Gordana Jovanović

Nacionalni menadžer prodaje za ključe kupce u Angoli
Gordana Jovanović

Jedan od tipičnih stereotipa koji sam uspešno porušila je da je ovo uglavnom muški posao i da je ženama jako teško da se snađu u ovom okruženju“

Karijeru u Neltu sam započela pre 6 godina kao član Nelt Pharma tima. Moj prvi posao u kompaniji bio je Account Executive za teritoriju Vojvodine, gde sam bila odgovorna za vođenje lokalnih lanaca apoteka.

Nakon nekog vremena, dobila sam i odgovornost za upravljanje većim lancima apoteka, što je bio korak napred za mene. Ovo iskustvo me je naučilo mnogo o poslovanju i odnosima s klijentima, te mi je pružilo priliku da razvijem veštine pregovaranja i upravljanja ključnim kupcima na kompleksniji i malo drugačiji način.

Pre skoro godinu dana, odlučila sam se na hrabar korak i prihvatila ponudu za rad u Neltu u Africi.

Sada sam na poziciji NKAM-a za tržište Angole, gde sam odgovorna za razvoj poslovanja s najvećim lancima na tržištu Angole.

Kao osoba koja voli promene i nova iskustva, ova afrička avantura je za mene bila izuzetno neobična i donosila je promene na svim poljima života. Smatrala sam da je došlo vreme da izađem iz uobičajene rutine i napravim potpuni zaokret.

Kontinent bogat raznolikom kulturom, prirodom i neverovatnim ljudima inspirisao me da se upustim u ovu avanturu. 

Želela sam otkriti nove perspektive, naučiti o drugačijim načinima života i poslovanja i proširiti svoje horizonte.

Ova afrička avantura je pružila priliku da svoje veštine i znanje primenim na potpuno novom terenu, izazovem sebe i proširim svoje granice, ali i dobijem priliku da doživim Afriku iz ugla lokalca i ponovo preispitam neke životne vrednosti i uverenja. Za mene je Afrika prvenstveno spoj nespojivog, nigde na svetu ne postoji toliko kontrasta. Civilizacija i divljina su jako tanko razdvojeni, dok vozite ulicama Luande, prolazite pored prelepih zgrada, uređenih ulica, palmi, prelepe prirode, da bi se već par kilometara dalje probijali kroz more ljudi koji jedva preživljavaju, ali su svejedno nasmejani, iako žive u totalnoj nemaštini, smeću koje je svuda po ulicama, pesku koji je svuda, ali i poplavama kada je kišni period.

Sve to navede čoveka da se zapita u suštini šta je zapravo blagostanje i udobnost, i da mnogo više ceni i bude zahvalan na onome što ima.

Svaki korak u mom putovanju u Neltu je bio značajan i doneo mi je nove izazove i mogućnosti za napredovanje.


Ostala iskustva zaposlenih