Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Ostalo


Postovanje, Prosle godine sam ostala u drugom stanju ( u firmi radim 10 god) i nakon 4 meseca otisla na trudnicko,sad sam na porodiljskom. U slucaju da ostanem trudna opet npr za nekoliko meseci i opet odem na trudnicko/porodiljsko kako ce se racunati moja plata u tim mesecima? ...AL

Odgovor


Poštovani, 

Računaće Vam se po istom principu kao i prethodno trudničko i porodiljisko odsustvo. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 11.11.2019

Ostalo


Postovani, radila sam u firmi godinu i dva meseca, na odredjeno vreme. Posle 8 meseci rada su mi napravili jedan dan prekid. Ugovor mi istice 12.11., a 06.11. su me obavestili da od sutra ne dolazim na posao jer imam tri dana odmora i to je taman do završetka ugovora koji mi nece produžiti. Razlog zbog kog mi nece produžiti ugovor je navodno taj da sam bila na zameni zene koja je na trudnickom,…

Odgovor


Poštovani, 

U navedenom slučaju nemate pravo na otpremninu jer Vam radni odnos prestaje istekom roka na koji je zasnovan. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 11.11.2019

Godišnji odmor


Poštovani radim u fabrici čije je glavno sedište u inostranstvu.Menadžer proizvodnje je ove godine skratio kolektivni godišnji odmor u delu preduzeća u kojem radim na pet dana.Svi koji su radili u tom periodu su dobili za nagradu 10000,00 dinara.To je protumačeno kao izraz zahvalnosti poslodavca.Mom odeljenju tj svima koji su radili od 5 do 9 avgusta je obećan zasluženi godišnji odmor…

Odgovor


Poštovani,

U svakoj kalendarskoj godini zaposleni ima pravo na godišnji odmor u trajanju utvrđenom opštim aktom i ugovorom o radu, a najmanje 20 radnih dana. U zavisnosti od potrebe posla, poslodavac odlučuje o vremenu korišćenja godišnjeg odmora, uz prethodnu konsultaciju zaposlenog. Poslodavac može da izmeni vreme određeno za korišćenje godišnjeg…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 11.11.2019

Ostalo


Radim u privatnoj firmi u trgovini i po ugovoru plata mi je 27,800. Ali od pocetka mi je uplacivano oko 25,000. Plus sto imamo topli obrok u iznosu od 5,000 koji smo mogli koristiti u radnji a sada nam je prebaceno da nam leze na racun kao deo plate. Na izvestaju o plati pise da mi je skinuto 5,000 od plate za kredit, koji naravno ja nemam. Sta mi je ciniti.

Odgovor


Poštovani, 

Pretpostavljamo da Vam je greškom skinut sa računa navedeni iznos pa Vam savetujemo da se obratite poslodavcu sa molbom za objašnjenje. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 11.11.2019

Ostalo


Postovani, Pocela sam da radim 07.10.'19.bez potpisivanja Ugovora o radu.Peti dan nakon odlaska na posao koleginica mi je rekla da sam previse ambiciozna, odrzala mi "predavanje" o tome kako imam previse slobode u pitanjima o poslu,itd.... tj.u prevedenom znacenju je u meni videla konkurenciju. U ponedeljak mi saopstava ta ista koleginica da dobijam otkaz kao tehnoloski visak i da mogu odmah da…

Odgovor


Poštovani, 

Ispravno ste postupili što niste potpisali sporazumni prestanak radnog odnosa. Savetujemo Vam da se obratite Inspekciji rada ili da podnesete tužbu protiv poslodavca s obzirom da je otkaz ugovora o radu nezakonit. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 11.11.2019

Ostalo


Da li po zakonu o radu gde izricito stoji da radnik ima pravo na naknadu troskova za topli obrok,firma ima pravo da radnika natera da jede kod usluzne firme koja obavlja delatnost u kantini firme(iznos toplog obroka uplacuje na racun usluzne firme)? Cena obroka je fiksna i iznosi 360 din. Po meni malo preterano

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni ima pravo na naknadu troškova u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu, za ishranu u toku rada, ako poslodavac ovo pravo nije obezbedio na drugi način. Dakle, s obzirom da je poslodavac obezbedio ishranu zaposlenom nije u obavezi da mu isplati i naknadu za topli obrok. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 07.11.2019

Ostalo


U martu sam napunio 65 godina i direktor mi je produzio radni odnos tj. dobio sam resenje da moj radni odnos traje do navrsene 67. godine. Dakle, ja i dalje primam platu. U julu se zakon o nauci promenio i vise nema mogucnosti produzetka i finansiranja starijih od 65 godina. Mene ineteresuje da li je moguce da se produzeni radni odnos tj. doneto resenje ponisti retroaktivno?

Odgovor


Poštovani, 

Na Vaš slučaj se primenjuje zakon koji je važio u vreme zaključenja ugovora o radu te se doneto rešenje ne može poništiti. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 07.11.2019

Ostalo


interesuje me ako je firma u sudskom sporu sa jednim brojem radnika ima li pravo da proda firmu a ne isplati radnike.Spor je u nasu korist sad kada bi trebalo da nas isplati on je firmu stavio pod stecaj i prodao je.

Odgovor


Poštovani, 

U navedenom slučaju zaposleni mogu da se namire iz stečajne mase. Potrebno je da prijavite Vaše potraživanje u stečajnom postupku. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 07.11.2019

Ostalo


Postovani, zanima me obracun trudnickog bolovanja posle 30 dana. Dobijam samo 65%plate,a poslodavac mi je objasnio da cu preostalih 35%dobiti kad mu drzava refundira i da se to ne zna kada ce biti. Da li je to po zakonu? Uplata mi bude svega oko 18000din. Hvala

Odgovor


Poštovani, 

Počev od 31. dana privremene sprečenosti za rad visina naknade zarade obezbeđuje se u visini od 100 % koju isplaćuje Republički fond za zdravstveno osiguranje. Osnov za obračun naknade zarade koja se isplaćuje iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja čini prosečna zarada koju je osiguranik ostvario u prethodnih 12  meseci pre meseca u kojem je nastupila privremena…

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 07.11.2019

Ostalo


Postovani,radim u jednoj fabrici mesec dana,na neodredjeno vreme. Kada sam primljena na posao receno mi je da sam zaposljena na nekoj prakticnoj obuci,koja traje godinu dana,preko zavoda za zaposljavanje. Ja zelim da dam otkaz. Da li kada dam otkaz mogu opet da se prijavljujem redovno na zavod ?

Odgovor


Poštovani, 

Možete ponovo da se prijavite na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 07.11.2019
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.