Aleksandra Sovilj

Menadžerka Odeljenja za kontroling i planiranje
Aleksandra Sovilj

U vreme kada sam možda najčvršće zastupala stav da ne bih radila u bankarskom sektoru, eto mene u 3Banci. 😊

Nisam mnogo znala o tome šta nova oblast donosi, s obzirom da sam tada imala 27 godina i samo 3 godine radnog iskustva i to u privredi, ali sam od početka osećala da je odluka ispravna. Onaj dobar osećaj u stomaku je presudio.


Uvek sam smatrala da se već prvog radnog dana provedenog na novom poslu formira prilično jasan utisak o tome gde si došao, kakav je tim i oseti atmosfera. Vrlo dobro se sećam da je 02. novembra 2020. taj utisak bio prepozitivan.

Sada, posle 3 godine rada u Banci mogu da kažem da sam jako srećna i ponosna što sam deo njenog tima, a samo bankarstvo sam mnogo zavolela.

Svemu tome doprinela je odlična radna atmosfera, timski duh i saradnja sa divnim kolegama, kao i prilike za konstantno učenje i razvoj.

Sve su to ustvari, dugoročno posmatrano, ključne vrednosti koje bodujemo kod poslodavca, a zadovoljni zaposleni su najbolja promocija.


Moje radno angažovanje u 3Banci je startovalo sa pozicijom Saradnik za kontroling, a kako sam bila učesnica programa Talent class i pohađajući isti uspešno savladala nove izazove, vrlo brzo sam dobila seniorsku poziciju.

Od pre nekoliko meseci, preuzela sam novu ulogu - Menadžera Odeljenja za kontroling i planiranje.


Navedene pozicije (naročito poslednja) zahtevale su od mene da u kratkim rokovima preuzimam nova zaduženja i odgovornosti, što je zahtevalo napuštanje tzv. zone komfora, ali i razvoj novih veština koji je bio neophodan.

Kako nikako nisam statičan tip ličnosti, rado sam prihvatala nove uloge, a budućim izazovima se itekako radujem.


Sve prethodno navedeno doprinelo je mom kako profesionalnom, tako i ličnom razvoju.

Nedavno sam konstatovala kako sam upravo kroz profesionalni razvoj koji mi je Banka omogućila i ja kao ličnost mnogo sazrela, te da se umnogome razlikujem od one devojke sa početka priče koja ima 27 godina. 😊

Ostala iskustva zaposlenih