Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Veliki porast broja oglasa - najtraženiji trgovci, IT stručnjaci i mašinci

Dosadašnja analiza objavljenih konkursa u 2018. godine pokazuje da je došlo do ozbiljnog porasta broja oglasa na sajtu Poslovi.infostud.com. U prvih pet meseci 2017. godine na sajtu je bilo 10196 aktivnih oglasa, dok je po isteku meseca maja u 2018. bilo objavljeno 13792 što je povećanje za oko 35%.

Povećanje je moguće pratite na nivou svakog meseca, pa je u u maju 2017. na sajtu bilo 1760 aktivnih oglasa, dok je u prošlom mesecu ove godine taj broj iznosio rekordnih 2500 što je povećanje za 42% u odnosu na isti period lane.

 

 

Najčešće objavljivani oglasi

 

Kategorije poslova u kojima su oglasi najčešće objavljivani u prvoj polovini 2018 godine su: trgovina i prodaja, IT, mašinstvo, nešto manje u oblasti ekonomija, administracija.

Trgovina i prodaja

IT

Mašinstvo

Prodavac u prodajnom objektu

Java Developer

Mašinski inženjer

Komercijalista

C#/C++ Developer

Serviser

Poslovođa

JavaScript Developer

Mehaničar/ Automehaničar

Referent nabavke

PHP Developer

Mašinski tehničar

Telefonski operater

.NET Developer

Bravar

Što se elektrotehnike tiče tražili su se elektroinženjeri, električari, elektromonteri, a kategoriji ekonomija često su raspisivani oglasi za: referente računovodstva, analitičare, menadžere za kontrolu kvaliteta, knjigovođe itd.

Teško do kuvara, poslastičara i pekara

 

Kada govorimo o tzv. deficitarnim pozicijama tj. oglasima  na koje  je stizalo daleko manje prijava od prosečnog broja, prednjače kategorije priprema hrane i  ugostiteljstvo.

Što se tiče konkretnih pozicija, u prvoj polovini ove godine najteže je bilo zaposliti: šefa kuhinje, kuvara,recepcionara, poslastičara, konobara, šankera, pekara,itd.

Tražili su se radnici i iz oblasti mašinstva: autolakirer/farbar, metalurški tehničar, serviser, izrađivač alata, metaloglodač, autolimar, limar, ali odziv na oglase je bio u proseku ispod 10 prijava.

Iako se IT oblast vrlo brzo razvija i objavljuje se najveći broj konkursa, na oglase se prijavljuje daleko manji broj kandidata u odnosu na prosečan broj prijava po konkursu, koji je 2017. iznosio oko 76 kandidata. Iz tog razloga se i ova obalst smatra jednom od najdeficitarnijih.

 

Datum postavljanja:


Podelite na društvenim mrežama:

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.