Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


ostalo


Imam vise 30.god. radog staza. U stalnom sam radnom odnosu ali trenutno sam na bolivanju. Da li poslodavac moze da raskine ugovor o radu dok sam na bolovanju? Ukoliko moze i proglasi me za tehnoloski visak, koja su moja prava na otpremninu i da li mogu da se prijavim na biro rada? Ako mogu da li mi ostaje pravo na socijalno osiguranje i u kom vremenskom periodu. Da li imam pravo na neku mesecnu…

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac može da Vam otkaže ugovor o radu ukoliko za to postoji razlog predviđen odredbom čl. 179 Zakona o radu. Razlog svakako ne može biti korišćenje prava na bolovanje. Ukoliko Vas poslodavac proglasi viškom zaposlenih imate pravo na otpremninu i na novčanu naknadu kod NSZ. Trajanje prava na  novčanu naknadu zavisi od staža osiguranja. Novčana naknada isplaćuje se nezaposlenom…

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 31.05.2020

ostalo


Molim vas recite mi kako se placaju prekovremeni sati na praznik kao naprimer sad 02.maj subota kada sam radio.Da li se placa samo praznik i rad na praznik,ili na to sve i prekovremeni rad subotom posto mi je ta subota prekovremeni rad i imam papir za prekovremeni rad.Hvala.

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni ima pravo na uvećanu zaradu u visini utvrđenoj opštim aktom i ugovorom o radu, i to:  za rad na dan praznika koji je neradni dan - najmanje 110% od osnovice i  za prekovremeni rad - najmanje 26% od osnovice. Ako su se istovremeno stekli uslovi po više osnova, procenat uvećane zarade ne može biti niži od zbira procenata po svakom od osnova uvećanja.

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 31.05.2020

ostalo


Postovani, Radio sam u privatnoj firmi u Beogradu 16 godina. Proglasili su me tehnoloskim viskom i obecali otpremninu. Gazda je za vreme varednog stanja dobijao novcanu naknadu od drzave tako da sam dobijao platu 45.000,00din. Od toga je samo 15.000,00 davao gazda i to je zadnja 3 meseca. Mene sada zanima: Koju ce cifru da mi racunaju pri obracunu otpremnine? Hvala unapred.

Odgovor


Poštovani,

Visina otpremnine utvrđuje se opštim aktom ili ugovorom o radu, s tim što ne može biti niža od zbira trećine zarade zaposlenog za svaku navršenu godinu rada u radnom odnosu kod poslodavca kod koga ostvaruje pravo na otpremninu.

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 31.05.2020

ostalo


Da li za vreme trudničkog može odredjeno da predje na neodredjeno vreme, naravno po konkursu koji je raspisan, a inače radim u osnovnoj školi već 8 godina. Da li ako me primi direktor ne krši nikakav zakon? Pozdrav

Odgovor


Poštovani, 

Kao što smo Vam već odgovorili- nema smetnje da Vas poslodavac primi u radni odnos na neodređeno vreme ukoliko ispunjavate uslove i ukoliko pobedite na konkursu.

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 31.05.2020

ostalo


Poštovani radim u školi na odredjeno vreme već 4 godine, u drugim sam stanju, a raspisan je konkurs na neodređeno vreme. Zanima me da li poslodavac tj.direktor može da me po konkursu primi na neodredjeno, a da samim tim ne krši zakon?

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko ispunjavate uslove za prijem u radni odnos na osnovu konkursa onda nema kršenja zakona. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 31.05.2020

ostalo


Postovani, imam ugovor o radu na odredjeno vreme, koji traje do oktobra 2020. Pre 7 dana sam otvorila bolovanje zbog komplikacija nakon operacije. Poslodavac me je telefonskim putem obavestio da me odjavljuje od danas, tokom bolovanja, tacnije daje mi otkaz. Da li je to legalno I koja su moja prava?

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac ne može zaposlenom da otkaze ugovor o radu telefonskim putem. Drugo, za otkaz ugovora o radu od strane poslodavca mora da postoji opravdan razlog predviđen odredbom čl. 179 Zakona o radu. Savetujemo Vam da se obratite Inspekciji za rad. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 31.05.2020

ostalo


Postovani, na ovom poslu sam 10 meseci, prijavljena sam za stalno. Pre toga sam radila u drugoj firmi godinu dana, pauza izmedju ova 2 posla je bila 7 dana. Da li imam pravo na 100% trudnickog bolovanja ili se racuna prosek samo ovih 10 meseci? Hvala.

Odgovor


Poštovani,

Imate pravo na odsustvo radi održavanja trudnoće. U slučaju privremene sprečenosti za rad zbog bolesti ili komplikacija u vezi sa održavanjem trudnoće, za prvih 30 dana privremene sprečenosti za rad koju isplaćuje poslodavac iz svojih sredstava, visina naknade zarade obezbeđuje se u iznosu od 100% od osnova za naknadu zarade. Osnovicu čini prosečna…

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 31.05.2020

ostalo


Postovani, Molim vas da mi pomognete, vezano je za preklapanje porodiljskog bolovanja za trece i cetvrto dete. Porodiljsko bolovanje za trece dete mi se zavrsilo 14.02.2020, cetvrto dete sam rodila 16.05.2019, po recima ginekologa nisam prekidala porodiljsko bolovanje za trece dete vec mi je receno da nakon isteka porodiljskog bolovanja imam pravo da otvorim drugo porodiljsko bolovanje za cetvrto…

Odgovor


Poštovani, 

Potrebno je da postupite onako kako Vas je uputio Vaš ginekolog.

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 31.05.2020

ostalo


Radim kao lični pratilac, sa ugovorom pp, pri gradskoj kuci, Zrenjanin, organizacija,, Most,, da li mi ide radni staž?

Odgovor


Poštovani, 

Licima koja rade po osnovu ugovora o PP poslovima uplaćuje se staž osiguranja. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 31.05.2020

ostalo


Postovani, Ukoliko se ne iskoristi stari godisnji odmor koji treba iskoristiti do 30.6.da li je poslodavac u obavezi da isplati kodisnji odmor ili jednostavno probada pravo na koriscenje odmora i nadoknadu ? Hvala, Marija

Odgovor


Poštovani, 

U navedenom slučaju, godišnji odmor "propada". Međutim, poslodavac može da omogući  korišćenje GO i nakon tog perioda, ali to zavisi od njegove  volje. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 31.05.2020
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.