Robert Bosch d.o.o.

Robert Bosch d.o.o.

Poslovi

Snaga grupacije

O nama

Bosch u Srbiji

Bosch u Srbiji predstavljaju dva nezavisna preduzeća: Robert Bosch d.o.o. i BSH Aparati za domaćinstvo, koja su zadužena za teritoriju Srbije, Crne Gore i Makedonije, tako čineći regionalne podružnice Bosch Grupe, jedne od najvecih industrijskih kompanija na svetu sa skoro 390.000 saradnika i ukupnim prihodom od 71,3 milijardi evra ostvarenim u 2016. godini. Preduzeće Robert Bosch d.o.o., sa sedištem u Beogradu, osnovano je 2006. godine i pokriva sledeće poslovne oblasti:

- Proizvodnja sistema i metlica brisača
- Distribucija širokog asortimana Bosch proizvoda: rezervni delovi i dijagnostička oprema za automobilsku industriju, električni ručni alati, paleta proizvoda u delu termotehnike i sigurnosnih sistema kao i aparati za domaćinstvo
- Usluge koje se obavljaju za Bosch Grupu na globalnom nivou: Centar kompetencije za Automotive Aftermarket i ICT (informaciono-komunikacione tehnologije)

Preduzeće BSH Aparati za domacinstvo osnovano je 2012. godine, a od 2014. godine je akvizirano od strane Bosch Grupe i bavi se distribucijom širokog asortimana proizvoda.

Kompanija Bosch Srbija je u 2016. godini ostvarila prihod od 20,7 milijardi dinara (168,2 miliona evra), uključujući interne isporuke povezanim preduzećima. U istoj godini prodaja trećim licima u Srbiji iznosila je 4,7 milijardi dinara (38,4 miliona evra). Kompanija trenutno zapošljava više od 1,000 saradnika u Srbiji – broj koji je utrostručen za manje od tri godine, a očekuje se da će i dalje rasti.

Bosch grupa
Grupa Bosch je vodeći dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 400.500 saradnika širom sveta (od 31. decembra 2017. godine). Prema preliminarnim podacima, kompanija je ostvarila promet od 78 milijardi evra u 2017. godini. Delatnost kompanije podeljena je u četiri poslovna sektora: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods, i Energy and Building Technology. Bosch kao jedna od vodećih kompanija za Internet stvari nudi inovativna rešenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu industriju. Bosch primenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i sopstvenom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rešenja iz više domena. Strateški cilj Bosch grupe je da otkriva tehnologije za povezan život i da poboljšava kvalitet života inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama. Ukratko, Bosch stvara tehnologiju koja je "Tehnologija za život". Grupa Bosch sastoji se od firme Robert Bosch GmbH i oko 440 filijala i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Ako tu ubrojimo i prodajne i servisne partnere, Bosch globalna mreža proizvodnje, inženjeringa i prodaje pokriva skoro sve zemlje na svetu. Osnova za budući rast kompanije je njena inovativnost. Bosch zapošljava otprilike 59.000 saradnika u sektoru za istraživanje i razvoj na više od 120 lokacija širom sveta.

Firmu je 1886. u Štutgartu osnovao Robert Bosch (1861-1942) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektroniku". Zahvaljujući posebnoj strukturi vlasništva firme Robert Bosch GmbH, koja joj obezbeđuje preduzetničku slobodu, kompanija može da planira dugoročno i da investira u značajne projekte za budućnost. Ukupno 92% udela u firmi Robert Bosch GmbH u vlasništvu je fondacije Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinsko pravo glasa ima industrijsko povereničko društvo Robert Bosch Industrietreuhand KG koje izvršava sve preduzetničke funkcije. Ostatak poslovnog udela je u vlasništvu porodice Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

Zašto mi?

Naše vrednosti – osnove na kojima gradimo

Bosch je oduvek bila kompanija koju pokreću vrednosti. Mnoge naše vrednosti potiču od našeg osnivača, Roberta Boscha, a druge su se vremenom promenile ili su se pojavile nove. Naše vrednosti odražavaju način na koji poslujemo: naša profesionalna etika u odnosu sa poslovnim partnerima, investitorima, zaposlenima i društvom.


Ostavite trag
Dajte svom poslu smisao.
Sa rešenjima ,,tehnologije za život’’.

U Bosch kompaniji, mi smo posvećeni razvoju inovativnih, korisnih i naprednih proizvoda i usluga. Unapredite sa nama kvalitet života širom sveta i ostavite dugotrajan trag u svetu.

Oblikujte svet sutrašnjice
Budućnost nudi mnoge mogućnosti.
Budite među prvima koji će da ih iskoriste.

U skladu sa globalnim mega trendovima i novim tehničkim mogućnostima, stvaramo rešenja koja povezuju život. Postoji još mnogo potencijala koje možemo iskoristiti. Stvorite svoju viziju budućnosti sa nama, i svedočite o tome kako vaše ideje oblikuju svet sutrašnjice.

Pronađite svoje mesto
Vi znate koji je vaš najbolji način za rad.
Mi vam nudimo uslove koji su vam za to potrebni.

Jedna globalna kompanija, mnogo načina rada: od novih filijala u savremenim poslovnim sferama do stabilno uspostavljenih sistema poslovanja, mi nudimo širok spektar radnog okruženja. Pridružite nam se, i pronađite pravo mesto za sebe.

Otkrijte nove perspektive
Vaš put se može promeniti – mi ćemo i dalje biti uz vas.

Mi podržavamo promene i ohrabrujemo vas u promeni pozicija i radnih okruženja. Pričajte nam o svojim ciljevima, i dopustite nam da ih sprovedemo u delo.
Naši zaposleni

Andreja Ignjatović,
Vođa tima za projekte i procese u logistici

Odgovoran sam za vođenje tima za logističke inovacije, IT sisteme i procese, koji dizajnira sve logističke operacije sa kupcima, dobavljačima i u okviru fabrike. Pored toga, zadužen sam za implementaciju naprednih i 4.0 rešenja na operacije u logistici.

Marija Kovačević,
Inženjer za obezbeđenje kvaliteta i podrške kupcima

Pre nego što naši proizvodi dobiju šansu da zasijaju na Mercedesovim automobilima, kao planer kvaliteta, odgovorna sam za dugotrajan i zahtevan proces ispunjavanja kupčevih zahteva u vezi sa kvalitetom u našoj fabrici.
 
Radi obezbeđenja kvaliteta i funkcionalnosti naših proizvoda tokom njihovog životnog veka, planiram i sprovodim različita testiranja u vidu simulacija realnih uslova na putu.

Predrag Spasojević,
Junior Project Lead

Trenutno podržavam projekte digitalne transformacije gde je ideja da postanemo kompanija koja stavljajući korisnika u centar svojih aktivnosti stvara inovativne proizvode i usluge.

Ono što moj posao čini posebnim jeste neizvesnost koji donose digitalni trendovi i dinamika rada koji mi daju motivaciju da sa svakim narednim danom naučim nešto novo.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Društvene mreže

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/BoschSrbija/?fref=ts

Kontakt

Robert Bosch d.o.o.

Milutina Milankovića 9ž, Beograd, SRBIJA

HR.Serbia@bosch.com

www.bosch.rs

+381 11 2052600
Facebook
Twitter