Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Ostalo


Dobar dan. Nedavno sam zavrsio Beogradsku Poslovnu Skolu(3 i 4 stepen), prvi smer 3 godine je Porezi i Carine, a drugi 4 godine je Javna uprava poreski i carinski sistemi i stekao sam zvanje diplomirani strukovni ekonomista iz oblasti porezi i carine(3 god), i specijalista strukovni pravnik(4 god). Zanima me da li mi mozete pomoci, gde bih mogao da se prijavim za radni staz, i koje bih poslove…

Odgovor


Poštovani, 

Možete da konkurišete u firme, ustanove, državne organe, javna preduzeća ili bilo gde drugo gde postoji potreba za zapošljavanjem diplomiranog ekonomiste. To takođe  može biti  i Poreska uprava. 

Kategorija pitanja: Pripravnici, volonteri, stipendisti | postavljeno: 18.10.2018

Radni odnos na određeno vreme


poslodavac mi je urucio resenje o otkazu za neispunjavanje uslova rada 16.10.2018. a zaposlena sam od 20.09.2018. nisam potpisala jer sam 17.10. odnela potvru osprecenosti za rad zbog trudnoce. koja su moja prava

Odgovor


Poštovani, 

U navedenom slučaju imate pravo da radite do isteka prava na korišćenje odsustva (porodiljskog). Poslodavac je dužan da Vam produži radni odnos. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 18.10.2018

Ostalo


Zaposlena sam u O.B.Uzice kao medicinska sestra na neodredjeno vreme,vec 14 godina.Zbog preseljenja u Beograd i osnivanja porodice neophodna mi je i promena posla.Molim Vas,kako mogu da dobijem premestaj u struci na nekoj od Beogradskih drzavnih klinaka a da ne dam otkaz predhodno? Najlepse Hvala!

Odgovor


Poštovani, 

Savetujemo Vam da se obratite poslodavcu sa molbom  za premeštaj i da navedete razloge zbog kojih tražite premeštaj u drugi grad.  

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.10.2018

Ostalo


Postovani, zanima me da li u toku trudnikog bolovanja poslodavac mora da uplati pa da se ceka da se njemu refundira? Posto je izmenjeno za porodiljsko bolovanje, direktno se uplacuje porodilji pa da li se i trudnici tako uplacuje ili poslodavc mora da posreduje pa se njemu refundira uplata?

Odgovor


Poštovani, 

U slučaju privremene sprečenosti za rad zbog bolesti ili komplikacija u vezi sa održavanjem trudnoće, za prvih 30 dana privremene sprečenosti za rad  naknau zarade poslodavac isplaćuje iz svojih sredstava. Počev od 31. dana privremene sprečenosti za rad visinu naknade zarade obezbeđuje  Republički fond za zdravstveno osiguranje. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 18.10.2018

Ostalo


Postovani, u radnom sam odnosu 3 meseca, kolika bi bila naknada zarade ukoliko bih sada otvorila trudnicko bolovanje?

Odgovor


Poštovani,

U slučaju privremene sprečenosti za rad zbog bolesti ili komplikacija u vezi sa održavanjem trudnoće, za prvih 30 dana privremene sprečenosti za rad koju isplaćuje poslodavac iz svojih sredstava, visina naknade zarade obezbeđuje se u iznosu od 100% od osnova za naknadu zarade. Počev od 31. dana privremene sprečenosti za rad visina naknade zarade obezbeđuje se u visini…

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 18.10.2018

Ostalo


Postovani, bila sam na porodiljsko medjutim, kada sam trebala da pocnem da radim otvore mi bolovanje za posebnu negu deteta. Poslala sam misljenje i doznake u firmu. Zanima me koji rok da mi firma posalje resenje?

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko ne dobijete rešenje u razumnom roku, savetujemo Vam da se obratite Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.10.2018

Ostalo


Poštovani, kako se računa minuli rad ako se vratis u firmu iz koje si otisao pre dve godine, a pre toga si proveo deset godina. Da li u obračunu plate se računa kao da si sad počeo da radiš ili se računa 10 god. puta 0,4 procenta.

Odgovor


Poštovani, 

Minuli rad se računa za godine rada ostvarene u radnom odnosu kod poslodavca kod koga zaposleni trenutno radi. Odnosno, uvećanje zarade po osnovu minulog rada obračunava se na osnovu vremena provedenog u radnom odnosu kod poslednjeg poslodavca, poslodavca prethodnika (u slučaju statusne promene), kao i povezanih lica u skladu sa zakonom. 

 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 18.10.2018

Godišnji odmor


Poštovani, planiram da dam otkaz u firmi u kojoj radim 4 godine i prijavljena sam za stalno.Od novog odmora/za 2018.god./nisam ništa iskoristila.Da li imam prava na neku naknadu novčanu,što se tiče tog ne iskorišćenog odmora?Hvala,unapred

Odgovor


Poštovani, 

U slučaju prestanka radnog odnosa imate pravo na srazmeran godišnji odmor ili pravo na naknadu štete ukoliko niste iskoristili godišnji odmor. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 18.10.2018

Ostalo


Da li se privremeno odsustvo sa posla radi odrzavanja trudnoce tj trudnocko bolovanje,racuna u staz?

Odgovor


Poštovani, 

Odsustvo radi održavanja trudnoće računa se u staž osiguranja. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.10.2018

Ostalo


Pozdrav Recite mi ,kako se prekovremeni sati preracunavaju u slobodne dane i kako?Isto kao i novcani 1* 0,26,ili ima neka druga matematika,posto poslodavac obracunava 8 sati prekovremenih,kao 1 slobodan dan?

Odgovor


Poštovani, 

Preračunavanje prekovremenih sati rada u slobodne dane  nije regulisano Zakonom o radu već je poslodavcu ostavljena mogućnost da to reguliše svojim opštim aktom. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 18.10.2018
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.