Kako NE TREBA da izgleda vaš CV

Znanja i veštine koje, kao kandidat, posedujete su svakako presudni parametri kada je u pitanju zapošljavanje, ali da biste uopšte došli u priliku da ih pokažete, ipak je jako važno kako ćete se predstaviti u radnoj biografiji (CV). Adekvatnim pisanjem CV-ja, i isticanjem odgovarajućih segmenata, svakako ćete sebi povećati šansu da zapadnete za oko poslodavcu, ali isto tako, ukoliko svoju biografiju ne formulišete na pravi način, može se desiti da sami sebe eliminišete u startu, iako možda imate sve kvalitete potrebne za određenu radnu poziciju.

Evo najčešćih grešaka koje poslodavci prepoznaju prilikom čitanja CV-ja:

 

PRAVOPISNE GREŠKE

Ako vam je radna biografija prepuna pravopisnih grešaka, to je jasan signal da njenom pisanju i kontrolisanju niste posvetili dovoljno vremena. To bi mogao biti signal da niste dovoljno posvećeni onome što vam je cilj, a to je osobina koju većina poslodavaca ne bi želela da vidi kod svog radnika.

 

CV KOJI NIJE PRILAGOĐEN ODREĐENOM OGLASU

Istraživanja pokazuju da HR menadžeri svakom CV-ju, prilikom prvog kruga, posvećuju svega tridesetak sekundi. Ako niste vašu biografiju prilagodili određenom oglasu i jasno niste istakli znanja i veštine koje su potrebne baš za to radno mesto na koje se prijavljujete, onda ste šanse da prođete u naredni krug sveli na minimum.

 

COPY/PASTE CV

Različite verzije šablona koje nalazite na internetu mogu biti polazna osnova za pravljenje vašeg CV-ja, ali pogrešno je kopirati ceo dokument. Naime, HR menadžeri pregledaju hiljade CV-ja i velika je verovatnoća da će primetiti identične biografije. To vas obeležava kao kandidata koji je lenj ili nedovoljno kreativan.

 

POGREŠNI PODACI

Ako ste vi idealan kandidat za određeno radno mesto, posedujete sve neophodne kvalitete, dobro ste ih istakli u CV-ju, ni onda posao nije gotov. Dobro proverite da li ste ostavili tačne podatke (e-mail, telefon...). Sav trud pada u vodu, ako poslodavac ne može da vas kontaktira, jer ste ostavili pogrešne podatke, pa ih zato dobro prekontrolišite nakon što sastavite CV.

Prosečna ocena:

3.47
Broj glasova: 601

Vaša ocena:


 • Komentari


 • dragan ristic

  pre 1 godinu i 11 mesec

  to je lepo samo ja trazim obican posao vozaca a ne sefovsku funkciu pa tolike podatke slat
 • Goran Micunovic

  pre 2 godine i 8 meseci

  Trideset sekundi traje procena kandidata? Hahahaha , toliko o tome sto trazite idealne kandidate. Vama ne trebaju ljudi za posao ,vama treba stoka za maltretiranje
 • Basaric Karolina

  pre 2 godine i 9 meseci

  prilagodjavanje cv je laz.... ako se prijavljuje te za neki posao a niste ga radili ali mislite da mozete jer su drugi poslovi SLICNI...kako da prilagodim cv ... treba li raci pa znate ja sam radio taj posao ali drugacije ili sta? pravopisne greske? hej pa nismo u skoli treba raditi.... pravopisne ocenjuju nastavnici u skoli...a ni oni nerade posao bog zna kako revnosno... pogotovo ne deci kojoj tesko ide... najlakse je ispraviti i pomoci deci koja imaju brze pamcenje ili bolje vestine nek pomognu deci kojoj ide teze pa nek se zovu nastavnicima.... a sve krece od obrazovanja...
 • mr Aleksandar Glumac

  pre 2 godine i 10 meseci

  Kakav god CV napisali, a da nemate vezu od posla nece biti nista. Napisu kandidati dobre biografija, posalju i cvrc. Poslodavac niti pozove na razgovor niti obavesti, a ako pozovete poslodavca cak se i naljte sto ga uznemiravate. Da ne pricam o onim licemernim obmanama "Zadrzacemo Vas CV u nasoj bazi i bicemo slobodni da Vas pozovemo ako nesto iskrsne".
 • Predrag Garić

  pre 3 godine i 6 dana

  Danas je moguće i platiti nekome da ti napiše CV , Poslodavac pomoću CV-a jedino može da suzi izbor kandidata koji odgovaruju kriterijumima njegove firma, a mislim da razgovor u četri oka treba da bude merilo ocenjivanja kvaliteta osobe koju zapošljava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.