Air Serbia a.d.
Air Serbia a.d.

Air Serbia a.d.

O kompaniji

 •  3 kontinenta
 • preko 30 zemalja sveta
 • više od 60 destinacija
 • više od 2 500 000 putnika godišnje
   
  Naše posvećene kolege uslužuju više od 2 500 000 putnika godišnje, na preko 60 destinacija u Evropi, na Mediteranu, Bliskom istoku i u Severnoj Americi, kako u putničkom, tako i u teretnom saobraćaju.
   
  Posredstvom Etihad ervejza i naših drugih partnerskih avio-kompanija u prilici smo i da našim putnicima ponudimo i letove do međunarodnih odredišta u Aziji, Australiji, Severnoj Americi i Africi.
   
  Avio-kompanije imaju jednu od najlepših misija – one povezuju udaljene destinacije i tako čine da nam naše porodice, prijatelji ili poslovni partneri budu bliži. Zbog toga je posao svih nas koji smo deo Er Srbije toliko važan i zato moramo da našim dužnostima pristupamo odgovorno i savesno.

  Naša vizija kojoj težimo je da zajedničkim radom stvorimo izuzetnu avio kompaniju.

  Putnik je u centru pažnje svega što radimo i svi zaposleni u Er Srbiji su u službi putnika. Naš glavni zadatak kao nacionalnog avio-prevoznika jeste da budemo predani našim gostima, njihovim željama i potrebama od trenutka kada im dajemo informacije da bi rezervisali kartu, pa do momenta kada izađu iz našeg aviona bez obzira na klasu kojom lete. Naš cilj je ambiciozan, ali jasan i dostižan – želimo da Er Srbija postane i ostane vodeća avio-kompanija u regionu, da bude široko prepoznata po vrhunskoj usluzi koju pruža svojim gostima.

  Er Srbija je od 1961. godine član Međunarodne asocijacije avio-prevoznika (IATA).

  Ukoliko želite da saznate više o nama, i aplicirate za neku od pozcija u kompaniji Er Srbija, posetite https://www.airserbia.com/sr-RS/karijera   

Dobrodošli u Er Srbiju!


Da li ste znali?

Prvi Srbin koji se vinuo avionom 1910. godine bio je Aleksandar Karađorđević, avionom koji su konstruisali i pilotirali braća Rajt. Prvo letilište u Beogradu nastalo je krajem 1910. na vojnom vežbalištu u predgrađu Banjica. Tu su svoje veštine i hrabrost demonstrirali pioniri avijacije.

Pocetkom 1912. na Banjici je podignut prvi drveni hangar za avione namenjen ratovanju sa Turskom, a u proleće iste godine Kraljevina Srbija šalje 6 pitomaca na školovanje u Francusku. Mihailo Petrović prvi je dobio diplomu Međunarodne letačke federacije. Imamo je međunarodnu pilotsku licencu broj 979, a srpsku broj 1. Bio je među prvih 1000 pilota na svetu.

1927. godine osnovano je prvo društvo za avio-saobraćaj Aeroput, koje će prerasti u Jugoslovenski aerotransport, a potom u Er Srbiju. Od tada Er Srbija je lider u avio-saobraćaju. 

Prvi let bio je 15.02.1928. godine do Zagreba
Prvi međunarodni let Aeroput je zabeležio 07.10.1928. godine. Direktor Tadija Sondermajer lično je tog dana dočekao prve putnike za austrijsku prestonicu Beč.

Tokom novembra 1974. godine JAT-ov B-707 kreće na put oko sveta rutom Beograd-Bejrut-Bombaj-Singapur-Tokio-Honolulu-Los Anđeles-London-Beograd
 

Beneficije

Proces selekcije

Ukrcajte se, polećemo!

Na ovom letu saznaćete više o procesu selekcije u našoj kompaniji.

Svesni smo toga da promena posla ili prvo zaposlenje predstavlja izazov i izlazak iz zone komfora za većinu ljudi. Promena radnog okruženja i svakodnevnih navika nije laka. Tada se javlja mnogo pitanja, od toga kako izgleda proces selekcije pa do toga kako se uklopiti u kolektiv i kulturu organizacije u koju dolazite.

Proces regrutacije i selekcije u našoj kompaniji ima za cilj da obezbedi najvažniji resurs za ostvarivanje rezultata i napretka, a to su zaposleni. Kroz proces pažljivog planiranja i definisanja potreba kompanije usmereni smo na dva glavna izvora: razvoj potencijala postojećih zaposlenih i zapošljavanje novih kandidata, koji sa sobom donose nova znanja i ideje i time doprinose da se kompanija otvara ka tržištu i napreduje u svakom pogledu.

U zavisnosti od pozicije i unapred definisanih kriterijuma za izbor kandidata, u našoj kompaniji najčešće postoji više krugova selekcije, jer želimo da putem različitih metoda i na osnovu različitih indikatora što bolje i pouzdanije procenimo kompetence kandidata. Najčešće metode koje koristimo su: testovi, intervjui i različite vežbe/zadaci za procenu kompetenci.

Kako bismo Vam približili proces selekcije u kompaniji Air Serbia, u nastavku se nalaze standardni koraci prilikom izbora kandidata:

Intervju baziran na kompetencama – intervju je korak u procesu selekcije, gde se kroz pažiljvo i unapred pripremljena pitanja procenjuju kompetence koje su važne za uspešno obavljanje posla, neke od njih mogu biti timski rad, usmerenost na klijente, rešavanje problema ali i motivacija kandidata. Takođe, intervju je i prilika za procenu znanja engleskog jezika.

Test- za određene pozicije definisali smo i procenu tehničkih znanja kroz različite testove i zadatke

Zadaci za procenu kompetencija- kako bismo što bolje procenili kompetence kandidata u proces selekcije smo uključili i različite simulacije realnih situacija u poslu kroz vežbe kao što su: postavljanje prioriteta, igranje uloga, grupne vežbe i studije slučaja.

Ukoliko tražite posao, na linku u nastavku možete pronaći trenutno otvorene pozicije u našoj kompaniji. Pored toga, na linku se nalaze i smernice za pisanje CV-a i pripremu za razgovor za posao.

https://www.airserbia.com/footer_menu/kompanija/karijera

Srećno i vidimo se!

Vrsta selekcije
Test
Intervju

Kontakt

Društvene mreže
Adresa

Jurija Gagarina 12, Beograd, Srbija

Kontakt
Matični broj

07044275

PIB

100001765

Broj zaposlenih

> 1000