Metro Cash & Carry d.o.o.
Metro Cash & Carry d.o.o.

Metro Cash & Carry d.o.o.

Mi smo kuća dobrih i vrednih ljudi - METRO je pouzdana i stabilna kompanija u kojoj se osećamo dobro i možemo da napredujemo

O kompaniji

METRO pripada internacionaloj METRO AG Grupi, koja posluje u više od 30 zemalja sa blizu 700 radnji širom sveta. Naša misija je da podržimo biznise malih i srednjih preduzetnika, pre svega iz HoReCa i trgovinskog sektora, što nas čini jedinsvenim na tržištu u Srbiji od Palića do Niša. Punih 18. godina uspešno poslujemo u našoj zemlji, negujući saradnju izgrađenu na timskom radu i zajedničkoj usmerenosti na to da našim kupcima obezbedimo dobru uslugu, prilagođenu baš njima i njihovim potrebama. METRO je kuća dobrih i vrednih ljudi, koju čini tim od 1000 zaposlenih u 7 gradova - Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Požarevcu, Šapcu i Paliću, posvećenih uspehu naših kupaca. Mi smo poslodavac koji poštuje sva pravila, zakonska i kompanijska, i svojim zaposlenima pružamo stabilna i redovna primanja, plaćen prekovremeni rad, dane za odmor i zdravstvenu zaštitu. Imaćete priliku da radite i napredujete u prijatnoj atmosferi, u radnjama, na našoj distributivnoj platformi ili u direkciji. Za više informacija o karijeri u METRO-u, posetite našu stranicu: www.metro.rs/karijera

U METRO-U ĆEŠ NAĆI:

  • Dobar, složan i vredan tim koji čini 1000 zaposlenih u Srbiji,  koji u kompaniji rade u proseku po 8 godina.  Svaki član našeg tima zna  koja su njegova zaduženja i na koji način doprinosi uspešnoj kupovini naših kupaca.
  • Puno poštovanje svih pravila, zakonskih i kompanijskih koja važe  u celoj METRO grupi. To znači: poštovanje svih prava i poštovanje  ličnosti na prvom mestu, stabilna i redovna primanja, plaćen  prekovremeni rad, redovan odmor i slobodne dane.
  • Priliku da radiš i napreduješ u prijatnom okruženju i sa sjajnim  ljudima, u radnjama, na našoj distributivnoj platformi ili u direkciji.
  • Mnogo prilika i mogućnosti za učenje, treninge i dalja usavršavanja u okviru METRO grupe.
  • METRO kulturu koja slavi raznolikost i inkluziju, što znači da  svim zaposlenima pružamo iste šanse i predstavljamo mesto gde svako  zaslužuje slobodu da bude ono što jeste – bez straha od diskriminacije  po bilo kom pitanju.

Beneficije

Podelite vaše utiske o kompaniji na osnovu dobijenih informacija iz profila.

Proces selekcije

U zavisnosti od toga da li ste se prijavili za neku od pozicija u našim radnjama, distributivnoj platformi ili direkciji, proces selekcije kroz koji ćete proći se u nekoj meri razlikuje:

Naše kolege u HR-u će detaljno proučiti Vaš CV sa ciljem da se informišu o Vašem dosadašnjem radnom iskustvu, kao i veštinama koje posedujete, a koje su važne u kontekstu pozicije za koju ste se prijavili i ovo je univerzalna praksa za sve pozicije. Pri pregledu CV-jeva nam je važno da navedete ime kompanije u kojoj ste radili, ime pozicije ili pozicija na kojima ste radili u toj kompaniji, i koliko vremena ste proveli na svakoj od tih pozicija. Ako ste konkretni pri opisu radnih zadataka koje ste obavljali, to dodatno pomaže našem HR-u da proceni kako se Vaša dosadašnja iskustva uklapaju u zaduženja i prirodu posla na željenoj poziciji.

Nakon što smo iz informacija iz CV-ja procenili da se Vaše dosadašnje iskustvo i veštine uklapaju u profil osoba koje tražimo za datu poziciju, naše kolege iz HR-a će Vas pozvati telefonom ili kontaktirati na neki drugi način da dodatno popričaju sa Vama i zakažu razgovor, tj. intervju.

Za pozicije u direkciji, u zavisnosti od pozicije, razgovoru za posao može da prethodi i neka vrsta online evaluacije ili testa, kojima pristupate preko linka koji ćete dobiti od našeg HR-a. Zavisno od toga u kojoj meri Vaš CV odgovara profilu osobe koju tražimo i rezultatima koje ste pokazali na online testu, naš HR će Vas pozvati da zakaže intervju.

Razgovor ili intervju je prilika gde se Vi kao kandidat bolje upoznajete sa našom kompanijom i konkretnom pozicijom za koju ste se prijavili, a naš tim (koji predstavlja HR ili tandem HR i menadžer, obično Vaš budući šef) ima priliku da Vas upozna nezavisno od informacija koje ste naveli u svom CV-ju. Možete da očekujete pitanja koja Vas navode da detaljnije opišete svoje dosadašnje iskustvo i razloge zašto ste poslali svoju prijavu za datu poziciju, kao i to da li ste upoznati sa time čime se METRO bavi, i pitanja koja se tiču nekih situacija koje se često dešavaju na poziciji za koju ste se prijavili, a sa kojima ste se možda do sada već susretali. Cilj ovih pitanja je da razumemo situacije u kojima ste se nalazili, i motivaciju i logiku kojom ste se vodili pri rešavanju tih situacija, te nam je važno da budete što konkretniji pri davanju primera i detaljno opišete kako i zašto ste postupali u datoj situaciji.

Ako ste tokom intervjua sa HR-om imali prilike da se upoznate i sa svojim budućim šefom u čijem timu biste radili, ovde se proces selekcije približio samom kraju - ponekad, međutim, naš HR obavlja razgovore nezavisno od menadžera, te će Vas naknadno pozvati da zakaže poseban razgovor između Vas i budućeg šefa ili tima.

Proces se završava tim poslednjim razgovorom gde ste imali prilike da se upoznate sa organizacijom, timom i svojim budućem rukovodicem, i ostaje još da naš tim zajednički razmotri sve utiske - kvalifikacije, veštine, dosadašnje iskustvo svakog kandidata i opšti utisak svih osoba koje su videli na intervjuu - i donesu odluku koji kandidat se najbolje uklapa u tim i poziciju koju bi preuzeo.

Naš HR će Vas obavestiti o odluci i ukoliko se tim nije odlučio za Vas, obrazložiti koji su utisci bili presudni, gde ste bili dobri, a koja iskustva i veštine ste mogli bolje da istaknete u cilju da ostavite što bolji utisak.

Važno nam je da proces selekcije bude što prijatnije iskustvo za Vas kao kandidata i da na osnovu utisaka tokom ovog procesa poželite ponovo da se prijavite na neku od naših pozicija u budućnosti, tako da Vas ohrabrujemo da date svoje komentare, predloge i kritike našem HR-u tokom bilo kog koraka u selekciji.

Vrsta selekcije
Test
Intervju

Kontakt

Društvene mreže
Adresa

Auto-put za 120, 11080 Beograd, Srbija

Kontakt
Matični broj

17482700

PIB

102864104

Broj zaposlenih

> 1000