Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Održan vebinar: „Kako privući pažnju poslodavaca? Infosud odgovara na vaša pitanja“


U prethodnom periodu Infostud je sproveo anketu putem svojih kanala za komunikaciju gde su kandidati imali priliku da postave pitanja koja ih zanimaju iz oblasti zapošljavanja. Shodno anketi sastavljena su pitanja za vebinar „Kako privući pažnju poslodavaca? Infostud odgovara na vaša pitanja“ koji smo održali zajedno sa Anjom Balažević, HR biznis partnerom Infostuda.

Tokom vebinara posetioci su imali prilike da čuju neka od najčešćih pitanja kao što su: Kako napisati CV i motivaciono pismo i istaći se od ostalih? Kako se pripremiti za poslovni intervju? Kako istaći sebe na razgovoru za posao?

Anja je objasnila kako da se kandidati što bolje pripreme za razgovor za posao. Govorila je koliko je zapravo važno da biografija koju šaljete poslodavcima bude sažeta, precizna i jasna. Takođe, veoma je važno da sve informacije o vama budu jasno vidljive i tačno napisane, da nema greške u mejlu ili broju telefona, kako bi poslodavac mogao da vas kontaktira.

Motivaciono pismo je izuzetno koristan alat prilikom apliciranja za posao, a Anja je na sjajan način objasnila njegovu svrhu i značaj. Ono je bitno jer u njemu iznosite razloge zbog kojih bi trebalo da budete izabrani za posao, prilagođavajući ga svakom oglasu. Potrebno je istaći da ste se informisali o kompaniji, njihovim aktivnostima i da ukratko objasnite šta vas motiviše da se prijavite i ostvarite željeni posao.

Na vebinaru je objašnjeno gde sve možete napraviti CV, ali to takođe možete uraditi i na sajtu poslovi.infostud.com. Potrebno je samo da kreirate vaš „Profili kandidata“ koji će vam omogućiti da konkurišete na oglase za posao jednim klikom, ali i da skinete vašu biografiju ukoliko vam je potrebno i samim tim olakša put do posla. Ukoliko želite da napravite profil, korake pogledajte na sledećem linku: KREIRAJ PROFIL.

Cilj ovog događaja bio je da se kandidati oslobode treme pri razgovoru za posao i usavrše pisanje CV-ja i motivacionog pisma. Ceo vebinar možete pogledati u video snimku koji se nalazi u nastavku vesti.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti