Borimo se u sadašnjosti, gledamo u budućnost!

NOVOMATIC Srbija
NOVOMATIC Srbija
19.04.2021

Pandemija koronavirusa je paralisala ceo svet, Srbija nije izuzetak, a jedna od kompanija koja se među prvima odazvala apelu države za pomoć jeste i kompanija Novomatic, lider u oblasti gejming tehnologije u svetu, koja u našoj zemlji posluje pod brendovima Admiral Club i Admiral Bet.

Naime, osnivač kompanije, profesor Johan Graf i bord direktora odmah su donirali 10 miliona dinara Srbiji za borbu protiv koronavirusa.

Ono što je najbitnije u ovom trenutku jeste činjenice da će Novomatic zadržati sve svoje zaposlene, i njihov posao je siguran, što je bez sumnje i najveća pomoć državi, kojoj tek predstoji borba da se izbori sa ekonomskim posledicama koronavirusa. I ne samo to, nego je i svim radnicima preporučeno da se uključe u rad lokalnih zajednica i budu od pomoći najugroženijima.

Inače, kompanija Novomatic Srbija zapošljava oko 1.300 ljudi, a svoju sudbinu za nas vezalo je oko 5.000 članova njihovih porodica.

"Mi smo ostali sa našim radnicima, nećemo ih otpuštati, kao i uvek, njihov interes je na prvom mestu kompanije koju smo gradili zajedno. Zatvorili smo sve klubove i uplatna mesta, kako ne bismo rizikovali živote i širenje pandemije, dobrobit stanovništva je naš prioritet", istakao je još jednom direktor kompanije Novomatic Srbija, Jovo Zagorac.

Ono što treba istaći jeste da Srbija nije jedina zemlja u kojoj će grupacija Novomatic donirati sredstva za borbu protiv pandemije, već će to uraditi i u Makedoniji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Republici Srpskoj.

"Ovo je zajednička borba, i zato se uključujemo donacijama i svim drugim vrstama pomoći i logistike kojom raspolažemo kako bismo pokazali da je život više od igre, najdragocenija stvar i da Novomatic pre svih drugih to najbolje razume. “Zajedno do pobede“, poručili su na kraju iz kompanije

Ostali blog tekstovi poslodavca