Hemijska divizija Elixir Group nastavlja investicije u Prahovu

Elixir Group doo
Elixir Group doo
05.04.2021

Novi pogon za proizvodnju AlumoFluora, u okviru fabrike Elixir Prahovo počeo je zvanično sa radom sredinom februara. AlumoFluor se pravi od aluminijum-hidroksida i silikofluorovodonične kiselinea koristi se u industriji aluminijuma kao katalizator.

Proizvodnja AlumoFluora je organizovana na 2.900 m2, od kojih oko 900 m2 zauzima sam pogona a 2000 m2 različiti magacinski prostori za skladištenje sirovina i finalnog proizvoda. Proces proizvodnje je obezbeđen najsavremenijom nemačkom opremom koja odgovara svim zahtevima moderne industrijske proizvodnje. U pogonu radi 36 zaposlenih, od kojih je čak 8 visokokvalifikovanih inžinjera. Kapacitet proizvodnje je 5000 t godišnje sa postepenom tendencijom rasta u narednim godinama.

Na izgradnji postrojenja radilo se dve i po godine, a ukupna vrednost investicije iznosi 6 miliona evra. Puštanje u rad ovog postrojenja je velika je stvar i za Prahovo i celu istočnu Srbiju, jer potvrđuje nameru Elixir Group da kontinuirano radi na novim projektima i utiče na razvoj celog regiona.

U skladu sa dugoročnom Strategijom održivog razvoja investirano je u proširenje industrijskog kompleksa u Prahovu. Ovaj kompleks sada obuhvata ukupnu površinu od oko 330 hektara, od kojih je 134 hektara namenjeno za razvoj različitih sadržaja industrijsko -  hemijskog parka organizovanog u više celina.

Ostali blog tekstovi poslodavca