Zapošljavanje izbeglih lica

Mercator-S d.o.o.
Mercator-S
05.07.2024

Jedna od tema u emisiji ZOOM IN, na TV Bloomberg Adria, bilo je i aktuelno zapošljavanje izbeglica sa istočnih delova planete. Pre godinu dana, na inicijativu UNHCR organizacije, pokrenut je projekat zapošljavanja izbeglih lica, a naša kompanije je od samog starta korporativni partner te kampanje.

U studiju emisije bili su Sufijan Ađali, šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji, i Otto van Daal, Head of HR u kompaniji IKEA. Naša koleginica, Jelena Radoja, direktorka područja ljudskih resursa u našoj kompaniji, uključila se u emisiju putem Zoom aplikacije i naglasila koliko je za našu kompaniju važno učešće u jednom ovakvom projektu.

"Ovo je jedan divan način da zajedno sa UNHCR učinimo svet barem malo i boljim i lepšim", rekla je naša koleginica Jelena Radoja, direktorka područja ljudskih resursa, i dodala: "Ovakvi projekti i ovakva vrsta saradnje, zapošljavanje kolega koji nisu sa ovih prostora, menjaju stav i odnos prema različitostima naših zaposlenih. U tom kontekstu mi zaista utičemo na dobro svih nas."

Ostali blog tekstovi poslodavca