Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


ostalo


Poštovani, Zamolio bih Vas za savet u vezi sa sledećom situacijom. Radio sam za Slovenačku firmu koja ima svoj ogranak ovde u Srbiji. Dakle radni odnos i prijava je izvršena preko firme koja se nalazi ovde u Srbiji. Poslodavac mi je isplaćivao nekad samo 10e a nekad 20e za dnevnice kada sam dolazio u Sloveniju ili isao u druge zemlje. Obzirom da ovakva firma postoji u BIH advokat kolege iz…

Odgovor


Poštovani, 

Sva novčana potraživanja iz radnog odnosa zastarevaju u roku od 3 godine od dana nastanka obaveze tako da Vi niste propustili navedeni rok. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 23.01.2020

ostalo


Poštovani, ako sam zaposlen u državnoj upravi na ugovoru o PP poslovima, i u ugovoru je navedeno da mi je plata 30.000din, posle povećanja minimalnog ličnog dohotka u našoj zemlji, da li poslodavac može da zadrži pravo da mi isplaćuje platu nižu od državnog "minimalca" ?

Odgovor


Poštovani, 

U navedenom slučaju Vi možete dobijati novčanu naknadu za rad koja je niža od minimalne zarade s obzirom da po osnovu ugovora o PP poslovima niste u radnom odnosu. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 21.01.2020

ostalo


Postovani. Imam pitanje u vezi zarade. Radim u jednoj firmi vec duzi niz godina i plata mi se drasticno razlikuje od ostalih kolega. Moje pitanje glasi: Da li za isto radno mesto sa istim zvanjem moze da bude ratlicita bruto osnova plate? I da li je po zakonu ok da za isto radno mesto kolega ima preko 10000 dinara bruto osnovicu vise? Unapred hvala

Odgovor


Poštovani,

Zaposleni ima pravo na odgovarajuću zaradu, koja se utvrđuje u skladu sa zakonom, opštim aktom i ugovorom o radu. Zaposlenima se garantuje jednaka zarada za isti rad ili rad iste vrednosti koji ostvaruju kod poslodavca. Pod radom jednake vrednosti podrazumeva se rad za koji se zahteva isti stepen stručne spreme, odnosno obrazovanja, znanja i…

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 21.01.2020

Ostalo


Radim u smenama od po 12 sati sa skraćenim radnim vremenom na 35 sati zbog uslova rada. Fond koji se odnosi na mesečni broj sati koji sam dužan da odradim računa se se po formuli " radni dan × 7 sati". Npr 20 radnih dana u mesecu × 7 sati= 140. Ako u mesecu imam npr 12 smena po 12 sati to je 144 sata - 4 sata prekovremeno. Raspored - dva dana radim, tri ne radim, bez obzira na dan u nedelji.…

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac je dužan da Vam isplati naknadu zarade ukoliko niste radili na dan svoje krsne slave. Međutim ukoliko svakako ne radite na dan svoje krsne slave zbog takvog rasporeda smena kod poslodavca onda smatramo da nemate pravo s obzirom da ne možete biti odsutni sa rada po dva različita osnova istovremeno. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 08.12.2019

Ostalo


Premeštena sam aneksom ugovora na druge odgovarajuće poslove, u aneksu ne stoji rok do kada. Receno mi je da se od ponedeljka vracam na stare poslove. Da li poslodavac opet treba da mi ponudi aneks ugovora? Kako prestaje stari aneks?

Odgovor


Poštovani, 

Aneksom ugovora o radu se vrše izmene ugovorenih uslova rada. Ukoliko Vas poslodavac vraća na radno mesto koje ste imali pre premeštaja onda je procedura ista, ponovo bi trebalo da Vam ponudi aneks ugovora. Stari aneks prestaje da važi kada novi aneks bude potpisan. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 27.11.2019

Ostalo


Poštovani. Imam skoro 37 godina radnog staža. Dijabetičar sam 14 godina (na insulinu 4 doze dnevno). 2010 godine dobio sam status osobe sa invaliditetom 1 stepena. Poslodavac je nedavno pokušao da me premesti na radno mesto gde bi radio noću po 12 sati, pozvao sam se na rešenje o statusu invalidnosti i odbio ponuđeno radno mesto. Čujem da je u toku rad na novoj sistematizaciji, ne znam…

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac Vam ne može otkazati ugovor o radu zbog činjenice da ste osoba sa invaliditetom. Savetujemo Vam da se obratite Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 25.11.2019

Ostalo


Postovanje.Zanima me sta zakon kaze o radu nedeljom,tacnije da li se radnik moze staviti na raspored rada nedeljom,kao prvi radni dan nakon godisnjeg odmora?

Odgovor


Poštovani, 

Ako je neophodno da zaposleni radi na dan svog nedeljnog odmora poslodavac je dužan da mu obezbedi odmor u trajanju od najmanje 24 časa neprekidno u toku radne nedelje. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 15.11.2019

Ostalo


Postovani Trenutno sam nezaposlena a I ujedno u cetvrtom mesecu trudnoce.Termin porodjaja je 20. April 2020. godine a od tog datuma kada vratim osamnaest meseca unazad ostvarila Sam prihode na osnovu porodjljskog odsustva radi nege deteta za cetiri meseca I nakon toga Jos tri meseca preko biroa (novcana naknada)na osnovu nezaposljenosti.Interesuje me da li u prosek ulaze ova cetri meseca porodjljskog…

Odgovor


Poštovani, 

Pravo na porodiljsko odsustvo je pravo iz radnog odnosa a Vi niste u radnom odnosu. S obzirom da ste iskoristili pravo na novčanu naknadu smatarmo da nemate pravo na tzv. ostale naknade po osnovu rođenja deteta. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 30.10.2019

Ostalo


Поштовани! Јуче ми је послодавац уручио папире о отказу. Имам укупно непрекидног радног стажа (4год и 3месеца). У тој фирми радила сам 6 месеци. Оно што мене брине је мој споразумни отказ који сам потписала у јануару 2019 са…

Odgovor


Poštovani, 

Obavezno osigurano lice ima pravo na novčanu naknadu ako je bilo osigurano najmanje 12 meseci neprekidno ili s prekidima u poslednjih 18 meseci. Dakle, da biste imali pravo na novčanu naknadu potrebno je da ponovo (nakon potpisa sporazumnog prestanka radnog odnosa) ispunite navedeni uslov.                                                   …

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 15.10.2019

Ostalo


Poštovani, Pravniče direktor me je postavio u komisiju za izbor višeg zvanja radnika reč je javnoj ustanovi. On je i sam radnik te ustanove duže godina i po Pravilniku ispunjava uslove za više zvanje i podneo je zahtev, međutim u pravilniku stoji preporuka rukovodica te ustanove a ja pored njega imam deponovan potpis ovlašćenog lica da li smem da potpišem preporuku ili to možda treba…

Odgovor


Poštovani, 

Vi možete potpisati onu dokumentaciju za koju ste ovlašćeni. Ne možemo znati da li ste Vi ovlašćeni u konkretnom slučaju  za poptisivanje preporuke s obzirom da nemamo uvid u dokumentaciju. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 26.09.2019
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.