Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Engleski traže i za portire i vozače

Datum postavljanja vesti:

(Preuzeto sa sajta Kamatica - 11. 03. 2013.)

vesti o zapošljavanjuNacionalna služba za zapošljavanje u svojoj evidenciji trenutno ima 778.000 osoba koje traže posao. Prošle godine, sa evidencije NSZ, radno mesto je pronašlo tek 205.295 radnika, od kojih 51,9 odsto čine pripadnice lepšeg pola.

Ova statistika govori da je tek samo svaka četvrta osoba uspela da pronađe put do plate i aktiviranja sati u radnoj knjižici.

Konkurencija je oštra. Na oglase, kojih u vreme ekonomske krize nema dovoljno, prijavljuje se armija nezaposlenih.

Oni koji ciljaju bolje plaćene poslove, pored fakultetske diplome moraju da ispune još neke uslove. Veliki broj firmi, da bi napravio bržu selekciju, tražeći radnike, oglašava se na nekom od stranih jezika. Tom prilikom, od zainteresovanih kandidata, insistiraju da biografiju napišu na engleskom jeziku, a ima i onih koji insistiraju na nemačkom, ruskom, španskom...

U prošlogodišnjoj evidenciji Infostuda, u čak 72 odsto oglasa se tražilo poznavanje engleskog jezika. Pored visokobrazovanih kadrova, nije redak slučaj i da se za mesta portira, vozača i prodavca, traži CV napisan na stranom jeziku.

- Na ovaj način, preduzeća u startu filtriraju kandidate, pa umesto 100 prijava, imaju 20 - objašnjava Stefan Salom, direktor razvoja u Infostudu.

- Kandidati koji površno poznaju neki strani jezik, neće se usuditi da apliciraju na oglašeno radno mesto, u kome, u najvećem broju slučajeva postoji stvarna potreba za korišćenjem tog jezika.

Prosečna ocena:

1
Broj glasova: 9

Vaša ocena:


Podelite na društvenim mrežama:

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.