Nove kolege za novi Štark

Atlantic Grupa
Atlantic Grupa
02.07.2021

S početkom 2021. Atlanticova najslađa kompanija Štark započela je sa višegodišnjim ciklusom podmlađivanja svoje proizvodnje uvođenjem nove tehnologije i otvaranjem vrata za nove kolege.

Tokom narednih nekoliko godina Štarkovci će biti deo jedne od najvećih transformacija te fabrike od njenog osnivanja 1922. godine. To će biti poklon Štarku za proslavu sto godina uspešnog rada koju obeležavamo sledeće godine.

Temeljna rekonstrukcija obuhvataće dva temeljna stuba uspeha Štarka – ljude i proizvode

Iako Štarkovci ne pamte da je ikada izostala plata, ili da je rad ostao neplaćen, želja je da u budućnosti dodatno stimulišemo one koji se posebno zalažu na poslu kroz uvođenje varijabilnog dela plate koji je vezan za učinak. Jednostavno rečeno – koliko dobro želiš da radiš, toliko možeš ekstra da zaradiš. U Štarku su regres, bonus za praznike i poklon za dete tradicija ali želimo da pružimo dodatnu brigu. Zato svaki zaposleni sada ima pravo na besplatni sistematski pregled i anonimnu psihološku podršku, solidarnu pomoć u teškim životnim trenucima, ali i mogućnost da učestvuje u brojnim sportskim klubovima.

Svesni smo da je jedna od najvažnijih stvari na poslu prijatna atmosfera i dobri odnosi među kolegama, pa smo pošteno zavrnuli rukave da u proizvodnji smanjimo uticaj hijerarhijskih odnosa, omogućimo opuštenu i dvosmernu komunikaciju. Radimo sa zaposlenima i rukovodiocima na tome, a voleli bismo da nove kolege budu ambasadori takve nove kulture čije su temeljene vrednosti – briga, otvorenost, strast i rast.

Svako ko je radio u proizvodnji zna da to nije lagan posao. U Štarku smo u misiji da kolege u proizvodnji maksimalno rasteretimo fizičkog posla. U narednim godinama postojeće proizvodne linije znamenićemo novim digitalnim tehnologijama. Rad u modernom pogonu će omogućiti zaposlenima da sa manje napora efikasnije obavljaju svoj posao Takođe, sigurnost, ispravnost i kvalitet proizvoda diže se na novi, viši nivo. Svi Štarkovci imaće prilike da se dodatno edukuju kako bi se lakše i brže prilagodili novoj radnoj okolini.

Za dobar proizvod važno je da gajimo inovativnost i zaigranost. Iz novouređene Štarkove laboratorije za Istraživanje i razvoj posljednje dve godine izašao je niz svežih i kreativnih ideja u obliku novih, interesantnih i popularnih proizvoda – Ledena Bananica, Mini Bananica, Prima Grisine,  Smoki MIX, Prima SticX – da nabrojimo samo neke.


Dosta smo već napravili, a planiramo da uradimo još više, zapravo najviše,  jer vreme je za novi Štark. Pridruži nam se i budi deo te slatke priče. Aktuelne konkurse pogledajte upravo na Atlanticovom Infostud profilu, u odeljku sa oglasima.

Ostali blog tekstovi poslodavca