Šta je najgora stvar koju možete uraditi nakon što ste pozvani na intervju za posao?

Autor - Dragan Šolaja | Tražim posao

avg 30

Odgovor je jednostavan: Ne pojaviti se i/ili ne odgovarati na pozive poslodavca!

Izgovor „ni oni meni ne šalju obaveštenja o ishodima konkursa na koje sam se prijavio“ ne pije vodu.

Pored odsustva logike, jer zaista nema smisla da neko konkuriše na oglas neke kompanije tražeći posao, a potom se ne pojavi na intervjuu ili ne odgovori na poziv poslodavca, time sebi možete značajno umanjiti i šansu za zaposlenje u budućnosti.

Naime, poslodavci, pre svega predstavnici odeljenja za ljuske resurse, komuniciraju međusobno, sreću se na konferencijama i sastancima, razmenjuju iskustva. U toj razmeni iskustava jedna od češćih tema su i sami kandidati. A zaista ne želite da vas prati glas osobe koja se prijavljuje na oglase za posao, a potom nestane sa lica zemlje.

Nećete otići na intervju?! Javite poslodavcu

Naravno, verujemo da veliki broj kandidata koji su nekada postupili ovako imaju razlog za to, poput toga da su pozvani na nekoliko intervjua, pa su se odlučili samo za određene, da imaju privatne razloge ili da su u međuvremenu dobili posao, ali i u takvim slučajevima je potpuno ljudski javiti se na telefon nakon poziva poslodavca, ili ga čak pozvati i sam/a, kako biste mu najavili da ste odustali. Time ćete sebi ostaviti otvorena brojna vrata, a poslodavci će moći da traže alternativna rešenja.

Računica je prosta. Ponašajte se onako kako želite da se ponašaju prema vama, i potraga za poslom sa jedne, i izbor adekvatnih kandidata sa druge strane, će biti mnogo jednostavniji proces.

Prati

O autoru: Dragan Šolaja

O svemu što vidim i čujem volim i da pišem, tako da je moj savet da pazite šta radite i pričate u mom prisustvu! Ili ne pazite! :) Voleo i redovno igrao fudbal i pejntbol, a od kad sam dobio malu decu (ili od kada sam slomio nogu, pa još dva puta obnovio povredu), samo volim. :) Jednog dana očekujte od mene i knjigu! Kad deca odu na prvu ekskurziju! :)