Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Godišnji odmor


Поштовани моја фирма не даје решење за годишњи одмор и не исплаћује исти свим запосленима осим руководству фирме.Молим вас који је мој начин деловања да бих то право остварио дал самостално или удруживањем нас радника?

Odgovor


Poštovani, 

Možete se obratiti Inspekciji rada pojedinačno ili zajedno sa ostalim zaposlenima. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 16.08.2022

Ostalo


Treba da idem u penziju i u PIO fondu mi traže radnu knjižicu, koju je posloavc izgubio prilikom selidbe. Šta u tom slučaju teba da radim obzirom da sam radila i kod drugih poslodvaca a da sad više radna knjižica nije u upotrebi?

Odgovor


Poštovani,

Svi podaci iz radne knjižice se mogu naći u elektronskoj formi u Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja i  u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO). 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 16.08.2022

Godišnji odmor


Postovani, momentalno sam na bolovanju. Imam nameru da raskinem ugovor odmah nakon lecenja, a ne zelim vise da se vracam u firmu jer sam tamo povredjen. Imam ugovor od februara i nisam koristio godisnji odmor. Da li mogu da iskoristim odmor kao dane otkaznog roka, jer zelim iz zavrsetka bolovanja to da uradim?

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo da koristite GO za vreme otkaznog roka, u dogovoru sa poslodavcem. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.08.2022

Ugovor o radu


Postovani, pocela sam da radim pre 5 meseci, svaki mesec dobijam ugovor na mesec dana kao ugovor o probnom radu, zbog svog radnog vremena ne mogu da stignem do PIO fonda da proverim da li sam uopste prijavljena, jer mi je zdravstvena knjizica idalje overena kao nezaposlenom licu. Zanima me da li se probni rad uopste prijavljuje (u ugovoru pise da ostvarujem prava na zdravstveno osiguranje i uplatu…

Odgovor


Poštovani, 

Ugovorom o radu može da se ugovori probni rad za obavljanje jednog ili više povezanih, odnosno srodnih poslova utvrđenih ugovorom o radu. Probni rad može da traje najduže šest meseci. Dakle, za vreme probnog rada zaposleni je u radnom odnosu i poslodavac je u obavezi da plaća doprinose za obavezno socijalno osiguranje. Obratite se Inspekciji…

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 15.08.2022

Naknada zarade


Postovanje,imam jedno pitanje. Prijavljena sam kod dva poslodavca na po 20h nedeljno, s tim da postoji naznaka da ce se jedna firma ugasiti u narednom periodu. Ja sam u 4 mesecu trudnoce i interesuje me sta se u tom slucaju desava sa primanjima od strane firme koja se ugasi? Jos uvek nisam otvorila bolovanje, al ukoliko u nekom momentu otvorim i firma se ugasi da li ostajem samo da primanjima iz…

Odgovor


Poštovani,

Ukoliko Vam prestane radni odnos u jednoj firmi onda ćete nastaviti primati naknadu zarade po osnovu radnog odnosa u drugoj firmi. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 15.08.2022

Trudničko bolovanje


Poštovani, koji je status zaposlenog na određeno vreme koji otvara bolovanje za planiranje porodice jer kreće na postupak vantelesne oplodnje, a ističe joj ugovor? Da li se produžava ugovor do isteka bolovanja ili se raskida po automatizmu? Hvala

Odgovor


Poštovani, 

Za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta poslodavac ne može zaposlenom da otkaže ugovor o radu. Dakle, zakon ne predviđa zaštitu za žene koje planiraju trudnoću već za žene koje su u drugom stanju. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 15.08.2022

Trudničko bolovanje


Postovani, Istice mi porodiljsko odsustvo 27.08., medjutim zatrudnela sam opet i doznake za trudnicko bolovanje ne mogu dobiti dok mi se ne zakljuci porodiljsko. Da li mi na poslu mogu dati otkaz ukoliko ne odnesem odma 27. papire nego par dana posle?

Odgovor


Poštovani, 

Potrebno je da obavestite poslodavca o trudnoći i da mu dostavite dokaz od nadležnog lekara. Nije neophodno da to učinite odmah 27.08.2022. godine, možete i par dana kasnije. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 15.08.2022

Aneks ugovora o radu


Имам уговор на неодређено са IV степеном стручне спреме. Да ли послодавац анексом уговора може да ми додели посао који није у мојој делатности и који захтева нижу стручну спрему од моје?

Odgovor


Poštovani,

Zaposleni može da bude premešten na drugo radno mesto ako ispunjava uslove za obavljanje tih poslova. Zakonom je propisano da se aneksom zaposleni može premestiti samo radi obavljanja odgovarajućih poslova, pod čime se podrazumevaju poslovi za koje se zahteva ista vrsta i stepen stručne spreme. 

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 15.08.2022

Godišnji odmor


Postovani,nadredjeni nije ni jednom radniku dao godisnji za 2020 god. Objekat nije radio usled vanrednih uslova ali nas je skoro svaki dan zvao da dodjemo odradjivat neke druge poslove koji nemaju veze sa nasim stalnim zaposlenjem.Kad smo poceli normalno da radimo tu je proslo neko vreme i on nacuo da hocemo godisnji dosao je i rekao svima da niko nece dobiti jer kao nismo radili.To je bilo tada…

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo da tražite naknadu štete za neiskorišćeni godišnji odmor. Savetujemo Vam da angažujete advokata i da podnesete tužbu nadležnom sudu. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.08.2022

Godišnji odmor


Koja prava zaposleni ostvaruje u slučaju otkazivanja godišnjeg odmora od strane poslodava, ukoliko je rešenje prethodno već potpisano i ima manje od 5 radnih dana do perioda koji je predviđen za ostvarivanje godišnjeg odmora? I da li je poslodavac dužan da refundira troškove uplaćenog aranžmana u tom slučaju ukoliko agencija to odbija da učini?

Odgovor


Poštovani, 

Prema Zakonu o radu, poslodavac može da izmeni vreme određeno za korišćenje godišnjeg odmora ako to zahtevaju potrebe posla, najkasnije pet radnih dana pre dana određenog za korišćenje godišnjeg odmora. Ukoliko  poslodavac nije ispoštovao odredbe zakona onda imate osnov da potražujete naknadu štete. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.08.2022
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.