Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Ostalo


Postovani,radila sam mesec dana i ostala u drugom stanju,otvorila sam bolovanje i kroz par dana treba da se porodim,da li imam pravo na porodiljsko i koliko ce iznositi,sobzirom da sam radila samo mesec dana?

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni koji je bio u radnom odnosu kod poslodavca i po tom osnovu ostvarivao zaradu  do 3 meseca  neprekidno pre ostvarivanja prava na naknadu zarade, pripada 30 %.  Naknada zarade utvrđuje se u visini prosečne zarade zaposlenog za 12 meseci  koji prethode mesecu u kome otpočinje korišćenje odsustva, uvećane  po osnovu vremena provedenog na…

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 18.04.2018

Ostalo


Proslog meseca supruga mi je prijavljena kod poslodavca umedjuvremenu je ostala trudna kakav je sada zakon kada moze da otvori bolovanja i koliko mora da radi da bi stekla pravo na novčanu naknadu. Hvala unapred

Odgovor


Poštovani, 

Otpočinjanje odsustva radi održavanja trudnoće zavisi od zdravstvenog stanja trudnice koja može otpočeti odsustvo i odmah nakon zasnivanja radnog odnosa. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 18.04.2018

Ostalo


Zanima me da li moja supruga ostvaruje pravo na porodiljsko i trudničko odsustvo ukoliko radi po autorskom ugovoru ? pitanje se odnosi na stari i novi zakon.

Odgovor


Poštovani, 

Novi Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom  koji počinje da se primenjuje od 01.07.2018. godine predviđa naknadu po osnovu rođenja deteta, nege deteta i posebne nege deteta za žene koje nisu u radnom odnosu (u koje spada i rad po osnovu autorskog ugovora ) a koje su radile u periodu koji je od uticaja na ostvarivanje prava. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.04.2018

Porodiljsko odsustvo


Postovani bila sam u radnom odnosu mesec dana,ostala u drugom stanju i otvorila trudnicko bolovanje.Da li imam prava da primam porodiljsko i koliko iznosi porodiljsko?

Odgovor


Poštovani, 

Licima koja su bila u radnom odnosu i po tom osnovu ostvarivala zaradu ili naknadu zarade, neprekidno i neposredno pre ostvarivanja ovog prava (pravo na porodiljsko odsustvo i odsustvo sa rada radi nege deteta), od 3-6 meseci pripada 60 % a licima koja su bila u radnom odnosu  i po tom osnovu ostvarivala zaradu ili naknadu zarade, neprekidno i neposredno pre ostvarivanja ovog…

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 18.04.2018

Ostalo


Da li mogu da dam otkaz u pisanoj formi poslodavcu kod kojeg sam zaposlena na odredjeno vreme a da ne ispostujem otkazni rok od 15 dana?

Odgovor


Poštovani, 

Možete izbeći otkazni rok u dogovoru sa poslodavcem. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.04.2018

Ostalo


Pre mesec dana sam pocela da radim u prodavnici prehrambene robe i poslodavac me nije prijavio ( iskreno,meni tako vise odgovara zbog novcane nadoknade koju primam do septembra),vec je sastavio ugovor o strucnom osposobljavanju u trajanju od 6 meseci. Inace sam zavrsila srednju turisticku skolu,smer turisticki vodicMene zanima ako dodje inspekcija da li ce moj poslodavac imati problema zbog tog…

Odgovor


Poštovani, 

Obavljanje poslova po osnovu stručnog osposobljavanja i usavršavanja je oblik rada van radnog odnosa. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.04.2018

Ostalo


Postovani, Zanima me kakva ja imam prava. U situaciji sam da sam jos uvek na porodiljskom odsustvu sa prvim detetom koji traje do prvog maja ove godine, a trudna sam ponovo vec tri meseca. Zanima me jel mogu da nastavim, odnosno produzim bolovanje ili moram poceti da radim da bih ponovo otvorila bolovanje? Molim vas objasnite mi kako to funkcionise i kako ja dalje mogu da postupam? S Postovanjem

Odgovor


Poštovani, 

Od Vašeg zdravstevnog stanja  zavisi da li ćete početi raditi ili će Vam se odsustvo radi održavanja trudnoće povezati sa porodiljskim odustvom. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 18.04.2018

Ostalo


Postovani, zaposlena sam u privatnoj firmi od 2016 godine, pritom sam i lice sa invaliditetom (I stepen). Ugovor mi istice 27.4. ove godine (dotad mi je i overena zdravstvena knjizica). Moja pitanja glase: da li ce mi nakon ovog perioda biti produzen ugovor na jos 24 meseca ili na neodredjeno a ako ne koliko vremena treba proci da bi bilo za stalno i koliko ce mi vaziti zdravstvena knjizica ako…

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac može zaključiti jedan ili više ugovora o radu na određeno vreme na osnovu kojih se radni odnos sa istim zaposlenim zasniva za period koji sa prekidima ili bez prekida ne može biti duži od 24 meseca. Od poslodavca zavisi da li će Vas nakon tog perioda primiti u stalan radni odnos ili ne. Imate pravo na zdravstveno osiguranje i po prestanku radnog odnosa kao…

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 18.04.2018

Ostalo


postovani,potpisao sam ugovor o delu na mesec dana i primio novcani iznos.Medjutim moje pitanje se odnosi na sledece.Nisam dobio i dali mi sleduje primerak za sebe,kako dokazati da nisam dobio primerak jer mi oni mogu reci d a sam dobio....i na kraju da li su povredjena moja prava i imam li prava da tuzim poslodavca..Unapred hvala!!!

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac je dužan da Vam da primerak ugovora o delu. Ako poslodavac tvrdi da Vam je dao primerak ugovora (a Vi ste sigurni da ga niste primili) onda to poslodavac treba da dokaže.  Ukoliko je  sporno da li ste ga primili ili ne, onda je poslodavac dužan da Vam da kopiju istog. 

Kategorija pitanja: Ugovori o delu, dopunskom radu, privremenim i povremenim poslovima | postavljeno: 18.04.2018

Ostalo


Postovanje, radio sam u MUP-u sa resenjem policajca , a svo vreme sam obavljao poslove bez resenja kao Vodja smene dezurne sluzbe gde je veci koeficijenat plate . Kakva su moja prava i da li imam pravo nadoknade preko suda. Unapred zahvalan

Odgovor


Poštovani, 

Promena radnog mesta mora biti regulisana aneksom ugovora o radu. Ne možemo Vam pecizno odgovoriti na pitanje s obzirom da nismo upoznati sa detaljima Vašeg ugovora o radu kao i drugim detaljima od značaja za rešenje problema.  Savetujemo Vam da se obratite advokatu ukoliko želite da pokrenete spor pred nadležnim sudom. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.04.2018
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.