Kako do posla kada poslodavac ne traži radnike

Najveći broj kandidata poslove traži i nalazi preko oglasa na portalima za zapošljavanje, u štampanim medijima ili na sajtovima samih poslodavaca, i to su neretko poslovi koji nisu njihov prvi izbor, ali konkurišu jer im je stalo da dođu do zaposlenja. Međutim, ako ste se čvrsto „zagrejali“ za neku kompaniju i smatrate da bi vas samo posao u njoj ispunio do kraja, a pritom ona nema aktivnih oglasa za posao, onda možete da pokušate i sa malo drugačijim pristupom i „naterate“ željenog poslodavca možete doprineti njegovom poslovnom uspehu.

 

Nađite adekvatan kontakt

E-mail adresa prave osobe koja je odgovorna za zapošljavanje je u ovom slučaju je zlata vredna. Potrudite se, za početak, da dođete do nje.

 

Istražite željenog poslodavca

„Skenirajte“ njegov veb sajt, popričajte za zaposlenima, pa čak i sa konkurencijom. Saznajte sve o njegovom poslovanju i nađite u svemu tome svoju ulogu.

 

Predstavite se na najbolji način

Potom sledi ono najvažnije, a to je da se dobro „prodate“, odnosno da pošaljete e-mail koji će poslodavca uveriti da mi ipak treba novi radnik. Osim formalnog predstavljanja, za koje možete iskoristiti elemente iz svog CV-ja, najvažnije je da poslodavcu naglasite koje vaše veštine mogu da pomognu razvoju njegove firme. Nađite problem u njegovom radu i predložite rešenje. Predložite novine za koje mislite da mu mogu koristiti. Budite kreativni.

 

Dobra stvar je što u ovom slučaju nemate šta izgubiti, a možete dobiti jer će, ako ništa, vaša e-mail adresa i poruka ostati u arhivi poslodavca i, ako vas ne angažuje odmah, postoji realna šansa da će to uraditi kasnije.

Prosečna ocena:

3.87
Broj glasova: 183

Vaša ocena:


Podelite na društvenim mrežama:

 • Komentari


 • Dejan Filipovic

  pre 1 mesec i 3 dana

  Bravo
 • robert bush pfeifer

  pre 9 meseci i 1 dan

  Ma svi muljaju nesto dal sa platama dal sa drzavnim obavezama dal sa zakonom o radu itd...a to niko da kontrolise-a ako nedaj boze corava koka nadje zrno ..pfthhh pojede vuk magarca i nikom nish
 • Goran Bizic

  pre 2 godine i 15 dana

  Interesuje me ako ima poslodavaca koji bi mogli da mi odgovore ili neko iz vaše oglasne agencije,da li postoje poslodavci koji ne traže samo jeftinu radnu snagu?Ima li neki poslodavac koji hoće da zaposli dobrog,vrednog i obučenog radnika i da ga za takav rad vrednuje adekvatno a ne samo po principu da radi za minimalac i da je zadovoljan jer ima posao i plata je redovna? Unapred zahvaljujem. P.S.u poslednjih 20 godina nisam odgovor na to pitanje.
 • Miroslav Pribicevic

  pre 3 godine i 10 meseci

  dobra ideja......m.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.