Šta ako zaboravite na koji oglas ste konkurisali?

Autor - Tatjana Vidakovic | Kako da naš sajt radi za vas

avg 18
laptop

– Poslovi.infostud.com, izvolite.

– Dobar dan, konkurisao sam putem vašeg sajta i dobio poziv na intervju.

– Čestiramo. Kako možemo da vam pomognemo?

– Paa, ja se u stvari ne sećam na šta sam tačno konkurisao. Da li biste mogli da mi nađete taj oglas, istekao je, znam samo ime kompanije.

Ovo je jedno od čestih pitanja koje putem telefona, mejla i društvenih mreža dobijamo od kandidata koje očekuje intervju za posao. Ako je konkurs aktivan, lako se može naći u pretrazi na sajtu putem raznih filtera. Ipak, dešava se da je oglas istekao i da do njega ne možete da dođete osnovnom pretragom. Da biste izbegli situaciju tokom intervjua u kojoj na pitanje poslodavca „Šta vas je privuklo u našem oglasu? “ odgovarate zamuckivanjem i bledilom, na raspolaganju su vam sledeće opcije:

Pogledajte arhivu isteklih oglasa

Do nje možete doći preko glavnog menija na sajtu. Kada pređete mišem preko kartice Poslovi prikazaće vam se podmeni u kom imate opciju Arhiva poslova.  U filtere sa leve strane možete da ubacite ime poslodavca, oblast rada i sve dodatne informacije kako biste što pre došli do željenog rezultata. Nakon toga možete detaljno da proučite tekst oglasa.

 

Do arhive možete da dođe i tako što kliknete na karticu Poslovi u glavnom meniju i u filteru  sa strane Oglas ističe u padajućem meniju izaberete opciju Istekli oglasi (arhiva).

Registracija na sajtu

Registrovanjem na sajtu Poslovi.infostud.com možete da sačuvate interesantne oglase ili da pogledate dokumente koje ste uz prijavu prosledili poslodavcu ukoliko se konkurisali putem našeg sajta.

Osim toga možete da vidite i okviran broj prijavljenih kandidata i  stepen stručne njihove stručne spreme. U slučaju da vas link sa sajta Poslovi.infostud.com vodi na sajt Poslodavca i ako se konkurisanje direktno vrši na njegovom sajtu, ova opcija nije moguća.

 

Prijavom na servis Poslovi na mail

Prijavljeni na servis Poslovi na mejl, dobijaju željenom dinamikom ponude za posao iz oblasti koje su označili kao zanimljive. U okviru tih mejlova nalaze se linkovi do konkretnih oglasa bez obzira da li su  oni istekli ili su još uvek aktivni.

Lična evidencija

Ako ste u intenzivnoj potrazi za poslom, dobro rešenje može da bude i lična evidencija oglasa na koje se prijavljujete. Dovoljno je otvoriti  gugl dokument  i formirati tabelu sa evidencijama o svim oglasima na koje se konkurše. Pored imena poslodavca, naziva pozicije, mogu se dodavati i brojne  beleške i napomena, što može biti korisno i prilikom samoevaluacije sopstvenog nastupa tokom procesa selekcije i regrutacije.

Prati

O autoru: Tatjana Vidakovic

Nekad je bila ubeđena da će biti prevodilac i profesor jezika, a u Infostudovoj PR posadi je gotovo 7 godina. Veruje da nema rasta bez promena i izazova. Zato o njima i priča i piše.