Belgrade Airport d.o.o. Beograd

Belgrade Airport d.o.o. Beograd

O kompaniji

Priča o beogradskom aerodromu datira od davne 1910. godine i prvog letilišta na Banjici, gde su ljudi sa ovih prostora prvi put videli moderna čudesa – avione. Potom se premestio na Kalemegdan, pa u Pančevo i na Bežanijsku kosu, a otvoren je za saobraćaj 1962. godine na današnjoj lokaciji, na 18 kilometara od centra grada. Od 2006. godine ponosno nosi ime Nikole Tesle.


Danas je Aerodrom Nikola Tesla najveći aerodrom u Srbiji i prepoznatljivo čvorište u jugoistočnom delu Evrope značajno za razvoj privrede i turizma u regionu, koji je u 2023. godini zabeležio rekordnih skoro 8 miliona putnika i koji Beograd povezuje sa 115 destinacija u Evropi, Severnoj Americi, Severnoj Africi, Bliskom i Dalekom Istoku.

U 2018. počinje novo poglavlje u dugoj istoriji aerodroma, pod upravom grupacije VINCI Airports. Kompanija VINCI Airports, kao vodeći operater privatnih aerodroma u svetu, upravlja razvojem i radom 70 aerodroma u 13 zemalja Evrope, Azije i Amerike, nakon potpisivanja ugovora o koncesiji osnovala je preduzeće Belgrade Airport koje će do 2043. godine upravljati Aerodromom Nikola Tesla.


Cilj kompanije Belgrade Airport je da na Aerodromu Nikola Tesla konstantno unapređuje infrastrukturu, komfor i iskustvo putnika, poveća izbor destinacija i avio-kompanija, a posebna pažnja usmerena je na razvoj zaposlenih, u skladu sa najboljim globalnim praksama matične kompanije.


Povezanost sa vrednostima i kulturom matične kompanije je dobra osnova na kojoj gradimo stručno usavršavanje, individualne razvojne planove i napredovanja. Kroz razvoj zaposlenih i planiranje pozicija brinemo se za zdravu kompanijsku strukturu oslanjajući se na poverenje, poštovanje i solidarnost u cilju unapređenja našeg profesionalnog napretka.


Naši planovi su ambiciozni i stoga su u naš tim dobrodošli posvećeni i efikasni ljudi, usmereni na pozitivne rezultate. Verujemo da su razvoj zaposlenih, odgovarajuće znanje i stručno usavršavanje osnov efikasnog poslovanja. Takvo poslovanje podstiče predanost poslu i zadovoljstvo naših ljudi.

Priznanja

VRH poslodavac - TOP20

VRH poslodavac - TOP20

Kontakt

Adresa

11180 Beograd-Surčin, ulica Aerodrom Beograd broj 47, Srbija

Kontakt
Matični broj

21364568

PIB

110572920