Donacija medicinskih sredstava

NOVOMATIC Srbija

19. April 2021. 15:34

N

Tokom pandemije 2020. Admiral Bet i Admiral Club donirali su najsavremeniju dijagnostičku opremu za Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu, u iznosu od tri miliona dinara, kupovinom neophodnih dijagnostičkih i terapeutskih medicinskih sredstava.

Klinički centar Kragujevac je dobio na poklon najsavremenije digitalne detektore za radiografiju.

Ovi savremeni sistemi detekcije u medicini zamenjuju analognu tehniku izrade medicinskih fotografija. Zahvaljujući novoj opremi, KBC Kragujevac će biti u mogućnosti da napravi oko 500 snimaka dnevno što će svakako unaprediti i ubrzati proces dijagnostike kod bolesnika. Nove tehnike i materijali omogućili su razvoj takozvanih Flet panel detektora, kojima od sada može da se pohvali i pomenuta zdravstvena ustanova.

Admiral Bet i Admiral Club kao društveno odgovorne kompanije, od samog osnivanja doprinose i pomažu široj društvenoj zajednici u kojoj žive i posluju i ovom donacijom su samo nastavili program finansijske podrške zdravstvenom sistemu Srbije.

Podeli sadržaj

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.