Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Naknada zarade


Dobio sam otkaz u drzavnoj firmi po isteku ugovora na određeno vreme, inace sam bio na bolovanju zbog operacije, javljeno mi je jedan dan ranije da sam visak i da dobijam otkaz, tj da nece produziti ugovor. Poptisao sam 30.6.2022 resenje o otkazu

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko je Vam je ugovor o radu na određeno vreme istekao usled bolovanja, onda je prestanak radnog odnosa u skladu sa zakonom. Poslodavac nije u obavezi da Vam produži radni odnos zbog bolovanja. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 18.08.2022

Naknada parade


Imali smo bolovanja usled covida j pitaju radnici mogu li doznake proslediti na email - u elektronskoj formi ili mora original da se dostavi kao sto je bila praksa pre nekoliko godina? Hvala vam

Odgovor


Poštovani,

Zakon o radu obavezuje zaposlenog da poslodavcu najkasnije u roku od tri dana od dana nastupanja privremene sprečenosti za rad u smislu propisa o zdravstvenom osiguranju, dostavi poslodavcu potvrdu lekara koja sadrži i vreme očekivane sprečenosti za rad. Ako zaposleni živi sam, potvrdu je dužan da dostavi u roku od tri dana od dana prestanka…

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 17.08.2022

Zarada


Poštovani, juče sam potpisao ugovor o radu. Po dogovoru između mene i poslodavca neto zarada bi mi bila 44000 (dva dana slobodna u toku nedelje). E sad, u ugovoru nigde ne piše kolika mi je plata, niti bruto niti neto. Piše sledeće: zarada zaposlenog za obavljeni rad u redovno radno vreme provedeno na radu iznosi najniža neto cena po času. Zarada se isplaćuje jedanput mesečno." Dakle šta znači…

Odgovor


Poštovani, 

Navedeno znači da je poslodavac u obavezi da Vam isplati minimalnu zaradu. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 17.08.2022

Naknada zarade


Postovanje,imam jedno pitanje. Prijavljena sam kod dva poslodavca na po 20h nedeljno, s tim da postoji naznaka da ce se jedna firma ugasiti u narednom periodu. Ja sam u 4 mesecu trudnoce i interesuje me sta se u tom slucaju desava sa primanjima od strane firme koja se ugasi? Jos uvek nisam otvorila bolovanje, al ukoliko u nekom momentu otvorim i firma se ugasi da li ostajem samo da primanjima iz…

Odgovor


Poštovani,

Ukoliko Vam prestane radni odnos u jednoj firmi onda ćete nastaviti primati naknadu zarade po osnovu radnog odnosa u drugoj firmi. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 15.08.2022

Naknada zarade


Poštovani, na novcanoj sam naknadi preko NZS bila tri meseca do 14.07.2022., i posto sam trudnica, a kako bih produzila da jos jedan mesec primam naknadu, istog dana otvorim bolovanje zbog privremene sprecenosti za rad radi odrzavanja trudnoce na 30 dana do 12.08.2022. Zanima me imam li jos neko pravo na bolovanje da iskoristim kako bih ostala na novcanoj naknadi? Termin za porodjaj mi je 3.oktobar.

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo i na isplatu novčane naknade za vreme porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i posebne nege deteta prema propisima iz oblasti rada. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 14.08.2022

Naknada zarade


Postovani , da li neto iznos minimalne zarade sadrzi i obracun za iznos toplog obroka, regresa i minuli rad. U pitanju je Javno preduzece na nivou grada. Hvala

Odgovor


Poštovani, 

Obračun zarade između ostalog sadrži i iznos naknade troškova koji imaju karakter zarade (topli obrok, regres i dr.). 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 14.08.2022

Naknada zarade


Поштовани, Да ли је за обрачун трудничког боловања неопходно да је радни стаж непрекидан код једног истог послодавца или се рачуна и уколико је повезан радни стаж код 2 послодавца (рецимо одјава код једног и сутрадан пријава код другог)? Унапред хвала!

Odgovor


Poštovani, 

Za naknadu zarade tokom trudničkog i porodiljskog odsustva nije od značaja da li je isti poslodavac. Računa se i rad kod prethodnih poslodavaca.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 11.08.2022

Naknada zarade


Postovani, ja sam potpisala sporazumni raskid ugovora i isplacena mi je otpremnina. Mene zanima da li ce mi se taj iznos otpremnine racunati u prosek plata prilikom otvaranja trudnickog i porodiljskog bolovanja? Dal se racuna ceo iznos, jedan deo, il nista? Unapred hvala.

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko zasnujete radni odnos, u obračun za naknadu zarade neće se računati  otpremnina koju ste primili. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 11.08.2022

Zarada


Radila sam popis radnje 15.07 to je bio poslednji dan na poslu,posle su me vodili 15 dana na godisnji odmor.popisne liste nismo potpisivali,plata je trebala da bude 01.08 a nema je jos uvek ,kazu kad se sredi popis tada ce pustiti platu.20 dana je proslo od popisa ,da li ja moram da platim ako bude imao neki manjak,jer popisne liste nismo potpisivale?

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac je u obavezi da Vam isplati zaradu i sva dugovanja iz radnog odnosa, u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa. Samo u slučaju da poslodavac utvrdi da ste Vi odgovorni za manjak bili biste u obavezi da platite. Međutim, nije dovoljno da Vas poslodavac obavesti o tome nego i da utvrdi Vašu odgovornost.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 09.08.2022

Zarada


Poštovani, imam problem sa bivšim poslodavcem. Zasnovao sam radni odnos sa ugovorom na određeno (2 meseca), rok isplate zarade po ugovoru je najkasnije na kraju tekućeg meseca za prošli. Prošla su oba meseca, istekao je ugovor, nisam produžio ugovor u toj firmi, zato što nisam uopšte isplaćen, koja je dalja procedura i pravni lek? Neki savet?

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko Vam poslodavac nije isplatio zaradu u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa možete se obratiti Inspekciji rada ili podneti tužbu nadležnom sudu. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 04.08.2022
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.