Dug put mora da prođe oglas dok ne ugleda svetlost dana

Autor - Tatjana Vidakovic | Kako da naš sajt radi za vas

Tim
avg 23

Kada poslodavac odluči da objavi konkurs na našem sajtu, na scenu stupa oglasno odeljenje sajta Poslovi.infostud.com.  Momci i devojke za koje se u šali govori da su prijemni ispit za poslodavce. Njihov prvi zadatak je da detaljno provere da li je poslodavac registrovano pravno lice i rade detaljnu analizu oglasa. Šta sve treba da se desi dok jedan 

U proseku dnevno na sajt postave 120-130 novih oglasa, ali ima i dana kada se taj broj popne na 200. Poređenja radi, prosečan broj oglasa u ovo vreme prošle godine je bilo 80  -90. Kako je rastao broj oglasa, tako je rastao i broj zaposlenih u ovom sektoru. U grupaciji Infostud ima preko 150 zaposlenih, 50 radi u sektoru za zapošljavanje, od čega njih desetoro, zlatna petina u oglasnom odeljenju.

Provera poslodavaca

Prvi korak u njihovom poslu jeste utvrđivanje ko je u stvari poslodavac koji želi da se oglasi – da li je registrovan, ima li ga u APR-u. Procedura za strane poslodavce je čak složenija. Popunjavaju dodatne formulare kako bi dokazali da su postojeće pravno lice. Tek kada oglasno odeljenje da zeleno svetlo prelazi se na drugi korak – detaljnu analizu oglasa.

Svaki oglas mora da bude u skladu sa Zakonom o oglašavanju i Zakonom o radu. Ne sme da sadrži nikakvu diskriminatornu odredbu (polnu, starosnu, versku,…). Nekada poslodavac značajno mora da izmeni delove oglasa kako bi se on našao na sajtu.

Kroz oglas kompanija mnogo govori o sebi

 Insistiraju na tome da oglasi budu što jasniji i informativniji jer ih posmatraju kao komunikacioni kanal koji puno govori o samoj kompaniji. Nekada se dešava da se i po nekoliko puta oglas vraća na doradu pre nego što bude objavljen. „Dodajte više informacija o svojoj kompaniji“. „Detaljnije obrazložite zahteve posla“, „Dodajte informacije o plati“.

Niko tako dobro kao oni ne razume potrebe onih koji konkurišu za posao. Inicijatori su ideje da se poslodavcu omogući da se na sve prijave kandidata odgovori kroz bukvalno 3-4 klika mišem. Najviše ih boli kada poslodavci ovu opciju ne koriste, pa ne prestaju da ih podsećaju na  važnost slanja povratne informacije kandidatima. Najviše su se obradovali našoj akciji da nagradimo one poslodavce koji redovno odgovaraju na prijave kandidata specijalnim bedžom.

Dobri i kvalitetni oglas su glavni cilj

Kada se oglas nađe na sajtu njihov posao nije završen. Pomno prate proces prijavljivanje kandidata i odgovaraju na sva pitanja u vezi sa konkursom. Reaguju na sve prijavljene nepravilnosti, testiraju linkove, kontaktiraju poslodavca u slučaju da mu je zagušeno prijemno sanduče, rešavaju sve probleme u vezi sa slanjem prijava. Proveravaju sve pritužbe koje pristignu na našu adresu. U slučaju da dođe do kršenja Uslova korišćenja sajta,  dešavalo se puno puta da se poslodavcima onemogući dalje oglašavanje na sajtu.

Iako imaju i teških i napornih trenutaka, znaju da rade važnu stvar. Cilj im je da sajtu bude što više dobrih i kvalitetnih oglasa. Zato se od srca raduju kada god dobiju poruku da je neko dobio posao.

Izabela, Nikola, Slađa, Dušica, Marko, Mira, Kristina, Tanja, Zorana i Andrea i  ovih dana jure neki novi rekord u broju postavljenih oglasa na dnevnom i mesečnom nivou.

Prati

O autoru: Tatjana Vidakovic

Nekad je bila ubeđena da će biti prevodilac i profesor jezika, a u Infostudovoj PR posadi je gotovo 7 godina. Veruje da nema rasta bez promena i izazova. Zato o njima i priča i piše.