Advertisement

Kako napisati predlog projekta - prvi deo

pisanje projekta

 
Sigurno ste u medijima mnogo puta čuli "projekat je finansirala..." ili "projekat je realizovan uz pomoć...". Za sve vas koji ste poželeli da i vaš projekat neko finansira pripremili smo seriju saveta koji će vam približiti pojam "predlog projekta" i pomoći vam u pisanju istog.Z apočetak je važno definisati pojmove "projekat" i "predlog projekta".

 

Šta je projekat i predlog projekta?

Kako izabrati donatora?


Dodatni plusevi

Kako bi vaš predlog projekta privukao pažnju donatora preporučljivo je da se koncentrišete na problem i/ili grupu ljudi sa najvećim prioritetom, ili da kombinujete više njih. Na primer, ukoliko se kao problemi sa prioritetom, između ostalog, navode i neaktivnost mladih i nedostatak kulturnih sadržaja u određenom regionu, najbolje bi bilo da osmislite aktivnosti koje uključuju veliki broj mladih u realizaciju određenih kulturnih manifestacija.

Osim toga, imajte na umu da donatorima veliki plus predstavlja dodatna, finansijska ili nematerijalna, podrška koju vaš projekat ima. Ovo podrazumeva ljudske resurse (na primer, osobe koje su spremne da volontiraju), korišćenje već postojećih resursa (vaša oprema ili prostor koji možete da obezbedite bez dodatnih troškova), kao i podrška određenih državnih i/ili privatnih institucija.

Ocenite koliko
vam je bio koristan
ovaj savet?
  1 2 3 4 5
Prosečna ocena:
2.63
452 osoba je glasalo

Opcije saveta

Sačuvajte u PDF-u

Na koje od ovih pitanja biste voleli da dobijete odgovore direktno od poslodavaca?

Uspešno
Neuspešno urađena operacija