Unija BG

Unija BG

O nama

Unija na početku
 Naša priča je počela 2004. godine – kada smo napravili jaku uniju 3 mala računovodstvena servisa na teritoriji bivše Jugoslavije i stavili sve zajedničke poslovne ambicije i želje pod isti krov. Počeli smo sa ciljem da pružamo savremene računovodstvene usluge i da obezbedimo siguran rast preduzećima koja nam poklanjanju svoje poverenje. Naša prvobitna ključna vizija je bila da naši saradnici neprestano rastu sa nama, jer zadovoljni i stručni saradnici su stub našeg dugoročnog uspeha i ugleda.
 
Unija danas
 Unija je danas međunarodna računovodstvena kuća. Vođenje računovodstva, obračun zarada i savetovanje organizacijama svih veličina i oblika nudimo danas na 14 tržišta centralne i istočne Evrope.
 
Unija Srbija je 2011. godine otvorila kancelariju u Beogradu, kada je imala samo dva zaposlena i poslednjih nekoliko godina doživela je veliki rast. Danas ima oko 20 zaposlenih, ali taj broj se povećava iz dana u dan. Kancelarija se nalazi na Novom Beogradu, u poslovnom centru Atrium, na adresi  Bulevar Mihajla Pupina 165G, u savremenom ambijentu – koncept open space-a.
Takođe početkom 2018. godine otvorena je i kancelarija u Novom Sadu – Unija XS.
 
Zadržali smo prvobitne ciljeve, ambicije i vizije i podigli smo ih na još viši nivo. Neprestano ulažemo u svoje saradnike u vidu edukacija (preko 100 sati edukacija za svakog zaposlenog) i team building aktivnosti. Verujemo najpre u zadovoljan tim, što se pokazalo kao kvalitetna ideja i održiva strategija.
 
Zahvaljujući tome – 2006, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015. i 2016. godine smo bili u TOP 10 slovenačkih preduzeća edukatora. Sistemski ulažemo u intelektualni kapital od samog nastanka.
 
Ulažemo dosta energije i sredstava i u razvoj naprednih tehnoloških rešenja (Unija App) kako bismo klijentima obezbedili potpuno elektronsko poslovanje i tako im uštedeli vreme i novac. A ujedno i zaštitili životnu sredinu smanjenjem upotrebe papira.
 
Visok kvalitet naših usluga garantuju zadovoljni i nasmejani klijenti, ali i sertifikat ISO 9001:2015. Kako smatramo da je zaštita informacija prioritet u poslovanju, obezbedili smo i standard ISO 27001.
 
 Četiri puta učestvovali, četiri puta pobedili: Najbolji računovodstveni servis 2009, 2010, 2011, 2015
 
Unija je četvorostruki dobitnik naziva Najbolji računovodstveni servis u kategoriji velikih. Odabir se održavao pod okriljem Zbornice računovodstvenih servisa Slovenije.
 
European Business Awards 2016/2017: National Winner
 
Unija je dobitnik naziva »National Champion 2016/2017« za Sloveniju u okviru takmičenja European Business Awards na području inovacija. Nagrade koje dodeljuju od 2007. godine podržavaju vodeći iz sveta biznisa, akademici i politički predstavnici iz čitave Evrope. U 2016/2017. godini je na takmičenju učestvovalo više od 33.000 preduzeća iz 34 zemlje.
 
ZAŠTO MI?

- Jer negujemo ključne poslovne i ljudske vrednosti:
• PREDANOST ZAJEDNIČKIM CILJEVIMA • POZITIVNO RAZMIŠLJANJE • UČENJE • RAZVOJ, DELJENJE ZNANJA I ISKUSTVA • ISKRENA KOMUNIKACIJA • INOVATIVNOST • TIMSKI RAD • PREDANOST POSLU I KLIJENTIMA
- Jer imate priliku da radite sa vrhunskim stručnjacima koji će sa vama deliti svoje znanje
- Jer  je profesionalno obrazovanje i razvoj naša realnost podržana odličnim planiranjem i još boljim budžetiranjem
- Jer  nećete doći u situaciju „već 5 godina radim jedan te isti posao, dosadilo mi“ ali ni u „radim po 12 sati dnevno“ 
- Jer ćete biti oduševljeni činjenicom da o vama uvek neko brine i spreman je da vas nagradi za uložen trud i ostvarene ciljeve
- Jer ćete shvatiti koliko dobra organizacija olakšava posao
- Jer Uniju opisuju sa  „profesionalci“ i „savremeno  računovodstvo“
- Jer Unija prati savremene trendove nagrađivanja zaposlenih: Unijini benefiti mogu da pariraju  nagradama i benefitima  koje dobijaju IT zaposleni, a o kojima čitate po medijima
- Jer je jednostavno dobro raditi u timu koleginica i kolega koji pomažu jedni drugima i međusobno se dopunjavaju
- Jer omogućujemo fleksibilno radno vreme i dobro izbalansirano vreme za rad i privatni život         
​- Jer znamo da se zabavljamo, i češće nego drugi: volimo da se družimo i izvan radnog vremena, učestvujemo na sportskim priredbama, rado organizujemo kraće izlete i jednom godišnje se okupimo i družimo sa koleginicama i kolegama iz celog regiona.

Naši zaposleni

MILICA KALJEVIĆ - Računovođa

U Uniju sam došla neposredno nakon završetka studija na  Ekonomskom fakultetu, bez značajnijeg praktičnog iskustva. S obzirom na to da su računovodstvo  i finansije glavna oblast mog interesovanja još od srednje škole, posao u Uniji je predstavljao idealnu priliku da nadogradim teorijska znanja stečena tokom školovanja i napravim svoje prve profesionalne korake. Prvih nekoliko meseci sam  radila u administraciji, što mi je omogućilo da steknem uvid u način funkcionisanja kompanija, međusobne veze sa državnim institucijama, kao i da se upoznam sa poslovnom dokumentacijom i korespondencijom, uz istovremeno postepeno uključivanje u računovodstvene poslove. Nakon toga sam prešla u računovodstvo, gde sam, u početku pomažući drugim računovođama, stekla dragoceno znanje i iskustvo. Danas sam na pragu pozicije Senior računovođe, samostalno brinem o preduzećima različitih delatnosti. Uporedo sa tim, edukujem mlađe kolege koji su nedavno završili fakultete i pridružili se našem timu. Pozicija na kojoj sam trenutno podrazumeva manji obim knjiženja, i veći obim savetovanja klijenata.
 
Ono što me je najviše iznenadilo i oduševilo po dolasku u Uniju je pažnja koju kompanija posvećuje edukaciji, usavršavanju, motivaciji, ali i ličnom zadovoljstvu svih zaposlenih, kao i jačanju i unapređenju njihovih međusobnih veza. Naravno, podjednaka pažnja se poklanja i zadovoljstvu klijenata. Posebno sam inspirisana činjenicom da radim u sjajnom timu ljudi, gde je svaki pojedinac uvek spreman da pomogne i podeli svoje znanje sa ostalim kolegama, a svoj posao obavi sa zahtevanom dozom profesionalnosti i odgovornosti, pružajući svoj maksimum u svakom trenutku.

ANA SPASOJEVIĆ – Asistent menadžera za računovodstvo i poreze

„U Uniju sam došla sa značajnim iskustvom u oblastima računovodstva i poreza, i tada, dok još nisam bila upoznata sa načinom rada Unije, nisam znala šta upravo Uniju razlikuje od ostalih kompanija koje posluju u istoj branši. Vrlo brzo sam shvatila. Prvo sam primetila vedar duh vrednih ljudi koji se sa puno pažnje posvećuju svakom zadatku. Kolegijalnost je tu od zajedničkog kuvanja prve jutarnje kafe, preko rešavanja težih računovodstveno – poreskih pitanja,  tumačenja (vrlo često) teških i izmenjenih propisa, pa do pripreme rođendanskih iznenađenja. Ulaganje u znanje zaposlenih je ono što bi se u svetu mode nazvalo „must have“ svake „sezone“. Razmena mišljenja i iskustava su deo Unijine svakodnevice, čime se dolazi do najboljih rešenja za stranke. Ipak, ono što me je najviše (pozitivno) iznenadilo i čime sam i dalje oduševljena je organizovanost i sistematičnost. Organizacija Unije kao grupe je uvek korak ispred svake situacije, a upravo to zaposlenima u Uniji omogućava da se bave samo rešavanjem pitanja iz oblasti za koju su angažovani. Klijentima su na raspolaganju računovođe koje moraju, i jesu, u potpunosti upućene u sve specifičnosti njihovog biznisa, i koje im pomažu da donesu odluke najbolje po njih. Za razliku od nekih drugih kompanija, jedan od bitnih kriterijuma za ocenu uspešnosti na kraju poslovne godine je zadovoljstvo klijenata. Fer i odgovoran odnos prema klijentima uvek rezultira dobrom saradnjom i zadovoljstvom obeju strana. A kada se stvari postave tako kako su u Uniji postavljene zagarantovan je dolazak na posao u toku petodnevne radne nedelje sa entuzijazmom i znatiželjom. Nakon radnog dela nedelje sledi uživanje u vikendu, a onda je tu i radovanje team buildingu, sportskim igrama i prijatnim sastancima sa klijentima. Odnosno, zdrava atmosfera u kojoj provodim svoje radno vreme pozitivno se odražava na rezultate koje postižem u poslovnom i privatnom životu.“

Društvene mreže

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/unijabg/

Kontakt

Unija BG

Bulevar Mihaila Pupina 165g, Beograd, SRBIJA

info.bg@unija.com

https://unija.com

+381 11 312 12 82
Facebook
Twitter