Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Nakon intervjua za posao - iščekujući poziv poslodavca

slicicaNeizvesnost je često nepodnošljiva, posebno kada se radi o nečemu do čega vam je jako stalo i postoje situacije u kojima je neizbežna. Jedna od takvih situacija jeste čekanje na poziv poslodavca koji vam saopštava ishod konkursa za posao. Evo šta možete da uradite kako biste ovu neizvesnost olakšali.

Kako je prošao intervju?

Prvo što treba da uradite jeste da objektivno procenite kako je prošao vaš nastup na intervuu. Bilo bi dobro da odmah nakon intervjua zapišete svoje utiske i komentare - šta je to čime ste se istakli, šta ste mogli bolje, šta više nikada nećete ponoviti, i slično. Ovo će vam poslužiti kao „lični priručnik" u usavršavanju svog nastupa na intervjuu. Bitno je da se ovome što pre posvetite, dok su vam utisci najsvežiji, kako vreme bude prolazilo, zaboravićete detalje koji mogu biti značajni.

U proceni nastupa na intervjuu vam može pomoći i naš kalkulator za intervju - odgovarajući na pitanja dobićete procenu vaše uspešnosti. Naravno, rezultati su samo orijentacionalnog tipa i ne možete se u potpunosti osloniti na njih, ali vam mogu pomoći u naslućivanju ishoda.

Da li je u redu da samoinicijativno kontaktiram poslodavca?

Naravno, i u zavisnosti od toka intervjua i onoga što je rečeno tom prilikom, imate dve mogućnosti. Naime, ukoliko su vam tokom (ili nakon) intervjua rekli kada možete očekivati da vam se jave sa povratnim informacijama, strpite se do tada. Kada to vreme prođe, imate puno pravo da kontaktirate osobu koja vas je intervjuisala. Savetujemo vam da to uradite prvo mejlom pa, ukoliko to prođe bez odgovor, i telefonski.

S druge strane, ukoliko niste dobili informaciju kada možete očekivati neki odgovor, preporučujemo vam da se strpite nedelju i po do dve. Ukoliko u tom periodu i dalje nema odgovora, u redu je da kontaktirate poslodavca i upitate ga da li je odluka doneta i, ukoliko nije, kada očekuju da će biti. Ovde isto važi preporuka da to uradite prvo mejlom pa, ukoliko to prođe bez odgovor, i telefonski.

Treba da imate na umu da se proces izbora osobe koju će poslodavac zaposliti može odužiti tako da odgovor koji dobijete može biti da još nisu doneli konačnu odluku. U tom slučaju, zamolite ih da vam kažu neko okvirno vreme kada će odluka biti doneta, a možete ih i pitati da li bi bilo u redu da ih tada ponovo nazovete.

Ton ove komunikacije treba da bude nenasrtljiv i pozitivan - ne biste želeli da pokvarite svoje šanse za dobijanje ove ili možda neke ubuduće otvorene pozicije.

Koji su najčešći razlozi za odsustvo povratne informacije od strane poslodavca?

Po svim vašim procenama, kao i po reakcijama poslodavca tokom intervjua, očekujete da će vas on pozvati, ali se ipak dešava da ova komunikacija samo utihne. Evo najčešćih razloga za to:

  • nedostatak vremena - kada se završi proces selekcije i izabere se osoba koja će biti zaposlena, poslodavci, usled velikog broja obaveza koje ih sustignu, zaborave da je potrebno i da obaveste ostale kandidate o ishodu konkursa
  • izbegavanje davanja negativne povratne informacija - kako bi se izbegla neprijatnost i nelagoda koje često prate ovakve razgovore. Upravo zbog toga se ponekada dešava i da poslodavac već na intervjuu odluči da ta osoba nije odgovarajuća za tu poziciju, ali nema hrabrosti da to kaže odmah na licu mesta. Kasnije ili zaboravi ili smatra da je bilo vrlo jasno još na intervjuu da kandidat nema velike šanse za uspeh, bez da je to jasno rečeno. Naravno, sasvim je moguće i da vi odgovarate za određenu poziciju, ali je naišao neko ko se za nijansu bolje uklapa od vas
  • nemarnost - nažalost, jedno od čestih razloga je čista nemarnost i neprofesionalnost poslodavca. Ukoliko je ovo slučaj, i bolje je što vas nije zvao jer je jasno da ne poštuje vreme i trud koji ste vi uložili u svoju prijavu za taj posao, samim tim, pitanje je koliko bi cenio vas kao osobu koja radi za njega

Mi se trudimo da podstaknemo poslodavce da šalju povratne informacije, pa čak i kada su negativne, i pružamo im servis pomoću kojeg brzo i jednostavno to mogu da urade. Verujemo da će u dogledno vreme većina poslodavaca uvideti važnost ovoga.

Svako iskustvo je korisno

Ukoliko, uz sve pokušaje, niste došli do konačnog odgovora ili ste obavešteni da niste dobili posao, iskoristite ovo iskustvo za unapređenje svog nastupa pred poslodavcem. Pređite još jednom svoje beleške koje ste napravili nakon intervjua i posebno obratite pažnju na stvari koje treba da izbegavate, kao i na one koje mogu da se koriguju.

Kada završite sa tim, informišite se dodatno i pomoću naših saveta i uputstava, kao i iskustava ljudi koji su uspešno došli do zaposlenja.

 

Podelite savet

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do saveta