Air Serbia a.d.

Air Serbia a.d.

Poslovi

O nama

 
3 kontinenta
39 zemalja sveta
više od 100 destinacija
više od 2 500 000 putnika godišnje
 
 
Er Srbija je lider u avio-saobraćaju još od osnivanja kompanije 1927. godine. Naše posvećene kolege uslužuju više od 2 500 000 putnika godišnje, na preko 100 destinacija u Evropi, na Mediteranu, Bliskom istoku i u Severnoj Americi, kako u putničkom, tako i u teretnom saobraćaju.
 
Posredstvom Etihad ervejza i naših drugih partnerskih avio-kompanija u prilici smo i da našim putnicima ponudimo i letove do međunarodnih odredišta u Aziji, Australiji, Severnoj Americi i Africi.
 
Er Srbija je od 1961. godine član Međunarodne asocijacije avio-prevoznika (IATA).
 
Rešeni smo da strateškim promenama koje su u toku nastavimo da igramo ključnu ulogu u razvoju vazduhoplovstva u Srbiji, srpske industrije putovanja i turističke privrede Srbije.
 
Prioritet Er Srbije je pružanje usluge izuzetnog kvaliteta za naše putnike. Cilj nam je da korisnicima usluga naše kompanije pružimo maksimalnu udobnost tokom putovanja, bez obzira na klasu kojom lete.
 
Ukoliko želite da saznate više o nama, i aplicirate za neku od pozcija u kompaniji Er Srbija, posetite https://www.airserbia.com/sr-RS/karijera
 

Zašto mi?

Program prakse za studente

Air Serbia kontinuirano organizuje programe strucnog usavršavanja za studente različitih fakulteta, nakon čega veliki broj praktikanata dobija priliku da svoju karijeru započne upravo u našoj kompaniji. Predstavljamo vam neke od njih:

Anja Maksimović, CAMO Er Srbija Tehnika - Bila je na praksi od 1. marta do 31. avgusta 2016. godine u našoj Tehnici. Tada je bila na master studijama Mašinskog fakulteta. Radi u Inženjeringu i planiranju Er Srbija Tehnike od 2017. godine. U službi u kojoj radi dopada joj se što su kolegijalnost i profesionalnost na visokom nivou: „Odlično sarađujem sa svim kolegama koje mi svakodnevno i nesebično prenose svoje znanje i iskustvo, jer je u ovom poslu to zaista neophodno. Jednostavno nije dovoljno samo ono što naučite na fakultetu“, kaže Anja Maksimović. Za Er Srbiju kaže da je kompanija koja joj novim znanjima i iskustvima otvara vrata za budućnost u karijeri.
 
Teodora Kosanić, Er Srbija Tehnika
- Na praksi je bila od februara do aprila 2018. godine, kao student druge godine master studija na  Mašinskom fakultetu. Kao i Anja radi u CAMO inženjeringu kao inženjer za Erbas flotu. „U periodu kada sam bila na praksi izašao je konkurs za zaposlenje, koji me je jako zainteresovao, a koji se poklapao sa završetkom mojih studija. U početku nisam imala nikakvih očekivanja. Bila sam skoncentrisana na svoj master rad. Posao koji sam našla u ovom trenutku je najbolji izbor za mene, jer je ovo kompanija u kojoj mogu da napredujem u svojoj oblasti“, kaže Kosanić i dodaje da joj posao inženjera u Er Srbija Tehnici omogućava da svaki dan ima neki novi izazov: „Uprkos tome što sam nešto manje od tri meseca u kompaniji, osećam da svakodnevno napredujem. Er Srbija je perspektivna kompanija kojoj tek sleduje napredak, pa mi pruža šansu da kao inženjer vazduhoplovstva napredujem zajedno sa njom i da moje kolege i ja zajedno učinimo da svaki dan budemo sve bolji.“
 
Stefan Mirković, Komercijala - Bio je na praksi u Komercijali u Direktnoj prodaji od marta do juna 2017. godine, kada je bio na master studijama za kvantitativnu analizu modula – aktuarstvo na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Timu za dodatne usluge pridružio se u julu 2018. godine: „Tog julskog dana kada mi je zazvonio telefon i kada sam obavešten da sam  dobio posao bio sam presrećan i veoma uzbuđen zbog ponovnog povratka u firmu gde sam proveo tri meseca na praksi pre više od godinu dana i za koju me vežu samo lepe uspomene. Veoma sam srećan što sam svoj profesionalnu karijeru nastavio u Er Srbiju u timu za dodatne usluge.“ Na poziciji je specijaliste za dodatne usluge na letu, a njegov posao je vezan za analizu i podršku efikasnom sprovođenju procedura vezanih za dodatne usluge na letu. „Er Srbija je za mene jedna od najuspešnijih domaćih kompanija i regionalni lider u oblasti avio-saobraćaja“, kaže Stefan Mirković.
 
Marija Kuzmanović, IT  - Bila je na praksi u IT službi Er Srbije od februara do 15.maja 2018. godine, kao student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka na smeru Informacioni sistemi i tehnologije. Od 16. jula 2018. godine, radi u IT-u u našoj kompaniji. „Kada sam čula da sam dobila posao u Er Srbiji, bila sam veoma uzbuđena i zahvalna. Dobila sam priliku da steknem prvo radno iskustvo u oblasti IT-a. Olakšavajuća okolnost bila je što sam donekle već upoznala okruženje tokom prakse“, kaže Marija Kuzmanović. Ulazak u svet avio-kompanije za nju je bio pravi izazov. Kako sama kaže susrela se sa mnogo novih termina i značenja, pa je sve to morala da kombinuje sa prethodno stečenim znanjem iz IT oblasti. „Najvažnije je to što su kolege divne. Svi su ljubazni i izlaze u susret kad zatreba. Već sam dosta toga naučila o funkcionisanju u poslovnom okruženju i naravno o glavnom delu posla, analiziranju i realizovanju zahteva za aplikacije“, kaže Kuzmanović. Za nju je Er Srbija jedinstvena kompanija u Srbiji, sa velikim potencijalom, a to pokazuje odličnim rezultatima i pružanjem brojnih mogućnosti zaposlenima i korisnicima usluga.
 
Nikola Pajović, Nabavka - Od jula do decembra 2016. godine, dok je bio na master studijama na Fakultetu organizacionih nauka, bio je na praksi u Nabavci. Zaposlenje je dobio u februaru 2017.godine u službi Kontrola obračuna u sektoru Finansija, nakon čega se u julu 2018. godine prijavio na interni konkurs i postao supervizor u Gorivu u sektoru Nabavka, gde i trenutno radi. „Prezadovoljan sam što radim u Er Srbiji. Ispunila mi se jedna od najvećih želja da radim u avio-industriji. Dosta kolega sam već upoznao tokom prakse, tako da mi nije bilo teško da se priviknem na radno okruženje. Pored toga što radim posao u kojem zaista uživam, postoje i one dodatne, za mene veoma važne stvari koje čine da mi vreme koje provodim na poslu bude prijatno, a to su moje kolege“, kaže Nikola Pajović koji je posebno ponosan što radi u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji. Kako sam kaže ima privilegiju da od kada je u kompaniji, prvo kao praktikant, a zatim i kao zaposleni, posmatra Er Srbiju koja ga je je oblikovala i doprinela njegovom profesionalnom i ličnom razvoju.
 
Danijela Džamić, Finansije - Kao student master studija Fakulteta organizacionih nauka, bila je na praksi je bila od jula do oktobra 2018 godine i radila obračun prihoda za Kargo u Finansijama. Već u novembru zaposlila se kao specijalista za međukompanijski obračun u Obračunu prihoda. Kada je dobila posao nakon studentske prakse, kaže da je veoma ponosna I srećna što je izabrana i što joj se pružila prilika i šansa za zaposlenje u Er Srbiji. „Nakon mesec dana rada u kompaniji mogu da kažem da su moja očekivanja ispunjena I da sam zadovoljna svojom pozicijom. Posao kontrole međukompanijskog zaduženja pruža mi mogućnost da praktično primenim svoje znanje koje sam stekla tokom školovanja“, kaže Danijela Džamić i dodaje da joj Er Srbija, kao jedna od vodećih kompanija u regionu koja pruža izvrsne usluge svojim korisnicima, pruža mogućnost usavršavanja i napredovanja, kao i sticanje veština specifičnih za avio-industriju.
 
Ehat Goranić, Letačka operativa - Bio je na praksi od avgusta 2017. do januara 2018. godine u Letačkoj operativi. Tada je bio student master studija Saobraćajnog fakulteta na odseku za vazdušni saobraćaj i transport. Kako sam kaže praksu je nastavio i nakon navedenog perioda, a kada je u maju 2018. godine dobio posao u službi Podrška letačkoj operativi bio je veoma srećan. „Er Srbija je moja kompanija. Drago mi je da imam priliku da obavljam aktivnosti kroz koje svakodnevno učim i usavršavam se. Službu čine inženjeri sa ogromnim znanjem i iskustvom, kao i drugi vredni i požrtvovani ljudi. Posao kojim se bavim odnosi se na praćenje i kontrolisanje saobraćaja, sa ciljem povećanja efikasnosti, i ostvarivanja ušteda“, kaže Ehat Goranić.
 

Naši zaposleni

Milica Jovanovic, Menadžer interne revizije

„Moj posao menadžera interne revizije, kao i svakog revizora, je da osigura da su interne procedure, politike i interne kontrole adekvatno implementirane u praksi i da umanjuju rizike. Za funkcionisanje svake ozbiljne kompanije važno je da ima dobro utemeljene procese."

Uroš Bijelić, Menadžer komercijalne kontrole

Rad u avio-industriji je jako dinamičan, takva je do sada bila i moja karijera. Prošao sam kroz skoro sve celine u delu kompanije koji se bavi distribucijom kroz rezervacioni sistem.
Kao menadžer, u svom timu  negujem poverenje, otvorenost i slobodu u radu.

Jovan Zaturovski, Inženjer strukture

Zadužen sam za praćenje strukturalnih radova na AIRBUS i ATR floti, u smislu inspekcija i/ili modifikacija strukture aviona, komunikaciju sa proizvodjačima aviona, a sve u cilju obezbedjivanja kontinuirane plovidbenosti aviona. Rad u avio-industriji za mene je izuzetno zanimljiv i zaista volim posao koji radim.“

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Društvene mreže

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/airserbia/

Kontakt

Air Serbia a.d.

Jurija Gagarina 12, Beograd, SRBIJA

Facebook
Twitter