Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Našli smo se u Top 50 najboljih online stvari u Srbiji


Redakcija časopisa PC Press, već 21. put zaredom, dodelila je nagrade Top 50 najboljim sajtovima, stranicama na društvenim mrežama i mobilnim aplikacijama u Srbiji. Odluku o dobitnicima doneli su članovi žirija u sastavu Dragana Đermanović, Dragan Varagić i Vojislav Žanetić i uredništvo PC Press-a.

U kategoriji Poslovni i društveni servisi naš sajt poslovi.infostud.com jedan je od nagrađenih, dok je pobednik bio sajt hbogo.rs. Drugi sajtovi nagrađeni u ovoj kategoriji su mcloud.rs, netfilm.tv, kao i startit.rs.

U kategoriji Vesti i mediji nagrađeni su sajtovi danas.rs, nedeljnik.rs, krik.rs, rts.rs, a glavnu nagradu je odneo sajt rs.n1info.com. Kao regionalni informativni partner CNN-a, N1 konstantno unapređuje svoj sadržaj, oslanjajući se na bogato iskustvo ove velike kuće. Portal ove medijske kuće uspešno pokriva najbitnije događaje u sferi vesti, informacija, sporta, zabave i obrazovanja.

U kategoriji E-market nagrađen je sajt takolako.com. Drugi sajtovi koji su dobili nagradu iz oblasti e-trgovine su jysk.rs, eponuda.rs, sportvision.rs i maxi.rs.

U kategoriji Obrazovanje i kultura pobednik je sajt petlja.org, koji je posvećen unapređivanju algoritamske pismenosti mladih u Srbiji. Nagrađeni su i sajtovi kinoteka.org.rs, galerijamaticesrpske.rs, svetnauke.org, kao i srbijomkrozvekove.rs.

Što se tiče kategorije Dom i zabava nagrađeni su sajtovi hronokuhinja.rs, beforeafter.rs, roditelj.org, simpo.rs, dok je pobednik u ovoj kategoriji sajt njuz.net, koji je kroz prethodne godine postao neprikosnoveni izvor satiričnih sadržaja usmerenih pre svega na lokalna zbivanja.

U oblasti Sport i (avan)turizam prvu nagradu je odneo sajt srbija.travel, koji predstavlja zvaničnu internet prezentaciju Turističke organizacije, a bogat je autorskim multimedijalnim sadržajem koji na atraktivan način promoviše turističku moć naše zemlje. Nagrađeni u ovoj kategoriji su i sajtovi: putokosveta.com, sport.blic.rs, kao i sportklub.rs.

Ove godine po prvi put je ustanovljena nagrada Digital life – digitalizacijom do unapređenja kvaliteta života. U ovoj izuzetnoj kategoriji bilo je dvoje nagrađenih. Priznanje Digital life dodeljeno je buildcon.org, mobilnoj aplikaciji koja je namenjena građevinskim kompanijama radi bolje kontrole procesa u građevinarstvu, a kompanija Lafarge kuće je jedna od njihovih zadovoljnih korisnika, a za unapređenje kvaliteta života primenom digitalizacije nagrada je pripala AIK Banci i kompaniji Mastercard, za uvođenje Mastercard beskontaktnih plaćanja u javnom prevozu.

Specijalnu nagradu za korporativne komunikacije je dobio portal Naftne industrije Srbije nis.rs/nisuzivo, dok je nagrada publike zasluženo otišla u ruke sajtu nsuzivo.rs.

Lider u oblasti hosting usluga na domaćem tržištu, mCloud, od ove godine dodeljena je specijalna nagradu za najveći doprinos razvoju Web i IT zajednice. Cilj ovog priznanja je da skrene pažnju na zaslužne pojedince i grupe koje su uvek nekako u „bekstejdžu“, a zapravo bez njih ne možemo. Ovogodišnja nagrada odlazi u ruke Udruženja PHP Srbija, zbog razvoja velikog Open Source PHP projekta.

Kada su u pitanju društvene mreže, izbor najboljih je bio ujedno i najteži posao. Nagrađene Facebook stranice su Pokreni se za posao!, BarcaffeEspresso, Booka, Grazia Srbija. Jedini nagrađeni profil na poslovnoj mreži LinkedIn je BelMedic. Što se tiče Youtube-a, nagrade su dodeljene YouTube kanalima Državni posao i 24 minuta. Instagram profili kojima je dodeljena ovogodišnju nagradu TOP 50 su IKEA Srbija i Aura kozmetika, a nagrađeni tviteraši Vlado Georgiev i Marko Somborac.

Što se tiče mobilnih aplikacija, nagrade su dodeljene aplikacijama agrosens.rs, novinarnica.net, parkingmanijak.com, planplus.rs i busplus.rs.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti