Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Ostalo


postovani ja radim u rudniku kao vozac jamskog kamiona prosle nedelje sam sa jos nekoliko kolega ostao prekovremeno bez resenja o prekovremenom radu i nakon zavrsenog rada obezbedjeno nam je sluzbeno vozilo kojim sam ja trebao da posle smene od 12 sati u jami i plus prekovremenog rada od 6 sati razvezem radnike kuci tada je nastala rasprava sa jednim od radnika koji je vec ulazio u sukob sa ostalim…

Odgovor


Poštovani, 

U ovom slučaju firma ne snosi odgovornost. Možete podneti tužbu za naknadu štete kod nadležnog suda ali protiv lica koje Vam je nanelo povrede. 

Kategorija pitanja: Zaštita na radu | postavljeno: 11.11.2017

Ostalo


Postovani, na porodiljskom sam odsustvu zbog nege za trece dete. Porodiljsko odsustvo mi jos uvek treje, otisla sam na odsluzenje kazne zatvora u trajanju od 8 meseci. Radni odnos mi je na neodredjeno vreme vec 10 godina. Radim u dve osnovne skole, kada sam otisla na odsluzenje kazne direktori iz obe skole su mi stopirali isplatu porodiljske naknade, mene nisu obavestili o tome ni usmeno ni pismeno,nikakvo…

Odgovor


Poštovana, 

Najpre se obratite Inspekciji rada a potom možete podneti tužbu nadležnom sudu. 

Kategorija pitanja: Zaštita na radu | postavljeno: 07.11.2017

Otkaz ugovora o radu


Molim vas za odgovor. Da li poslodavac ima pravo da u firmu dovodi advokata, zato sto zeli da raskine ugovor na neodredjeno vreme sa mnom. Napominjem da sam osoba sa invaliditetom. Dozivela sam jak stres i traumu jer sam se nasla u cudu od strane advokata i pislodavca. Prete mi vanrednim medicinskim pregledima. Inace vec 5 god se lecim od srca, glaukoma, depresije, ginikoloski sam operisana. Nijedan…

Odgovor


Poštovana, 

Poslodavac može da Vam otkaže ugovor o radu samo ukoliko postoji razlog za otkaz ugovora predviđen u  čl. 179 Zakona o radu. To što je poslodavac bio u prisustvu advokata ne treba da vas brine. Ukoliko dobijete nezakonit otkaz možete se obratiti Inspekciji rada a potom podneti tužbu nadležnom sudu. 

Kategorija pitanja: Zaštita na radu | postavljeno: 02.11.2017

Ostalo


Poštovani, zaposlen sam na neodređeno. Dao sam otkaz i odrađujem otkazni rok. Interesuje me da li može da me neko uslovljava za dobijanje dokumenata ( radna knjižica, ... ) tipa "Dok ne uplatim zajednički manjak neću dobiti dokumenta." Koja su moja prava i obaveze?

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac ne može da Vas uslovljava ni na koji način. Ukoliko se to desi, obratite se Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Zaštita na radu | postavljeno: 02.11.2017

Ostalo


U firmi radim 3 godine na neodredjeno.Hteo bih zbog zdravstvenih razloga da promenim radno mesto.Ako nadleznima u firmi gde radim dostavim resenje komisije o proceni moje radne sposobnosti uvezi toga,dali su oni duzni da mi promene radno mesto ili mi u protivnom sledi otkaz i spor sa firmom u kojoj radim?

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni sa zdravstvenim smetnjama, utvrđenih od strane nadležnog zdravstvenog oragana u skladu sa zakonom, ne može da obavlja poslove koji bi izazvali pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja. Poslodavac je dužan da  zaposlenom obezbedi obavljanje poslova prema radnoj sposobnosti. Ukoliko poslodavac zaposlenom ne može da obezbedi odgovarajući posao zaposleni se smatra viškom. 

Kategorija pitanja: Zaštita na radu | postavljeno: 31.10.2017

Ostalo


Imala sam povredu na radu 9.10. Zatrazila sam listu za povrede vec sutradan poslodavac je odbio da mi je preda, gde sam ga ja prijavila ispekciji za rad, kasnije se ubacuje neka agencija, koja ustanovi da on nije odradio bezbednost na radu I tome slicno, da li imam pravo na nadoknadu stete? P. S ispekcija je od njega zahtevala povrednu listu koja je trenutno kod mene sta mi je ciniti u ovom problemu?

Odgovor


Poštovana, 

Imate pravo na naknadu štete. Možete podneti tužbu nadležnom sudu. 

Kategorija pitanja: Zaštita na radu | postavljeno: 28.10.2017

Ostalo


Vozač sam teretnih mot vozila (kamiona)dijagnostikovan mi je dijabetes tip 2.dali je obavezna promena radnog mesta i dali poslodavac ima pravo da mi smanji lični dohodak?

Odgovor


Poštovani, 

Ako poslodavac uspe da rasporedi zaposlenog sa zdravstvenim problemima na radno mesto u okviru njegove stručne spreme, za koje je zarada manja od zarade na radnom mestu na kojem je prethodno radio, ne postoji obaveza poslodavca da zaposlenom isplaćuje razliku zarade do visine zarade na prethodnom radnom mestu. 

Kategorija pitanja: Zaštita na radu | postavljeno: 26.10.2017

Ostalo


10 god.sam u stalnom radnom odnosu u drzavnoj firmi. Radim kao daktilograf, pre nekoliko dana mi je utvrdjena bolest CREST - skleroderma. Na IV prstu leve sake imam tipican sklerodermni tip ostecenja. Na otpusnoj listi imam navedenu postedu na manuelni rad, mehanicki rad, prinudni rad, rad u losim mikroklimatskim uslivima...Zanima me s obzirom da kucam da li imam neka prava da trazim promenu radnog…

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni sa zdravstvenim smetnjama, utvrđenih od strane nadležnog zdravstvenog organa u skladu sa zakonom, ne može da obavlja poslove koji bi izazvali pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja ili posledice opasne po njegovu okolinu. 

Kategorija pitanja: Zaštita na radu | postavljeno: 26.10.2017

Ugovor o radu


Molim vas za odgovor od lekara sam dobio papir da nisam vise sposoban za obavljanje posla koi sam radio to je potvrdila i komisija i specijalista medicine rada ali me poslodavac jos drzi na tom radnom mestu sta mi je za ciniti unapred hvala

Odgovor


Poštovani, 

Kada nadležni zdravstveni organ proceni da zaposleni nije sposoban da obavlja određeni posao i da bi i dalje obavljanje tog posla izazvalo pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja, poslodavac je dužan da postupi po nalazu i mišljenju nadležnog zdravstvenog organa i rasporedi zaposlenog na poslove koji odgovaraju njegovom zdravstvenom stanju. Ako aktom o sistematizaciji i organizaciji…

Kategorija pitanja: Zaštita na radu | postavljeno: 11.10.2017

Ostalo


Problem se tice Zakona o bezbednosti i zdravlja na radu. Naime poslodavac osigurava radnike godinama unazad od posledica nesrecnog slucaja, a polisa vazi i za nesrecne slucaje van radnog vremena. Avgusta meseca kada se meni desio nesrecni slucaj, prelom kosti, nismo bili osigurani. Problem je nastao zato sto na vreme nisu raspisali javni poziv, vreme god. odmora, i osiguravajuca kuca nije htela…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko niste bili osigurani u periodu kada ste imali povredu, nemate osnova za podnošenje tužbe. 

Kategorija pitanja: Zaštita na radu | postavljeno: 10.10.2017
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.