NOVA ISKUSTVA ZA MLADE LJUDE ŠIROM SVETA KOJI SU U POTRAZI ZA PRVIM POSLOM

Adecco PR

15. Maj 2017. 11:27

A
Nezaposlenost među mladima na globalnom nivou u 2016. godini je ponovo dostigla brojku od 71 milion. Imajući u vidu da se svetsko tržište rada neprestano i brzo menja, mogućnosti napredovanja u karijeri ostaju jedna od sveprisutnih briga za mlade ljude, porodice i društvo. Istovremeno, više od 40% poslodavaca se žali da nisu u stanju da pronađu ljude odgovarajućeg profila za svoje potrebe.
 
Za mnoge mlade ljude, prepoznavanje profesionalnog puta koji je najusklađeniji sa njihovim talentima i ličnostima predstavlja prvi i najvažniji izazov. Iskustvo je od presudne važnosti. Više od 60% ispitivanih mladih ljudi iz 13 zemalja u 2016. godini smatralo je da im nedostatak radnog iskustva predstavlja najveću prepreku do posla iz snova. 
Adecco Grupa je reagovala kroz svoj globalni program Adecco Way to Work™. U sklopu ovog projekta, Adecco Srbija je 26. aprila posetila Ekonomski fakultet u Beogradu i studente upoznala sa osnovama pravilnog traženja posla i njihovog predstavljanja na zahtevnom tržištu rada.

Podeli sadržaj

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.