Oslikavanje murala inspirisanog stihovima pesme „Domovina se brani lepotom“

Nelt Co
Nelt Co
31.08.2023

Događaju je prisustvovao Ljubivoje Ršumović sa porodicom, kao i umetnici Valerija Loginova, Viktor Puškarev i Luka Prstojević, potpisnici ovog umetničkog dela.

Autor poznatih stihova istakao je da „Brigom o prirodi, kulturi, obrazovanju, međuljudskim odnosima i svim aspektima koje život čine bogatijim i vrednijim štitimo ono što nazivamo svojom domovinom. Svako naše pojedinačno delo ljubaznosti, briga o sugrađanima i svaki doprinos zajednici jeste naše tumačenje kako se gradi snažno, harmonično i prosperitetno društvo. “

Prisutnima se ispred Nelt Grupe obratila Milica Sočanac.

„Mural posvećen pesmi „Domovina se brani lepotom” potpuno verodostojno oslikava našu duboku opredeljenost ka vrednostima koje pesma ističe, a koje zapravo treba da budu osnova svakog prosperitetnog društva. Ovaj umetnički izraz čije smo oslikavanje podržali, treba da bude podsetnik da je obrazovanje, svako delo lepote, svaki čin časti i odgovornosti, način na koji branimo našu sadašnjost i našu budućnost “, rekla je Milica.

Zahvaljujući neprofitnoj organizaciji Gaia pokret, Silosi su postali atraktivno utočište i magnet za brojne umetnike, ekologe, sportiste, naučnike, muzičare, muraliste i sve one koji svojom kreativnošću nastoje da ukazu na važna društvena pitanja. Anastasija Ćetković, osnivačica Gaia pokreta i inicijatorka ovog murala rekla je da su još pre otvaranja Silosa znali da žele baš ove stihove da oslikaju i ostave ih kao poruku celom društvu.

„Naš voljeni pesnik i ‘Sila Silosa’ je to sa oduševljenjem prihvatio na čemu smo mu beskrajno zahvalni, a u kompaniji Nelt pronašli smo sjajne i odgovorne ljude koji su odmah prepoznali važnost ovakvog projekta i podržali ne samo naš rad, već sa ovim muralom i sve generacije kojima su ovi stihovi namenjeni“, istakla je Anastasija.


Ponosni smo na našu kompaniju koja već tri decenije afirmiše i podržava kulturnu scenu prestonice, sa posebnim osvrtom na umetnički potencijal mladih.

Ostali blog tekstovi poslodavca