Bojana Mucić

Izvršni direktor ljudskih resursa Nelt Grupe
Bojana Mucić

Trenutno vodim sektor ljudskih resursa Nelt grupe za svih deset tržišta na kojima poslujemo. U Neltu sam od maja 2022 godine, a moj karijerni put počinje nakon završetka studija srpske književnosti kada sam se igrom slučaja obrela u HRu i ostala tu sve do danas.


Na početku sam radila u agenciji Consulteam (danas GI grupa) uglavnom regrutaciju da bih posle par godina prešla u Coca Colu Hellenic gde sam radila narednih skoro 14 godina na raznim pozicijama u HRu- talent management, trening, biznis partnering,  i na kraju HR direktor za tržišta Hrvatske, BIH i Slovenije.


Kao prednost Nelta bih izdvojila to da kombinuje najbolje od korporacije i porodične firme i to je njena posebnost koju će, nadam se, zadržati.

Neltovu kulture opisuju korporativne vrednosti, opisuje reč kolegijalnost, kao i krilatica „Mi smo Nelt“ koju ja razumem i kao ponos, i kao diversifikaciju (mi to radimo drugačije), ali i osećaj pripadnost koji naši zaposleni imaju.

U Neltu sam po prvi put zadužena za neka tržišta koja nisam „pokrivala“ ranije kao što su S. Makedonija, Albanija, ali pre svega i naša tri tržišta u Africi- Angola, Zambija, Mozambik. To je potpuno novi svet, a novo je uvek razvoj samo po sebi.


Takodje, imam dobar balans izmedju operativnih stvari i razvoja pa uspevam da se organizujem i prisustvujem relevatnim edukacijama i konferencijama u regionu.

Nelt je jako velika firma koja zapošljava preko 4000 zaposlenih pa sam tek nakon što sam se zaposlila „pronašla“ neke stare poznanike za koje nisam ni znala da rade ovde i da smo zapravo kolege. Ova veličina uliva osećaj sigurnosti jer je Nelt stabilna kompanija , a takodje imate velik broj kolega kome se možete obratiti za pomoć ako zatreba čak i oko privatnih stvari (na primer šoping u regionu 😊)

Ostala iskustva zaposlenih