Engagers club

Endava
Endava
02.02.2021

Jedan od prioriteta u našoj organizacionoj kulturi jeste negovati otvorenost za nove ideje i razmenu znanja. Ta težnja se manifestuje kroz različite eksterne meetup-e koje organizujemo, kao i kroz interne Pass-It-On sesije tokom kojih zaposleni imaju priliku da provode vreme zajedno a i da podele svoja tehnička interesovanja ili nešto na čemu su radili u slobodno vreme. Ali, druženja koja organizujemo se ne završavaju tu! 😊

U kompaniji kao što je Endava, koja broji nekoliko stotina zaposlenih, ubrzo postane jasno da je broj različitih hobija i interesovanja veliki i da naši zaposleni, pored ljubavi prema IT svetu, imaju dosta toga zajedničkog. Posebno smo srećni što je karakteristika naše kulture volja da se ta interesovanja podele i u njih uključe druge kolege. Kako nam je work-life balans, takođe, jedan od velikih prioriteta i nešto na šta smo jako ponosni, važno nam je da pružimo našim zaposlenima priliku da iskažu ono oko čega su strastveni i u poslovnom okruženju kao i da im pomognemo da nađu svoje istomišljenike u kompaniji.

Vodeći se tim uvidom osnovani su Engagersi – grupa entuzijasta koji organizuju različite hobi klubove, interne događaje i humanitarne akcije u okviru Endave i u kojima mogu da učestvuju svi zaposleni koje određena tema zanima. Takvih aktivnosti ima puno (da izdvojimo samo neke - časovi orijentalnog plesa, španskog jezika, joge, kuvanja kao i gaming hobi klub), a ono što nas uvek obraduje je što vidimo da sa novim zaposlenima broj ideja i aktivnosti neprestano raste! Ova dešavanja uvek privuku one koji su zainteresovani za određenu temu, ali je nama posebno drago kada neko razvije novi hobi upravo u Endavi. Smatramo to jednim od važnijih uspeha koju kultura koju negujemo iznedri!

Naravno, svaka od aktivnosti zahteva dobru organizaciju i entuzijazam, tako da smo uvek jako ponosni na naše Engagers-e kada prirede nešto zabavno kolegama. Njihova posvećenost je opstala i tokom COVID-19 pandemije, tokom koje su veliki broj svojih aktivnosti prebacili u online okruženje i osigurali da povezanost sa kolegama, komunikacija i podrška ni tad ne prestanu.

Ostali blog tekstovi poslodavca