Advertisement

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Otkaz od strane poslodavca


Cula sam da iza porodiljskog,za one koji su na odredjeno,poslodavac ne sme dati otkaz sve do 5.detetovog rodjendana,da li zakon to negde propisuje?

Odgovor


To nije tačno. Zakonom je propisano da se u slučaju trudnoće ugovor o radu na određeno vreme produžava do isteka odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 24.01.2017

Tužba zbog neisplaćenih zarada


Ponovo Vas molim za odgovor:da li se potrazivanja radnika mogu namiriti od povezanog pravnog lica jer je vecinski vlasnik i predsednok odbora direktora radi se o akcionarskom drustvu a imovina drustva je zalozena za kredite povezanog pravnog lica.Da li ima nacina da naplatimo svoja potrazivanja od naseg povezanog pravnog lica. Hvala Vam

Odgovor


Potraživanja radnika ne mogu se namiriti od povezanog pravnog lica. Ukoliko postoji neke zloupotrebe, utvrđene krivičnom presudom ili je došlo do probijanja pravne ličnosti potraživanje se može naplatiti od odgovornog lica.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 24.01.2017

Pripravnički staž kod advokata


Poštovani, do pre mesec dana sam bio advokatski pripravnik u jednoj kancelariji ali sam odlučio da promenim principala, nakon godinu i po dana staža. Prethodni principal već danima odbija da potpiše sporazumni raskid ugovora smišljajući različite razloge - na putu je, u gužvi je, nema vremena i slično. Koje su mi opcije na raspolaganju? Kako mogu na neki drugi…

Odgovor


Raskinite vi ugovor o volontiranju. Raskid ugovora ne mora biti sporazuman. Možete jednostrano raskinuti ugovor o volontiranju. 

Kategorija pitanja: Pripravnici, volonteri, stipendisti | postavljeno: 24.01.2017

Naknada štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora


Naknada za neiskorišćeni godišnji odmor Poslodavac zahteva od mene da potpišem da sam primio naknadu za neiskorišćeni godišnji odmor pre same uplate. Da li ima pravo na to i na koji način mogu da se osiguram da će mi novac za dane neiskorišćenog godišnjeg odmora biti uplaćen?!

Odgovor


Poslodavac nema prava da od vas traži da potpišete da ste primili naknadu zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora, ako to nije tačno. Ukoliko potpišete da ste primili naknadu ne možete biti sigurni da će vam novac biti isplaćen. U tom slučaju ne možete biti sigurni ni da biste u sudskom postupku ostvarili svoja prava.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 23.01.2017

Otkaz od strane zaposlenog


Da li zaposleni koji ima ugovor o radu na odredjeno vreme od godinu dana moze bez vecih posledica da da otkaz i pre isteka tog perioda? Hvala

Odgovor


Zaposleni ima pravo da poslodavcu otkaže ugovor o radu. Otkaz ugovora o radu zaposleni dostavlja poslodavcu u pisanom obliku, najmanje 15 dana pre dana koji je zaposleni naveo kao dan prestanka radnog odnosa (otkazni rok). Opštim aktom ili ugovorom o radu može da se utvrdi duži otkazni rok ali ne duži od 30 dana.

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 23.01.2017

Tužba protiv poslodavca


E ovako prije dva dana sAm dao otkaz u jednoj stabilnoj firmi.otkaz sam dao sa razlogog jer sam dozivio mobing.nisu mi placani prekovrmeni nocni rad u zadnje dvije godine s tim da u te dvije godine nisam dobio ni dana godisnjeg..mogu li da tuzim firmu.Hvala

Odgovor


Poslodavca možete tužiti zbog neplaćenog prekovremenog i noćnog rada i zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora, sve u poslednje tri godine. Nebitno je što ste raskinuli radni odnos.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 23.01.2017

Stranačka sposobnost u parnici


Може ли суд да прихвати у парници странку.коју нема пословну способност, односно није регистровано привредно друштво и да против такву странку донесе пресуду правоснажну и извршну?

Odgovor


Stranka u postupku može da bude svako fizičko i pravno lice. Posebnim propisima određuje se ko osim fizičkih i pravnih lica može da bude stranka u postupku. Izuzetno, parnični sud može rešenjem, koje ima pravno dejstvo u određenoj parnici, da prizna svojstvo stranke i onim oblicima udruživanja i organizovanja koji nemaju stranačku sposobnost,…

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 23.01.2017

Izmena ugovora o radu


Postovani ugovor o radu mi istice za sest meseci.postoji li mogucnost sklapanja ugovora za stalno pre isteka ugovora na odredjeno? I da li ako postoji prvo moram biti odjavljen pa ponovo prijavljen?

Odgovor


U svakom trenutku ugovor o radu na određeno vreme može se aneksom ugovora promeniti u ugovor o radu na neodređeno vreme. Ne mora se raditi odjava i nova prijava zaposlenog.

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 23.01.2017

Pravo na naknadu za slučaj nezaposlenosti


Prestaje mi ugovor o radu na određeno vreme 26.01.2017 god. Ne nameravam iz porodičnih razloga da produžim ugovor jer ne radim u mestu gde živim, i imam probleme u porodici (bolest majke,potreban je nadzor i nega 24 časa)Radim na ugovorima na određeno vreme već 5 godina. Prvi ugovor sam potpisao 26.01.2012 god. i do sada nemam nikakvih prekida ,svi ugovori su…

Odgovor


Novčana naknada pripada nezaposlenom u trajanju od 24 meseca, ukoliko nezaposlenom do ispunjavanja prvog uslova za ostvarivanje prava na penziju, u skladu sa propisima o penzijskom i invalidskom osiguranju, nedostaje do dve godine. Ispunjenost uslova za ostvarivanje prava na penziju, po osnovu staža osiguranja, nezaposleni dokazuje pojedinačnim aktom…

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 23.01.2017

Otkaz ugovora o radu za vreme trudnoće


Imam ugovor ma mesec dana u drexmajeru a trudna sam dali mogu da mi daju otlaz ili nesmeju?trece dete i dali imam neke pare od drzave?

Odgovor


U slučaju trudnoće poslodavac ne može da vam otkaže ugovor o radu, a radni odnos na određeno vreme produžava se do isteka odsustva sa rada radi nege deteta.

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 20.01.2017
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.