Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Konsultuj.me - Darko Golubović, vlasnik

Zovem se Darko Golubović. Sa svojih 28 godina sam vlasnik male konsultantske agencije Konsultuj.me (Facebook stranica firme). Agencija je osnovana pre oko godinu dana, nakon spoznaje da moje poslovne potrebe i ličnu satisfakciju mogu ostvariti samo na taj način. Bavljenje preduzetništvom je način da svoju kreativnost izrazite bez stega, na način koji mislite da je najbolji.

Za mene je preduzetništvo stvar karaktera i duha, te nije važno da li ste vlasnik ili zaposlen kod nekoga. Lepše je uvek biti, kako to vole da kažu, svoj gazda. Ipak, moje je mišljenje da uvek postoji samo jedan gazda, a to je kupac proizvoda, odnosno korisnik usluga. Genijalna ideja nije neophodna da bi se započeo sopstveni biznis, ali je ideja potrebna. Potrebna je ideja o sebi i svojim kvalitetima i ideja o tome kako te iste kvalitete staviti u službu zadovoljenja potreba na tržištu.

Moja ideja za biznis nastala je iz moje potrebe da kreiram svoj put na način koji je za mene najlepši. Smatram da je najteži trenutak u poslovanju onaj kada poželite da odustanete i kada vam je potrebna snaga da istrajete na putu koji vam se čini preteškim. To je trenutak kada su mnogi odustali i trenutak kada su stvorene uspešne poslovne priče u koju svrstavam i moju.

Jedna od najčešćih zamki sopstvenog biznisa, koja mi sada pada na pamet jeste upravo misao da smo genijalnom idejom rešili sve probleme. Ali tada naši problemi zapravo tek počinju. Izabrao bih isti put, ali bih svakako ispravio greške koje sam napravio, jer je u tome suština postojanja. Biti svaki dan bolji u onome što smatrate za svoju misiju.

Da sam ponovo na početku, izabrao bih isti put, ali bih svakako ispravio greške koje sam napravio, jer je u tome suština postojanja. Biti svaki dan bolji u onome što smatrate za svoju misiju. Budućim preduzetnicima bih poručio da budu svesni svojih dobrih strana, da budu hrabri i istrajni na svom putu i da ne odustanu u trenutku kada su to mnogi učinili. Moraju biti spremni na neizvesnost sutrašnjeg dana i shvatiti ga kao izazov, a ne kao pretnju. Ali biti preduzetnik je po mom mišljenju kategorija koja ne zavisi od toga da li ste zaposleni kod nekoga ili radite za sebe.

Dobra strana preduzetništva je osećaj stvaranja nečega svog. To je verujem najlepši osećaj na svetu. Dobro je i što možete ponekad da kreirate svoj život na način na koji vi to želite. Loša strana je možda neizvesnost koju preduzetništvo nosi sa sobom, ali je u njoj, mislim, i tajna napretka, svakodnevnog truda i nadanja.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do saveta