Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Ostalo


Postovani, od 28.05.sam potpisala ugovor za javne radove i ugovor traje do 28.09.samo cetri meseca. Knjizice mi je firma overila preko njih. Ostala sam u drugom stanju nisam ni znala sa trecim detetom. Posto imam malo vise godina trudnocu moram da odrzavam. Koja su moja prava imam li ih uopste, imam li prava da odem na bolovanje posto moram. Unapred zahvalna.

Odgovor


Poštovani, 

Zaštićeni ste od otkaza ugovora o radu u skladu sa odredbom čl. 187 Zakona o radu. Imate pravo na  trudničko i porodiljsko odsustvo kao i na odsustvo sa rada radi nege deteta. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 18.06.2018

Ostalo


Poštovani, radim na ugovor, koji je na 3 meseca u bolnici. Ugovor ističe 10.07.2018. I ne želim da ga produžim. Uzeću bolovanje krajem ovog meseca jer neću biti u državi do druge polovine jula, pa me interesuje da li moram da budem u Srbiji 10.07.kako bih potpisala prekida o radu ili to može da se završi kad se vratim (oko 15og jula) u zemlju.

Odgovor


Poštovani, 

Ugovor o radu Vam prestaje istekom vremena na koje je ugovor zaključen i niste u obavezi da potpišete rešenje. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.06.2018

Radni odnos na određeno vreme


Radim drugi mesec,ugovori su na mesec dana preostalo mi je jos 11 radnih dana do isteka ugovora.Da li sam u obavezi da najavim otkaz tj. da necu produzavati sledeci ugovor i dali imam pravo da dam momentalni otkaz?

Odgovor


Poštovani, 

Možete najaviti poslodavcu da ne želite da produžite ugovor.  Ugovor traje do isteka vremena za koje je zaključen. Ukoliko biste Vi otkazali ugovor o radu pre isteka ugovora onda ste u obavezi da ispoštujete otkazni rok koji je preciziran ugovorom o radu, ako se sa poslodavcem ne dogovorite drugačije. 

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 18.06.2018

Ostalo


Postovani,poslodavac je podneo krivicnu prijavu protiv mene zbog nekog manjka u prodavnici od 90 hilj.dinara.Na sudu se dokazalo da nemaju nikake dokaze protiv mene i oslobodjena sam postupka,inace sam trudnica i imam 10 dana ne iskoriscen odmor i ne placen, godinu dana neprekidnog rada.Molim vas recite mi mogu li ja njih da tuzim sudu zbog povrede casti,odmora itd.koje bi posledice bile za njih…

Odgovor


Poštovani, 

Savetujemo Vam da se najpre obratite Inspekciji rada. Poslodavac je dužan da Vam omogući korišćenje godišnjeg odmora, a ukoliko niste više u radnom odnosu onda je dužan da Vam isplati naknadu štete. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.06.2018

Ostalo


Radim na blagajni pod ugovorom o privremenim i povremenim poslovima. Dobila sam posao u drugoj banci i moje pitanje je da li postoji neki otkazni rok pod ovim ugovorom?

Odgovor


Poštovani, 

Način prestanka rada regulisan je samim ugovorom o privremenim i povremenim poslovima kojeg ste potpisali. 

Kategorija pitanja: Ugovori o delu, dopunskom radu, privremenim i povremenim poslovima | postavljeno: 18.06.2018

Radni odnos na određeno vreme


Dobar dan, 11.06. mi je istekao ugovor o radu ali treba da mi produze na 3 meseca a trebala sam vec 12tog da potpisem taj novi ugovor ali ga jos nisu napravili a ostalim kolegama jesu. Cula sam da ako cekam taj novi ugovor vise od 5 dana da imam pravo da budem primljena na stalno da li je to istina?

Odgovor


Poštovani, 

Ako zaposleni ostane da radi kod poslodavca najmanje 5 radnih dana po isteku vremena za koje je ugovor zaključen, smatra se da je radni odnos zasnovan na neodređeno vreme (čl. 37 Zakona o radu).

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 18.06.2018

Ostalo


Postovano, U aprili mesecu sam saznala da ce30. juna poslovna jedinica u kojoj radim biti zatvorena i usmeno su nas pitali da se izjasnimo ko hoce otpremninu a ko hoce aneks ugovora da predje u neku drugu poslovnu jedinicu. Ja sam se izjasnila da hocu otpremninu. Pre neki dan su nam saopstili da nema otpremnina i da cemo svi dobiti aneks za poslovne jedinice u drugom gradu. Za mene je to neprihvatljivi…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko potpišete aneks ugovora o radu to znači da ste prihvatili ponudu i samim tim potrebno je da radite. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.06.2018

Ostalo


Primljena sam na posao 22.01.2018. na plaćenoj obuci sa ugovorom o delu a prvi ugovor o radu dobila sam 26.02. Da li imam prava na trudnicko bolovanje i koliko bi mi bilo plaćeno? Hvala unapred.

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo na odsustvo radi održavanja trudnoće. Ukoliko želite da znate tačan iznos naknade zarade koju ćete dobijati obratite se Vašem knjigovođi. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.06.2018

Ostalo


Postovani, moj poslodavac mi je dao slobodnu subotu, ali me tera da dolazim u nedelju i odradim 8 sati prekovremeno. Da li je to dozvoljeno i da li je u obavezi da mi da jedan slobodan dan u toku sledece radne nedelje? Hvala.

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac je dužan da Vam isplati prekovremene časove rada kao i da Vam omogući pravo na nedeljni odmor u trajanju od najmanje 24 časa neprekidno. Nedeljni odmor se po pravilu koristi nedeljom. Poslodavac može da odredi drugi dan za korišćenje nedeljnog odmora ako priroda posla i organizacija rada to zahteva. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.06.2018

Ostalo


Postovani, da li ce sve porodilje isplacivati direktno drzava nakon 1.jula ? Mislim na nas koje smo se porodile pre 1.jula..... ili to vazi za porodilje koje se porode od jula?

Odgovor


Poštovani, 

Za žene koje su otpočele porodiljsko pre 01.07.2018. godine primenjuje se važeći (stari zakon). 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 18.06.2018
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.