Sprovedite svoje istraživanje: 6 načina kako da proverite budućeg poslodavca!

Autor - Stanislava Despotov | Tražim posao

jan 17

Ulaziš na sajt za zapošljavanje, pregledaš oglase za posao i nailaziš na oglas raspisan baš za poziciju koju si tražio. Uzdišeš duboko i krećeš u akciju zvanu „Ubediću vas da sam najbolji“. Prilagođavaš CV, propratno pismo i sve što uz to ide kako bi se svideo potencijalno budućem poslodavcu.

Da li primećujete da u ovom procesu fali jedan važan korak? 

Pre nego što konkurišete na oglas važno je da proverite kompaniju koja je raspisala oglas – da li je to poslodavac kod kog biste rado voleli da radite, kakvi su tamo uslovi rada i kako se ophode prema zaposlenima. 

Sigurnost i napredak

Iako se danas često može čuti i razmišljanje da je dobro imati posao kakav god da je poslodavac, puno puta se u praksi pokazalo da se takvi poslovi brzo napuštaju jer ne donose sigurnost radniku, a kamoli napredak. I, zato je i te kako važno da proverite potencijalnog poslodavca kod koga ste konkurisali za posao.

1) Pitajte zaposlene

Bilo bi svakako dobro da se prvo raspitate kod što više ljudi o samoj kompaniji, a najbolje da saznate informacije koje vas zanimaju od samih zaposlenih koji tamo rade. Ne kaže se džaba da je najbolja preporuka za jednu kompaniju zadovoljni radnik. I, suprotno, loša reklama za jednu kompaniju su nezadovoljni radnici koji što pre žele da odu. U razgovoru sa njima, steći ćete dosta jasnu sliku da li je to firma u kojoj biste voleli da radite.

Međutim, kako nije uvek slučaj da poznajete zaposlene kod potencijalnog poslodavca, postoje i drugi načini da se informišete o kompaniji. 

2) Profili poslodavaca 

Na sajtu Poslovi.infostud.com u rubrici „Upoznajte poslodavce“ možete videti  više od 120 profila različitih kompanija. U profilu poslodavca možete saznati iskustva zaposlenih u toj kompaniji, koje beneficije uživaju zaposleni, koje su to vrednosti po kojima poslodavac posluje, društveno odgovorne aktivnosti poslodavca, kako izgleda proces selekcije i regrutacije i druge informacije korisne za njegovu procenu.

Profili uključuju i galeriju poslodavca, gde se mogu pronaći fotografije sa raznih događaja, tim bilding aktivnosti, kao i izgled poslovnog prostora poslodavca.  

Kad već ne kažu platu, daj da izračunam

3) Agencija za privredne registre (APR)

 Na sajtu APR-a možete pronaći osnovne informacije o kompaniji, kao što su sedište, koliko zaposlenih firma ima, kao i kojom delatnošću se bavi. Takođe, tu ćete saznati i finansijsko stanje kompanije na osnovu javno objavljenih finansijskih izveštaja. Uz pomoć tih podataka imate priliku da izračunate kolika je prosečna plata u nekoj kompaniji na osnovu broja zaposlenih i  iznosa troškova zarada i naknada zarada. Detaljnije o ovoj temi možete pročitati u blog tekstu gde je objašnjen čitav proces izračunavanja prosečne plate u nekoj kompaniji.  

4) Sajt poslodavca

Na sajtu poslodavca, takođe, često ima korisnih informacija. Nije retkost da kompanije na svom sajtu imaju i karijernu stranicu, gde pružaju više informacija o tome kako izgleda rad u njihovoj kompaniji. Možda mnogi misle da se na kompanijskim sajtovima firme takmiče da stvari ulepšavaju, ali čak i da je tako, pomoći će vam u procesu odluke da li je to mesto na kojem biste voleli da radite.

5) IT Insajder 

Ukoliko tražite posao isključivo u oblasti IT-a, na sajtu Helloworld.rs možete pročitati više od 3.000 utisaka o radu u određenoj kompaniji koje pišu trenutno zaposleni, ali i bivši zaposleni radnici te kompanije. Osim utisaka, i tu možete proveriti kolike su plate u nekoj kompaniji na pojedinim pozicijama. 

6) Profili kompanije na društvenim mrežama 

Veliki broj firmi koriste društvene mreže kako bi se predstavile, između ostalog, svojim budućim zaposlenima. Na profilima kompanija često možemo naići na objave u vezi sa aktuelnim projektima, društveno odgovornim aktivnostima kompanije, tim bilding aktivnostima, a nije retkost ni da poslodavac podeli slike svog poslovnog prostora sa pratiocima.  

Svaka od ovih stavki biće vam od koristi u donošenju konačne odluke.  

Radite tamo gde vam je dobro

Sigurno ne želite da trećinu svog dana provodite u okruženju koje vam ne prija. Nekorektni odnosi prema zaposlenima, plata koja uvek kasni, loša organizacija rada, ne samo da će uticati na to da nećete moći da iskoristite vaš pun potencijal, već će uticati i na vaše raspoloženje tokom celog dana, što će se verovatno „preliti“ i na vaš privatan život. 

Istraživanje kompanije pre konkurisanja na oglas može uštedeti dragoceno vreme i trud, kako vama, tako i poslodavcu. Zbog toga je izuzetno važno da procena ne ide samo u smeru poželjnog posla koji poslodavac nudi, već da vaše istraživanje bude nezaobilazan korak pred konkurisanje kod svakog poslodavca. 

Nemojte nikako i nikada da ispustite iz vida – nije važno samo da se vi svidite poslodavcu, važno je pre svega da se on svidi vama

O autoru: Stanislava Despotov

Još od ranih srednjoškolskih dana marketar u duši koji je imao potrebu da analizira svaki marketinški korak kompanija od izgleda bilborda na ulici, flajera, logotipa do poruka koje šalju. Danas svoje interesovanje za marketing usmerava na to da olakša potragu za poslom svima koji ga traže, kao i da poslodavcima pomogne da pronađu pravo pojačanje za svoj tim. 🙂