Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Poslovi sa strane kojima možete da dopunite novčanik


(Preuzeto sa sajta 24 sata - 06. 07. 2016.)

Ponuda poslova koje možete da radite i mimo redovnog zaposlenja, šarolika je. U zavisnosti od vaših veština i znanja, za jedan dan možete da prihodujete čak i do 30.000 dinara.

U omladinskim zadrugama takozvani ''part-tajm'' poslovi nisu često u ponudi, a satnica zavisi od poslodavca. Ukoliko neko već ima posao, a želi da sebi poveća mesečne prihode, najprivlačniji su poslovi koji se rade do četiri sata.

– Mi najviše nudimo poslove sa standardnim radnim vremenom od osam sati. Poslovi do pola radnog vremena su retki, ali imamo i njih u ponudi. To su uglavnom fizički poslovi u magacinu, utovar, deljenje letaka... Mekdonaldsovi restorani često traže radnike koji bi radili manje od osam sati. Zarada tj. plata zavise od poslodavca, apsolutno nema pravila i uobičajene cifre – rekla je za „24 sata” Jelena Jenačković iz omladinske zadruge „Dob”.

Ona je dodala da se za te poslove najviše prijavljuju studenti kako bi imali vremena da uče, ali i da zarade.

Postoje i poslovi koji se rade ceo dan, ali isključivo vikendom. Iako je naporno, isplati se. Fotografima se otvara šansa za veliku zaradu ako rade kao honorarci na svadbama.

– Za fotografe uvek ima posla. Recimo, na svadbama dnevno mogu da uzmu od pet do 25.000 dinara. Ukoliko nemaju svoju profi opremu, mada je to retko, pozajmljuje mu je foto-studio koji ga je angažovao. Recimo, kod nas glavni fotograf može da zaradi za svadbu i do 30.000 dinara, dok honoraci uzmu do deset hiljada. Nije malo, ali i radi se dosta – rekao nam je Strahinja M. iz Beograda koji inače radi kao fotograf u jednim dnevnim novinama.

Poznavaoci stranih jezika takođe imaju mogućnost dodatne zarade. U zavisnosti od toga sa kog jezika se prevodi, može da se zaradi i oko 2.500 dinara po strani.

– Mi smo agencija koja u svom timu ima stalno zaposlene i honorarno angažovane prevodioce. Zarada zavisi od toga koliko je neko spreman da izdvoji za prevođenje. Honorari iznose od 500 do 1.000 dinara po strani prevoda, u zavisnosti od jezika. Finski, latinski, hebrejski su najskuplji jezici i cena prevoda je oko 2.500 dinara po strani – kaže za „24 sata” Dragana Samardžić, direktor u firmi „ABC prevodi”.

Ono što je bitno jeste da ovaj posao može da se radi u slobodno vreme.

– Dosta naših prevodilaca je radno angažovano u drugim firmama. Uslov je da su iskusni i dokazani u ovom poslu, a diplome i završene škole nisu uslov da ih angažujemo. Kvalitet prevoda je presudan, postoji mogućnost lepe zarade, ali je za to potrebno stalno usavršavanje – objašnjava Dragana Samardžić.

Ljubitelji životinja imaju dosta razloga za radost pošto im se pruža mogućnost da spoje zadovoljstvo i zaradu. Ko je voljan, za čuvanje tuđih ljubimaca može da zaradi oko 10 evra dnevno po psu ili upola manje samo za šetanje.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti

Komentari na vest (49)


  • Nenad Omerovic

    pre 2 godine i 8 meseci

    Potreban mi je posao bez prijave.Imam veliko iskustvo u logistici hrane,dozvolu za viljuškar, B i C vozačku.

    • Poslovi Infostud

      pre 2 godine i 8 meseci

      Poštovani Nenade, ukoliko želite da pretražite poslove, možete to učiniti na linku tako što ćete izabrati željenu poziciju i grad.

      Pozdrav,
      Stanislava
  • Marija Simic

    pre 2 godine i 9 meseci

    Potreban mi je dodatan posao,mogu raditi na priprwmi povrca u restoranu kao i perac posudja po potrebi,bez prijave

    • Poslovi Infostud

      pre 2 godine i 8 meseci

      Poštovana Marija, ukoliko želite da pretražite poslove, možete to učiniti na linku tako što ćete izabrati željenu poziciju i grad.

      Pozdrav,
      Stanislava
  • Olivera Uzelac

    pre 3 godine i 3 meseca

    Super sajt. Ja sam mlad inv. Penzioner kome je potreban posao bez prijave. Da li ima takvih vrsta zaposlenja kod vas. Iz Beograda sam inzenjer tehnologije radno iskus. 25 godina

  • dragana lukic radovanovic

    pre 3 godine i 7 meseci

    Postovani Preko mi je potreban dodatni posao vikendom. Srdacan pozdrav
  • Andjela

    pre 3 godine i 8 meseci

    Poštovani, Potreban mi je posao svakog radnog dana nakon 16h. Vikendom sam u mogucnosti preko celog dana i subotom i nedeljom. Posao na teritoriji Niša. Vredna sam i pedantna osoba sa dosta strpljenja. Nadam se da cu biti obavestena. Hvala.
    • Poslovi Infostud

      pre 3 godine i 8 meseci

      Poštovana Anđela,

      Pogledajte oglase za honorarno zaposlenje na sledećem linku.

      Pozdrav, Bojana.
  • Mirjana Topolic

    pre 3 godine i 8 meseci

    Postovani, potreban mi je posao vikendom. Pozdrav
  • Mila V

    pre 3 godine i 10 meseci

    Poštovani, Potreban mi je dodatni posao u Beogradu, pretežno sam druga smena na redovnom poslu (15-23h). Dostupna sam svakodnevno u prepodnevnim satima. Poželjno bi bilo da je part-time posao vezan za kuhinju. Veliki pozdrav.
  • Dejan Kordin

    pre 3 godine i 12 meseca

    Vest je korisna, ali mi je potrebna informacija gde mogu konkretno da radim, pošto mi je prebivalište u Novom Sadu. Molim dodatne informacije
    • Poslovi Infostud

      Poštovani Dejane,

      Na sledećem linku možete pogledati koji su ogalsi sa nepunim radnim vremenom, na teritoriji Novog Sada.

      Pozdrav, Bojana.
  • Andrea Nikolic

    pre 3 godine i 12 meseca

    Poštovani, Trenutno sam zaposlena, radim radnim danima 08-16h. Potreban mi je dodatni posao nakon 17h kao i vikendom. Pozdrav,
    • Poslovi Infostud

      Poštovani Andrea,

      Na sledećem linku možete pogledati koji su ogalsi sa nepunim radnim vremenom.

      Pozdrav, Bojana.
  • velimir Kordin

    pre 4 godine i 2 meseca

    Ja sam u invalidskoj penziji potreban mi je neki lakši honorarni posao sa punim ili pola radnog vremena