Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Sporazumni prestanak radnog odnosa


Ako poslodavac iznudi osobi tokom porodiljskog bolovanja da potpise papir o samovoljnom otkazu sa datumom zavrsetka porodiljskog...a zena ostane ponovo trudna pre isteka prvog porodiljskog . Da li moze da ponisti svoj zahtev o otkazu ili ne?

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko ste svojevoljno potpisali sporazumni raskid ugovora o radu, ne možete ga naknadno opozvati jer je sporazum rezultat Vaše slobodne volje i volje poslodavca. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 23.02.2018

Ostalo


Postovani, nakon dobijanja neplacenog odsustva u firmi u kojoj sam zaposlena 17 godina, zasnovala sam radni odnos kod drugog poslodavca. Nakon isteka radnog odnosa vratila sam se na posao kod prvog poslodavca. Nisam se dovoljno informisala i sada sam u strahu da je prekršen zakon u mom slučaju.

Odgovor


Poštovani, 

Za vreme neplaćenog odsustva zaposlenom ne prestaje radni odnos već samo miruju prava i obaveze iz radnog odnosa. Zaposleni ne bi mogao da zasnuje radni odnos na određeno vreme kod drugog poslodavca jer  ne može da bude u radnom odnosu sa punim radnim vremenom kod dva ili više poslodavaca. Prema tome, zaposleni koji koristi neplaćeno odsustvo ne može zasnovati radni…

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 23.02.2018

Godišnji odmor


Postovani radim u firmi preko 20 godina.Avgusta 2017 sam otisao na bolovanje i jos uvek sam na bolovanju cekam operaciju dvostrukog baj pasa. Odmor nisam koristio za 2017. Da li ce mi firma platiti godisnji odmor jer ga ne mogu iskoristiti do 30 juna ,jerimam zakaZanu operaciju maja meseca. Hvala.

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac je dužan da Vam isplati naknadu za neiskorišćeni godišnji odmor samo u slučaju prestanka radnog odnosa. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 23.02.2018

Izmena ugovora o radu


po drugi put već me prebacuju sa radnog mesta na radno mesto i skidaju mi koeficijent za platu a da nisam recimo kaznjen ili sankcionisan.svaki put objašnjenje je zbog potreba posla u aneksu ugovora.da li je to mobing.Bio sam glavni poslovođa sada sam prebačen u bageriste. A uz to sam i predsednik registrovanog sindikata kod poslodavca...

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo da, pred nadležnim sudom,  osporavate zakonitost aneksa ugovora o radu ili da se obratite Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 22.02.2018

Ostalo


Imala sam ugovor na mesec dana,nisu mi ga produzili i nije mi recen razlog,posao sam dobila preko biroa da li imam pravo na neku naknadu?

Odgovor


Poštovani, 

Obavezno osigurano lice ima pravo na novčanu naknadu ako je bilo osigurano najmanje 12 meseci neprekidno ili s prekidima u poslednjih 18 meseci. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 22.02.2018

Ostalo


Interesuje me zastarelost radnog staza. Tacnije Da li mogu da ostvarim neka prava na upis radnog staza s Tim posto mi poslodavac nije uplacivao tj.obmanjivai me je. Kolika je zakonska zastarelost posto Sam zadnji put radio kod njega 2010 g. Znaci od 2010 pa unazad deset godina Sam radio kod njega. Dali mogu nekim pravnim sredstvom da dokazem da mi se upise staz. D ali je postupak zastareo.

Odgovor


Poštovani, 

Za Vaš problem je nadležna Inspekcija rada. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 22.02.2018

Prekovremeni rad


Poštovani/a, Radim u kompaniji gde je radno vreme 07:00 - 15:30 (8,5h radnog vremena). Medjutim, skoro svakog dana se dešava da ostanemo prekovremeno do 18:00 ili 19:00 (11h, 12h radnog vremena, nekad i više). Taj prekovremeni rad nije plaćen i ne postoji u platnom listiću. Sav boravak u firmi je evidentiran elektronski. Da li imamo prava na plaćen prekovremeni rad i kome se obratiti povodom…

Odgovor


Poštovani, 

Obratite se Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Radno vreme i prekovremeni rad | postavljeno: 22.02.2018

Rad na određeno vreme


Ističe mi ugovor 28.februara i neće da mi produže vise,da li mogu da otvorim bolovanje i da dobijem još mesec dana vremena da nadjem drugi posao

Odgovor


Poštovana, 

Zbog činjenice da ste otpočeli odsustvo zbog privremene sprečenosti za rad, poslodavac nije u obavezi da Vam produži radni odnos. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 22.02.2018

Porodiljsko odsustvo


Postovani, pocela sam da radim 8.1.2018, 28.1.2018 sam potpisala ugovor na odredjeno vreme u trajanju od 2 meseca, ostala sam u drugom stanju i 20.02.2018 mi stize na kucnu adresu ugovor o otkazu. Kome sad da se obratim, sta da radim? Hvala

Odgovor


Poštovani, 

Zaštićeni ste od otkaza ugovora o radu u skladu sa odredbom čl. 187 Zakona o radu. Potrebno je da obavestite poslodavca da ste u drugom stanju i dostavite mu dokaz nadležnog lekara. Ukoliko Vam poslodavac i pored saznanja da ste u drugom stanju ne produži radni odnos, možete podneti tužbu nadležnom sudu. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 22.02.2018

Ostalo


Postovani pravnice, vec vise od dve godine imam mobing na poslu od direktorke, prvo sam mislila da je do mene problem, a onda od prosle godine promenila sam stav i pocela da odgovara na istom merom kao sto me i napada. U medjuvremenu je sve kolege okrenula protiv mene, na "lep"nacin da treba svi direktorku da podrze. Otkaz bi mi dala odavno da je imala ralog, a sada pokusava na sve nacine. Novije…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko trpite zlostavljanje na radu obratite se Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 22.02.2018
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.