Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Veliko istraživanje završeno: Ko su najpoželjniji poslodavci u Srbiji?

Rezultati istraživanja „Najpoželjniji poslodavac 2016“ pokazuju ko su najatraktivniji poslodavci u Srbiji i šta ih čini tako zanimljivim za kandidate. Istraživanje je tokom februara i marta popunilo preko 10 000 ispitanika na sajtu Poslovi.infostud.com. Učesnici u istraživanju su birali najpoželjnije poslodavce na osnovu ličnog suda, naveli šta poslodavca čini atraktivnim, koliku zaradu očekuju kod takvog poslodavca, o kakvom tipu kompanije se radi. Deset najbolje ocenjenih kompanija su: Coca- Cola HBC –Srbija d.o.o Zemun, NIS A.D. Novi Sad, Telenor d.o.o Beograd, JP EPS Beograd, Telekom Srbija a.d Beograd, Nordeus d.o.o. Beograd, Microsoft Software d.o.o. Beograd, Philip Morris Services d.o.o Beograd, JP Pošta Srbije Beograd, Delta holding d.o.o Beograd.

Učesnici u istraživanju kod poslodavaca najviše cene dobre međuljudske odnose i radnu atmosferu. Na drugom mestu se nalaze prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, dok se visina plate tj.materijalni razlozi nalaze na trećem mestu. Među kriterijumima koji utiču na atraktivnost poslodavca se nalazi i sigurnost radnog mestaugled i reputacija kompanije, ali i dobar tretman zaposlenih od strane menadžmenta.

 

Strane privatne kompanije najpoželjnije za rad, državne firme gube na popularnosti

U odnosu na tip vlasništva najveći broj ispitanika, gotovo 40% smatra da je najbolje raditi za privatne kompanije u stranom vlasnišvu. U državnim firmama bi radilo više od četvrtine anketiranih, dok bi se oko 17% učesnika istraživanja odlučilo za domaću privatnu kompaniju.

Ovi rezultati predstavljaju značajnu promenu u odnosu na 2012. godinu, kada se u sličnom istraživanju  većina učesnika opredelila za rad u državnim kompanijama (skoro dve petine), a svega 27% je biralo privatnu kompaniju sa pretežno stranim kapitalom. Takođe, poraslo je poverenje u domaće kompanije,  - 2012. je svega 4,8% anketiranih želelo da radi u domaćoj privatnoj kompaniji, a sada taj procenat iznosi oko 17%.

Kada se rezultati ukrste sa demografskim podacima, vidi se da bi ispitanici sa višim nivoom formalnog obrazovanja radije radili u privatnoj kompaniji, dok su ispitanicima sa preko 50 godina starosti i nižim nivoom obrazovanja zanimljivije državne firme.

 

Žene očekuju niže plate od muškaraca

Očekivana prosečna zarada kod poželjnog poslodavca iznosi 72 366 RSD. Žene očekuju primetno nižu platu kod najpoželjnijeg poslodavaca (oko 65 hiljada dinara) u poređenju s muškarcima (oko 80 hiljada dinara).  Žene koje su učestvovale u anketi imaju viši nivo obrazovanja od muškaraca, a očekuju niže plate.

Kada se dobijeni rezultati posmatraju  u odnosu na starost ispitanika, vidi se da najveće plate očekuju oni koji imaju do 18 godina starosti i to 155 000 RSD, zatim ispitanici koji imaju preko 50 godina - oko 79 000 u proseku, dok bi se oni između 19 i 26 godina zadovoljili sa 58 000 dinara.

Trećina anketiranih razmišlja o promeni posla

Za svog najpoželjnijeg poslodavca radi tek 24 % zaposlenih ispitanika. Na pitanje da li razmišljaju o promeni posla 73% anketiranih je dalo potvrdan odgovor, dok je gotovo trećina navela da tu opciju ne razmatra.

Na promenu posla su najspremniji zaposleni koji kod istog poslodavca rade od 2 do 7 godina. Oni koji za istog poslodavca rade više od 7 godina ili manje od 2 godine, ređe razmišljaju o promeni posla. 

O novom poslu najčešće razmišljaju zaposleni između 41 i 50 godina starosti, a najmanje oni između 19 i 25 godina.

Datum postavljanja:


Podelite na društvenim mrežama:

  • Komentari


  • Goran

    pre 2 godine i 1 mesec

    Naravno da treba menjati poslove i to ne samo ako niste zadovoljni nego i radi sticanja novih znanja i veština.Najgore je za poslodavce kad izgubi vreme na obučavanje zaposlenih ,uloži novac u obuke i na kraju kad se ne dogovore oko visine zarade ili drugog,zaposleni promeni poslodavca.Takodje i poslodavac treba da shvati da se ne isplati stalno menjati zaposlene isključivo radi lićne sujete jer to može rezultirati samo time da oni koji još rade za njega su nezadovoljni i da neće davati maksimum,prebacivaće odgovornost na druge kolege a samim tim neće imati TIM na koji može da račina u svakom trenutku.To jepogotovo jako važno u kolektivima sa više ljudi gde su svi upućeni jedni na druge i kad neko ne radi svoj posao kako treba to itiče na sve ostale.Naši poslodavci to ne žele da vide dokle god se posao "kotrlja".Tek kad stane onda se pitaju u čemu je problem umesto da su razgovarali sa zaposlenima i pokušavali na vreme da otklone moguće posledice.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.