Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Generali Osiguranje Srbija je nosilac Employer Partner sertifikata za izvrsno upravljanje ljudskim resursima

Promo tekst

Dokaz da kompanije brinu o svojim zaposlenima je Employer Partner sertifikat, koji je ove godine prvi put dodeljen kompaniji Generali Osiguranje Srbija od strane SELECTIO Grupe iz Hrvatske, u partnerstvu sa HR Xcel, za tržište Srbije.

Employer Partner sertifikat je jedinstvena potvrda strateškog HR-a. Kompanije koje su prepoznate od strane Employer Partnera imaju izvrsne HR prakse i dokazan kvalitet u upravljanju ljudskim resursima.

Da bi zaslužili ovaj sertifikat, kompanija Generali je prošla objektivnu procenu i analizu HR procesa, koje su radili Employer Partner konsultanti. Procena je obuhvatala 7 HR područja razrađenih kroz 30 tema kako bi se obuhvatio kompletan životni ciklus zaposlenih u organizaciji – privlačenje i zaposlenje, uvođenje i razvoj, uključenost i inspiracija, transformacija i rast, zadržavanje i dobrobit, odlazak, penzionisanje i povratak, kao i HR strateško savetovanje. Sertifikacioni tim je posebno pohvalio čak pet kategorija: privlačenje i zaposlenje, uvođenje i razvoj, transformacija i rast, uključenost i inspiracija, kao i HR strateško savetovanje.

„Za nas ovaj sertifikat predstavlja značajno priznanje, jer objektivnom metodologijom ocenjuje kvalitet HR procesa, omogućava poređenje sa najboljima i daje konkretne smernice za dalja unapređenja. Za HR tim je to nagrada za dugogodišnji posvećen rad u svakoj oblasti, na svakom projektu i jedna prava zlatna medalja koja potvrđuje da smo na pravom putu. Za top menadžment je to velika stvar jer dobar HR predstavlja sinonim za zdravu, snažnu i privlačnu kompaniju. A potpunu vrednost i pravi smisao osetićemo tek kada svi naši ljudi, svih 1600 koleginica i kolega, bude ponosno i potpuno zadovoljno radom i atmosferom u našem Generaliju, i to je naš stalni fokus. Sertifikat nam je takođe dao podstrek da o dobrim praksama pričamo glasnije, i još dalje, izvan granica Generalija kako bi i naši potencijalni kandidati i klijenti mogli da osete da „Ekipa je strava na krilima lava“ kako kaže i jedan od naših slogana sa sportskih takmičenja,“ rekla je Maša Lalić, članica Izvršnog odbora i direktorka HR-a i strategije Generali Osiguranja Srbija.

Sertifikat Employer Partner pokrenut je 2005. godine s misijom promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima, te u njemu učestvuje oko 100 organizacija godišnje. U razvoj metodologije SELECTIO Grupa je uključila više od pedeset HR stručnjaka, a standardi su definisani po uzoru na najbolje svetske prakse, koje se detaljno prilagođavaju industriji i lokaciji organizacije koja prolazi sertifikaciju.

Employer Partner omogućava objektivnu procenu, jednostavan unos podataka, te kvalitetan HR benchmark, a s druge strane sertifikacionom timu daje dodatan prostor za ispitivanje stvarnog stanja u organizacijama.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti