Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Utisci sa seminara Lepo mi je što imam posao koji volim

Datum postavljanja vesti:

Polaznica radionice Lepo mi je što imam posao koji volim, nam se javila posle nekoliko meseci. Kaže da joj je radionica pomogla da iz drugog ugla sagleda potragu za poslom i pristupi tom procesu na odgovarajući način. U nastavku možete pročitati njeno iskustvo: 

"Ukoliko bih morala da sažmem ovaj imejl u jednu rečenicu, ona bi glasila: „Hvala Vam što ste mi pomogli da dođem do posla koji volim!“ Pritom, ne mislim na konkurse koje redovno objavljujete koji su takođe od nesumnjivog značaja u dolasku do zaposlenja.

Ova zahvalnica podjednako je namenjena Vama kao organizatoru i Milici Stojiljković, osnivaču Centra za lični razvoj „Lepo mi je“, predavaču na radionici „Lepo mi je što imam posao koji volim“. Samo nepuna dva meseca nakon učestvovanja na ovom besplatnom seminaru, počela sam da živim upravo ono što njegovo ime poručuje.

Kako je to praktično izgledalo? Milica  je, pre svega, pomogla da osvestim svoje postupke i fokusiram se ne na traženje posla, već na pronalaženje istog. Zbog toga sam odlučila da samoinicijativno, bez trenutno aktivnog konkursa, pošaljem radnu biografiju svim poslodavcima sa svoje „liste želja“ (upravo kod jednog od njih danas i radim!)

Naučila sam kako da prilagodim motivaciono pismo i CV željenoj poziciji i floskule poput „timski igrač“ i „pozitivan stav prema radu“ zamenim autentičnim vrlinama, znanjima i interesovanjima po kojima bih mogla da budem specifična (a time i primećena) u odnosu na druge kandidate. Takođe, saznala sam najbolji način da predstavim svoje studentsko (honorarno i volontersko) radno iskustvo.

Kada su, na moju radost, pozivi na razgovore usledili, mogla sam da nastupim samouvereno. Naučila sam najvažnije informacije o kompanijama i pozicijama za koje sam konkurisala. Imala sam spremne odgovore na „nezgodna“ pitanja poslodavaca, pa čak i ono o plati, svesna onoga što osoba preko puta mene želi, odnosno ne želi da čuje. Bilo mi je neverovatno (drago) kako su se, jedno za drugim, nizala upravo pitanja koja smo na radionici prolazili i analizirali! Ostajući iskrena i prizemna, ipak sam znala koje su to “zamke“ koje moram da zaobiđem  da bih izašla kao pobednik. Pored toga, naučila sam i kako da bolje komuniciram, razumem sebe i druge, suzbijem tremu i nastupim u konfliktnim situacijama  - sve to u samo dva inspirativna popodneva sa Vama!

I dalje čuvam opis željenog radnog mesta, za koji nam je predavač Milica preporučila da napišemo neposredno nakon radionice, kako bismo bolje fokusirali svoju pažnju u odabiru i prepoznavanju istog. Raduje me što mogu da Vam kažem da su sličnosti sa onim što danas radim više nego očigledne!

Nadam se da će i buduće generacije diplomaca i apsolvenata imati priliku da učestvuju na ovoj radionici i usvoje dragocena znanja. Ohrabrujem ih i uveravam da su upravo oni ti koji sebi mogu da obezbede radno mesto na kojem će se dobro osećati."

Za semininar "Lepo mi je što imam posao koji volim" u Vršcu se možete prijaviti zaključno sa četvrtkom 21.02. na ovom linku 

Prosečna ocena:

4.12
Broj glasova: 43

Vaša ocena:


Podelite na društvenim mrežama:

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.