Nina Alavanja

Direktorka Odeljenja za operativne rizike i kontrolu kvaliteta
Nina Alavanja

U 3 Banci sam se zaposlila 2017. godine na poziciji Agent prodaje u biznis liniji. Nakon što sam završila fakultet, iskreno govoreći, nisam sebe videla da radim u banci. 😊 Ali na preporuku drugarice, a posle i koleginice, sam se prijavila za gore navedenu poziciju.


Ono što sam iz opisa posla naslutila, a posle se ispostavilo kao tačno, je da se rad u ovoj banci razlikuje od rada u drugim bankama. Posao agenta prodaje podrazumeva rad na terenu, akviziciju što većeg broja potencijalnih klijenata. Ta dinamičnost posla je ono što mi se od prvog dana dopalo.

Tim u kom sam radila je priča za sebe. Jedna zdrava, opuštena, a u isto vreme veoma radna atmosfera gde smo se međusobno motivisali da budemo iz dana u dan sve bolji u svom poslu. Na osnovu primera napredovanja kolega iz svog okruženja, shvatila sam da sam imala sreće da mi prvi posao bude baš u organizaciji gde se inicijativa, posvećenost i trud prepoznaju, cene i nagrade, i to je ono što je meni bila najveća motivacija.

Sve ovo je uticalo na to da ubrzo promenim mišljenje od toga da ne vidim sebe u banci do toga da sam rado u banci, evo već 7 godina. 😊


Vrlo brzo, nakon 3 meseca sam prešla sa pozicije Agenta prodaje, na poziciju Savetnika za klijente. Rad na ovoj poziciji je uključivao pored posla na terenu i analitički deo u vidu analiza kreditne sposobnosti klijenata. Uz visoku posvećenost poslu, podršku svog naređenog i iskusnijih kolega unapredila sam svoje pregovaračke i analitičke sposobnosti, a rezultat svega toga je da sam postala jedan od najuspešnijih savetnika.


Nakon 4 godine na ovoj poziciji i iskazane želje za daljim napredovanjem, dobila sam priliku da budem učesnik programa „Top Ten“ koji je osmišljen sa ciljem da se razvijaju znanja i veštine potrebne za preuzimanje rukovodećih uloga u banci.

Posle 6 meseci učešća u programu sam unapređena na poziciju Direktor poslovnice, gde sam preuzela vođenje tima u Zrenjaninu. Glavni zadatak mi je bio da proširim i razvijam tim. Trudila sam se da prenesem svom timu znanje i iskustvo koje imam i sve ono što čini jednog uspešnog savetnika.


Nakon godinu i 4 meseca dobila sam priliku da posle više od 6 godina iz Front office-a pređem u Back office i napredujem na rukovodeću poziciju u Odeljenju za operativne rizike i kontrolu kvaliteta, što sam shvatila kao jedan novi izazov i priliku da se dodatno razvijam.


Zaista je privilegija raditi u organizaciji koja ulaže u razvoj svojih zaposlenih, gde se daje prilika za napredovanj i mladim ambicioznim ljudima, kao i svakome ko je maksimalno posvećen poslu i ko je pravi promoter zdrave organizacione kulture. Moj primer, kao jedan od mnogobrojnih, je potvrda da je to zaista tako. 😊

Ostala iskustva zaposlenih