LOMAX COMPANY d.o.o.

LOMAX COMPANY d.o.o.

O kompaniji

Istorijat kompanije
Lomax Company d.o.o. je osnovan 2001. godine kao kompanija čija je osnovna delatnost trgovina. Od starta postajemo distributer multinacionalnih kompanija “Kimberli&Clark” i “Johnson Wax”. Nedugo potom, počinjemo da distribuiramo proizvode kompanija “Mirato” i “Colgate Palmolive Adria”.
Sa stečenim iskustvom i željom da unapredimo naše poslovanje, delatnost širimo i na proizvodnju. Naš brend LM TOX je od samog starta, lider na tržištu insekticida u Srbiji. Brend Kosili je najomiljenjij brend dečije kozmetike na teritoriji bivše Jugoslavije i takođe lider na tržištu Srbije.
U cilju stalnog poboljšanja i očuvanja konkurentnosti, sertifikovali smo sistem upravljanja kvalitetom prema zahtevima standarda ISO 9001 i implementiranog HACCP sistema, što prati i početak distribucije farmaceutskih proizvoda.

Kompanija danas
Lomax Company je danas, kompanija koja ostvaruje odlične rezultate u oblasti distribucije i proizvodnje, te pokazuje maksimalnu efikasnost i efektivnost u poslovanju. Naši partneri su domaće i međunarodne kompanije, čije dugogodišnje iskustvo i znanje u kombinaciji sa našom energijom, fleksibilnošću i kreativnošću, iz godine u godinu donosi uspeh i rast.
 
Vizija i misija
Već 15 godina Lomax company gradi puteve uspeha svojim iskustvom, znanjem i radom. Vrednosti na kojima počiva naš rad su međusobni odnosi i reputacija, koju kao kompanija imamo. Naši proizvodi uz pomoć velikog iskustva i predanog rada stižu do krajnjih potrošača. 

Tržišna pozicija
Lomax Company teži da ostvari maksimalno pokrivanje svih prodajnih kanala i objekata. Sa više od 130 zaposlenih u prodaji, marketingu, logistici i pratećim službama, sarađujemo sa svim tržišno orijentisanim nacionalnim i internacionalnim trgovačkim lancima, tradicionalnom trgovinom, veleprodajama, pharma kanalom, prodavnicama zdrave hrane itd.
Naše poslovanje unapređujemo putem pružanja kvalitetnog servisa, planiranja i organizovanja aktivnosti koje su usmerene ka ostvarenju najboljih poslovnih rezultata i zadovoljenju potreba krajnjih potrošača

Distribucija robe široke potrošnje
Distribucija robe široke potrošnje predstavlja našu osnovnu delatnost. Za sve programe koje distribuiramo, garantujemo dostupnost robe u svakom trenutku našim krajnjim potrošačima.Otvoreni smo za saradnju nudeći sopstvene resurse potencijalnim poslovnim partnerima za uvoz i distribuciju njihovih brendova na teritoriju Srbije i zemalja u okruženju. Takođe, zainteresovani smo za proširenje svoje distributivne ponude i mreže na teritoriju EU. Distribuciju lekova, pomoćnih lekovitih sredstava i dijetetskih suplemenata smatramo jednim od pravaca našeg budućeg razvoja.
Distributivni centri kompanije sa oko 6.500m2 skladišnog prostora su regionalno pozicionirani i nalaze se u Subotici, Temerinu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu.Roba se kupcima isporučuje flotom koju čini 20 vozila nosivosti od 1.3 do 20 tona. Sva vozila su opremljena GPS uređajima, a organizacija, kontrola i praćenje se vrši svakodnevno.

Prodaja i Marketing
Prodaja je organizovana po teritorijalnom i funkcionalnom principu, u zavisnosti od tipa i strukture kupaca. Na tržištima na kojima poslujemo pokrivamo sve prodajne kanale i objekte.

Svakodnevno, na terenu je naš tim prodaje koji čini 60 zaposlenih, a koji ima neposredan kontakt sa našim proizvodima, poslovnim partnerima i potrošačima. Agenti prodaje su opremljeni ručnim računarima u kojima imaju definisane dnevne planove obilazaka, potpuni uvid u raspoloživost robe i informacije o kupcima. Kreiraju porudžbine na terenu i putem 3G+ mreže šalju podatke na obradu pratećim službama, kako bi se roba na najbrži mogući način našla na policama kupaca.

Da bi se proizvodi sa polica što pre našli u korpama potrošača, tu je naš tim merchandisera koji ima zadatak da popunjava i izlaže proizvode na policama. Marketing sa svoje strane doprinosi prodaji analizom tržišta I potrošača, organizovanjem promotivnih aktivnosti, izradom reklamnog materijala, dizajna i ambalaže proizvoda. 

 

Podelite vaše utiske o kompaniji na osnovu dobijenih informacija iz profila.

Kontakt

Adresa

MAKSIMA GORKOG 20, Subotica, Srbija

Kontakt
Matični broj

08716358

PIB

100958855

Broj zaposlenih

51 - 100