Stefan Nešković

Senior IT Developer
Stefan Nešković

"U Raiffeisen banci radim sa sjajnim ljudima, na zanimljivim zadacima, u IT sektoru koji nimalo ne zaostaje u poređenju sa IT kompanijama."


Svoju karijeru sam započeo na poziciji Junior IT Developer-a krajem 2020. godine, baš u Raiffeisen banci, u ogranku IT odeljenja u kom i danas radim. Nedavno sam promovisan u Senior IT Developer-a. Radim na razvoju web aplikacija za interne potrebe i bavim se planiranjem zadataka za svoje kolege i organizacijom projekata na kojima radimo. To me trenutno ispunjava i volim svaki trenutak proveden na poslu.


Kada sam počinjao da radim, programerska znanja koja sam poneo iz fakultetskih dana bila su samo bonus. Glavne karakteristike koje su moji nadređeni želeli da vide od mladog kolege su požrtvovanost, odgovornost i želja za učenjem. Kada se osvrnem iza sebe, rekao bih da je to nesto što nas zadržava na pravom putu. Ako se ipak fokusiramo na tehnička znanja iz programiranja, rekao bih da je tu presudno poznavanje logike programiranja, a zatim će se na to vrlo lako nadograditi framework i biblioteke sa kojima će se neke stvari lakše uraditi. U našem timu dominantan je tech stack Java (SpringBoot) na backend-u i Angular na frontend-u, ali, kao što sam već napomenuo, framework je zamenljiv. Poznavanje osnova programiranja omogućava nam da mu se brzo prilagodimo.


Odgovorni i zanimljivi zadaci koje svakodnevno dobijam daju mi dodatnu motivaciju da istrajem na svom putu. Napomenuo bih da je radno okruženje za mene vrlo bitno i da bez njega ne bih mogao da dam svoj maksimum. Radim sa grupom odličnih ljudi i sjajnih saradnika, sa kojima idem krupnim koracima napred. Naš tim je veoma koherentan. Iako koristimo mogućnost rada od kuće, uvek nađemo vremena da se sastanemo i družimo i u slobodno vreme. Timska druženja su inače nešto po čemu je čitava naša organizacija prepoznatljiva i takve događaje niko od nas ne želi da propusti.


Kada sam se zapošljavao bio sam skeptičan po pitanju veze banka - IT. Iz ove perspektive mogu da kažem da sam takoreći od prvog dana shvatio da nisam bio u pravu. IT banke nimalo ne zaostaje u poređenju sa IT kompanijama sa kojima sarađujemo. Kada kao mlada osoba dobijete priliku da radite u takvom okruženju i pri tom pokažete želju za učenjem, male su šanse da ne uspete. Imajte ovo u vidu kada budete razmišljali da konkurišete na neku od naših otvorenih pozicija.

Ostala iskustva zaposlenih