gordana Nikolić

    pre 4 godine i 5 dana

    Divno!
  • Miroslav Š

    pre 4 godine i 6 dana

    Mozete dodati edX platformu za ucenje.Mnogo besplatnih i korisnih kurseva na vise stranih jezika.
  • Lazar S.

    pre 4 godine i 7 dana

    Završio sam za mesara i nemogu nikako da nađem posao.
  • Saša Stevanović

    pre 4 godine i 7 dana

    Tek sada sam pročitao ali, ću tek imati potpunije mišljenje o sajtu kada isprobam nešto od ponuđenog. Za sada 3 zvezdice
  • Snežana Marković

    pre 4 godine i 7 dana

    Hvala na ovoj objavi od velikog znacaja za slobodno vreme