Ivan Draganac

Key Account Manager
Ivan Draganac
​Zvanje diplomiranog farmaceuta na Univerzitetu u Beogradu stekao sam 2010. godine. Nakon završenog staža u apoteci i položenog državnog ispita, svoju karijeru započeo sam u PHOENIX veleprodaji kao referent prodaje. Tokom narednih pet godina uspostavljao sam saradnju sa apotekama širom zemlj, uz zalaganje za razvoj modernih tehnoloških pristupa rad, uvođenje internet poručivanja i direktnog povezivanja, kao i implementaciju apotekarskog programa PHOENIX kompanije.

Početkom 2015. godine sa pozicije menadžera za rad sa ključnim klijentima, preuzimam odgovornost u saradnji sa najvećim lancima apotek, kako privatnih, tako i državnih. Uporedo se uključujem u proces nabavke, uvoza i pregovora sa proizvođačima lekova, koji predstavljaju jedan od bitnih elemenata u poslovanju veleprodaje.

Konstantna želja za unapređenjem znanja i iskustva dovela me je na mesto Projekt Lider-a pilot projekta PHOENIX grupe – Supply Chain Excellence (SCE). Projekti usavršavanja i danas predstavljaju budućnost PHOENIX kompanije i sprovode se u svim zemljama gde ona posluje. SCE pre svega za cilj ima uspostavljanje savršenog spoja, od proizvođača lekova, preko veleprodaje i apoteka, do potreba pacijenta. Rukovodeći timovima sastavljenim od kolega iz apoteka i veleprodaje, koristeći stečene LEAN metode i alate, uz pomoć kolega iz PHOENIX centrale, težio sam da identifikujem greške unutar ključnih svakodnevnih procesana relaciji veleprodaja – apoteka – pacijent, da otklonim suvišne elemente i uspostavim neophodne elemente za optimalno funkcionisanje. U tom periodu učestvovao sam u uspostavljanju sistema kvaliteta unutar BENU apoteka i realizaciji još jednog veoma zanimljivog projekta – Formula uspeha.

Dalji razvoj karijere unutar PHOENIX kompanije nastavio sam u okviru veleprodaje, na poziciji menadžera za rad sa klučnim klijentima, ali ovog puta isključivo u delu prodaje, tj. uspostavljanja saradnje sa najvećim nacionalnim lancima apoteka.

Sveobuhvatan pristup, u čijim okvirima PHOENIX grupa posluje, raznovrsnost portfolija kompanija koje je čine i ljudi koji predstavljaju njenu glavnu snagu i vrednost, stavljaju na raspolaganje kako profesionaalne izazove ispred svakog, tako i mogućnost za uspostavljanje dobrih poslovnih i prijateljskih odnosa sa kolegama širom Evrope.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostala iskustva zaposlenih