Aleksandar Gušić

Koordinator službe za pomoć korisnicima
Aleksandar Gušić

Rođen sam u Sremskoj Mitrovici i još od malih nogu, jedna od mojih želja bila je da živim u Novom Sadu, jer, po mom mišljenju, to je najlepši grad u Srbiji.


Tako sam 2018. godine počeo da pretražujem poslove u Novom Sadu. Oglas koji mi je privukao pažnju bio je onaj od tadašnje Opportunity Banke, a sada 3Bank, za poziciju administrativnog asistenta. S obzirom da sam ekonomista, smatrao sam da je ovo dobra početna pozicija za rad u Banci.


Nakon nekoliko krugova intervjua, dobio sam poziv koji je promenio moj dalji tok života. Javljeno mi je da sam primljen na poziciju za koju sam konkurisao. Tim u kojem sam se našao bio je mlad, perspektivan i dinamičan - svi za jednog, jedan za sve. Svaki dan smo zajedno savladavali nove izazove, bili podrška jedni drugima. Oslonac mi nisu bili samo članovi mog tima u filijali, već i kolege iz back office-a i drugih poslovnica, svi spremni da pomognu i usmere na pravi put.


Kada sam počeo te 2018. godine, direktor za mrežu je jednom prilikom rekao da banka ceni trud, lojalnost i učenje, te da će poziv za dalje doći kad-tad. Na poziciji administrativnog asistenta proveo sam oko godinu i šest meseci. Tokom tog perioda nekoliko kolege iz mog tima, koji su bili savetnici za klijente, unapređeni su na poziciju direktora drugih poslovnica i filijala. To mi je pokazalo da Banka vodi računa o zaposlenima koji žele napredovati.


Uskoro nakon toga, raspisan je interni konkurs za poziciju u IT-u pod nazivom "Savetnik za pomoć korisnicima", ili kako IT-evci vole reći, Help Desk služba. Ova pozicija mi se učinila interesantnom iz više razloga, pre svega da proširim svoje znanje, ali i da to znanje podelim sa kolegama. Konkurisao sam i ubrzo dobio poziv za razgovor, a nakon nekoliko dana, i obaveštenje da sam primljen na novu poziciju.


Na poziciji Savetnika za pomoć korisnicima radio sam skoro tri godine, tokom kojih sam mnogo naučio i nesebično delio svoje znanje. Zbog svojih veština, truda i zalaganja, dobio sam poziv od mog šefa za novu poziciju i novi izazov - Koordinator službe za pomoć korisnicima. Opet se ispostavilo da se trud i zalaganje cene. Danas sam na toj poziciji, gde vodim tim mladih momaka, od kojih je jedan već napredovao i izabrao svoj put u drugom segmentu IT-a.


Zaključujući, 3Bank mi nije samo pružila podršku u poslovnom smislu, već mi je omogućila da steknem mnogo dobrih prijatelja i ostvarim svoj dečački san da živim u Novom Sadu. 😊

Ostala iskustva zaposlenih