Advertisement

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Ostalo


Postovani, Presla sam iz stalnog radnog odnosa na radno mesto kod drugog poslodavca sa pola radnog vremena i na odredjeno vreme, zanima me da li po isteku ugovora o radu, ukoliko ne obnovom isti imam pravo na nadoknadu sa berze rada. Hvala!

Odgovor


Poštovana, 

Imate pravo na novčanu naknadu kod Nacionalne službe za zapošljavanje. 

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 23.10.2017

Zlostavljanje na radu


Postovani, Vas odgovor mi je hitan. Radim na odredjeno vreme do 31.10., inace kod tog poslodavca radim vec pet godina. U medjuvremenu zbog ponasanja pomocnika direktora podnela sam prijavu za mobing MUP -u interesuje me da li poslodavac moze da mi ne produzi ugovor o radu zbog podnosenja ove prijave. Hvala unapred na odgovoru

Odgovor


Poštovana, 

MUP nije nadležan za postupak zlostavljanja na radu (mobing). Postupak se vodi unutar firme u kojoj radite a ukoliko trpite zlostavljanje direktno od poslodavca onda možete podneti tužbu nadležnom sudu. Od volje poslodavca zavisi da li će Vam ugovor o radu biti produžen bez obzira na prijavu za mobing. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 23.10.2017

Otkaz ugovora o radu


Zelim da dam otkaz pre isteka ugovora s obzirom da je ugovor o radu na odredjeno vreme da li ja mogu da dam momentalni otkaz??

Odgovor


Poštovana, 

Otkaz ugovora o radu zaposleni dostavlja poslodavcu u pisanom obliku, najmanje 15 dana pre dana koji je zaposleni naveo kao dan prestanka radnog odnosa (otkazni rok). Ukoliko želite da izbegnete otkazni rok to je moguće samo u dogovoru sa poslodavcem. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 23.10.2017

Radno vreme


Poštovani, nas poslodavac od nas zahteva da radimo popis tokom noći, pri čemu radimo redovno tokom dana prvu ili drugu smenu. Dal moze da nas primora to da radimo? U pitanju je apoteka,i to bi trajalo pet do sedam dana.

Odgovor


Poštovana, 

Takav postupak poslodavca je nezakonit. 

Kategorija pitanja: Radno vreme i prekovremeni rad | postavljeno: 23.10.2017

Godišnji odmor


Postovani,u ovoj godini sam iskoristila 10 dana odmora.Pre nekoliko dana sam dala otkaz i zvanicno radni odnos mi prestaje 31.10.Rekli su mi da sad ne mogu dobiti ostatak od 10 dana,vec samo tri dana s obzirom da mi ugovor o radu na oderedjeno istice. 31.12.Da li je to po zakonu?

Odgovor


Poštovana, 

Ukoliko Vam u ovoj godini prestaje radni odnos ne možete ostvariti pravo na pun godišnji odmor za ovu godinu već imate pravo na srazmeran deo godišnjeg odmora. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 23.10.2017

Ugovor o radu


Zaposlena sam u firmi kao supervizor rukovodilac sam 50-oro ljudi. Medjutim sef smene u dogovoru sa direktorom hoce da me degradira u obicnog radnika kako bi na moje mesto postavio svog rodjaka. Dobila sam aneks ugovor da potpisem ali sam to odbila uz odgovor da cu razmisliti. Moje pitanje je da li cu imati neke posledice ako ja to ne potpisem a u medjuvremenu odem na bolovanje. Jos da napomenen…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko odbijete da potpišete aneks ugovora poslodavac može da Vam otkaže ugovor o radu. Naš savet je da popišete aneks a nakon toga podnesete tužbu nadležnom sudu. 

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 23.10.2017

Ostalo


Postovani Da li poslodavac kod koga sam zaposlena na neodredjeno vreme ima pravo da me po povratku sa porodiljskog odsustva ne vrati na moje radno mesto, vec na mesto nizeg ranga pod izgovorom da je za vreme mog odsustva moje radno mesto upraznjeno? Da li postoji deo u zakonu koji obradjuje ovu temu? Pokusala sam da nadjem, u zakonu o radu, koja su mi prava posle povratka sa porodiljskog ali bezuspesno.…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko Vam poslodavac ponudi aneks ugovora koji je nepovoljan ili nije u skladu sa Vašom stručnom spremom, i nakon što potpišete takav aneks, zadržavate pravo da pred nadležnim sudom osporavate njegovu zakonitost.

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 23.10.2017

Rad na određeno vreme


Postovani, nakon isteka ugovora na odredjeno poslodavac me je porukom obavestio o prestanku rada, nije me odjavio a nije zainteresovan da mi da resenje o prestanku radnog odnosa bez kog ja ne mogu da sredim dokumentaciju na birou i u socijalnom jer se bez njega vodim kao zaposljena i dalje , a nisam. Kome treba da se obratim da bi resila problem?

Odgovor


Poštovana, 

Obratite se Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 23.10.2017

Ostalo


Poštovani, poslednjih 18 mesici zadužen sam i obavljam poslove koji se uopšte ne pominju u ugovoru koji sam potpisao sa kompanijom. Da budem prcizniji, poslovi koje sam do pre par meseci obavljao uopšte se ne pominju u ugovoru za radno mesto na kojem sam radio. Nakon moje žalbe upravi, s obzirom da poslovi koje sam obavljao iziskuju veću stručnost i odgovornost a nisu bili navedeni u ugovoru,…

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni je dužan da radi poslove za koje je zaključio Ugovor o radu. Dakle, zaposleni obavlja poslove navedene u ugovoru o radu i u skladu sa svojom stručnom spremom, u suprotnom poslodavac čini prekršaj. 

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 23.10.2017

Ostalo


Razboleo sam se avgusta 2016 od karcinoma, Sada sam trenutno na Hemio terapijama. Ugovor sam potpisao 06.2015 na odredjeno vreme i produzavao sve do 31.12.2016. Novi ugovor nisam otpisao jer je direktor rekao da cemo potpisati kada se budem vratio i da ne brinem. Doznake sam mu redovno preko sefa dostavljao za svaki mesec... Zadnju isplatu doznaka isplatio mi krajem jula za mesec april. I od tada…

Odgovor


Poštovani, 

U slučaju statusne promene, odnosno promene poslodavca, u skladu sa zakonom, poslodavac sledbenik preuzima od poslodavca prethodnika opšti akt i sve ugovore o radu koji važe na dan promene poslodavca. Obratite se Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 20.10.2017
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.