Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Trudničko bolovanje


Poštovani, Imam otvoreno bolovanje za održavanje trudnoće, medjutim ne želim da još uvek da izostajem sa posla. Moj dr je isto otvorio ne obazući se na moj zahtev da želim još da radim. Rečeno mi je da ukoliko ne donesem doznake poslodavcu, redovno dolazim na posao bolovanje neće ni biti verifikovano, ni pokrenuto. DA li je ovo tačno ? Hvala

Odgovor


Poštovana, 

Izabrani lekar ocenjuje zdravstveno stanje trudnice, i na osnovu pregleda, odlučuje da li je trudnoća rizična i da li može da nastavi da radi ili mora da koristi pravo na bolovanje. Trudnica ne može da bira  da li će raditi ili ne. U skladu sa navedenim, savetujemo Vam da postupite po nalazu lekara. 

 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 14.05.2022

Ostalo


Poštovani/a, Obrazložiću Vam jednu situaciju. Imamo troje polaznika programa "Moja prva plata" preko NSZ. To se ne tretira kao radni odnos i oni se vode na evidenciji NSZ. Primaju nadoknadu preko NSZ i deo preko nas kao poslodavca (maksimalno do 22.000 koliko je preko NSZ). Kontaktirao sam ih i pitao da li postoji mogućnost da se donese odluka kojom ćemo im isplatiti bonus, jer to prelazi ovaj…

Odgovor


Poštovani, 

Smatarmo da, u navedenom slučaju, nema smetnje da se radno angažovanim licima isplati bonus bez obzira što nisu u radnom odnosu, na osnovu odluke poslodavca. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 14.05.2022

Rad na određeno vreme


Da li ugovor na određeno vreme može da se sklopi na period od 15 dana ili je poslodavac dužan da radnika prijavi na ceo mesec?

Odgovor


Poštovani, 

Zakon o radu ne definiše minimalni period na koji je moguće zaključiti ugovor o radu na određeno vreme. U svakom slučaju nije uobičajeno da se rad na određeno vreme zaključuje samo na period od 15 dana ali nije ni zabranjeno. U praksi je uobičajeno da je minimalno trajanje rada na određeno vreme 30 dana. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 13.05.2022

Prekovremeni rad


Poštovani, Više od 3 godina radim u manjem projektnom birou. Došao sam sa 17 godina radnog staža. Poslodavac mi nikada nije platio prekovremeni rad niti radne subote. Pitanja Vama su. 1.Da li se radna subota mora pismeno najaviti kako sam čuo na lokalnoj TV? 2.Da li je uopšte, mimo prekovremenog rada tokom petodnevne radne nedelje dozvoljena i radna subota? 3. Da li se i radna subota plaća kao…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko radna nedelja kod poslodavca traje 5 dana u trajanju od 40 časova nedeljno pa poslodavac odredi rad subotom preko 40 časova, onda se to smatra prekovremenim radom. Ukoliko pak radna nedelja traje 6 dana uključujući subotu, a zaposleni ne radi više od 40 časova za tih 6 dana, onda nije u pitanju prekovremeni rad.…

Kategorija pitanja: Radno vreme i prekovremeni rad | postavljeno: 13.05.2022

Rad na određeno vreme


Postovani, Radim u prosveti na odredjeno Duzi vremenski period. Trenutno sam na porodiljskom odsustvu od 1.marta 2022. Ugovor mi se produžava svake godine i sada traje do 31.8. Porodiljsko mi traje do 1.3. 2023. Pa me zanima da li tada mogu dobiti otkaz ili se ugovor produžava?

Odgovor


Poštovani, 

Po isteku porodiljskog odsustva poslodavac nije u obavezi da Vam ponovo produži radni odnos osim u slučaju nove trudnoće. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 12.05.2022

Trudničko bolovanje


Postovani, od decembra meseca sam na bolovanju zbog rizicne trudnoce, u firmi su mi rekli da ce me oni isplacivati pa refundirati od drzave. Do maja meseca isplacen mi je samo decembar i januar. Da li poslodavac sme da kasni sa isplatama i kome da se obratim obzirom da iz firme ne dobijam informaciju, a znam da je firma uredno isplacivala plate zaposlenima? Hvala.

Odgovor


Poštovani,

Zakonom o zdravstvenom osiguranju je propisano da poslodavac isplaćuje  naknadu zarade zaposlenima koja se obezbeđuje iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, u skladu sa ovim zakonom. Poslodavac vrši obračun  naknade zarade koja se plaća iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i dostavlja ga filijali RFZO uz zahtev za isplatu…

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 12.05.2022

Godišnji odmor


Postovani na porodiljskom sam od 04.07.2020 u firmu se vracam 04.07.2022 god da li imam pravo na odmor i koliko dana bi bilo?

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko Vam po povratku sa porodiljskog bolovanja ne prestaje radni odnos, imate pravo na pun godišnji odmor za 2022. godinu. U svakoj kalendarskoj godini zaposleni ima pravo na godišnji odmor u trajanju utvrđenom opštim aktom i ugovorom o radu, a najmanje 20 radnih dana. Dužina godišnjeg odmora utvrđuje se tako što se…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 12.05.2022

Naknada zarade


Postovani, da li poslodavac Ima pravo da mi isplati bolovanja ne uplati na racun,vec zahteva da mi da na "ruke"... Na bolovanju Sam zbog deteta od 4 godine,pritom mi Plata kasni vec 5 Dana I svi su dobili sem mene koja Sam na bolovanju .

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac je u obavezi da Vam naknadu zarade isplati na tekući račun. Ukoliko Vam isplati na ruke može prekršajno da odgovara. Savetujemo Vam da se obratite Inspekciji rada.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 12.05.2022

Radno vreme


Poštovani, Da li je poslodavac u sledećoj situaciji prekršio maksimalan droj radnih sati u toku sedmice za radnika, da li sam ja oštećen i da li je prekršen zakon. Koristio sam godišnji odmor od 18.-26.aprila. Od 27.apr do 01.maja (do kraja te sedmice) ja sam radio ukupno 36 sati. Rezime, ponedeljak državni praznik, utorak poslednji dan god.odmora, plus 36 radnih sati od srede do nedelje (subota…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko ste imali nedeljni odmor u trajanju od najmanje 24 časa neprekidno, onda poslodavac nije prekršio zakon. 

Kategorija pitanja: Radno vreme i prekovremeni rad | postavljeno: 12.05.2022

Godišnji odmor


Poštovani,zaposlena sam u firmi od 08.10.2021. uz (produžavanje ugovora) na određeno vreme od 3 meseca koliko dana godišnjeg odmora imam za prošlu godinu i kako se to računa sa obzirom da u toj firmi radnja nedelja traje 5 dana ?

Odgovor


Poštovani, 

Za prošlu godinu imate pravo na srazmeran godišnji odmor jer po Zakonu o radu zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora  (srazmerni deo) za svaki mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos ili u kojoj mu prestaje radni odnos. Srazmeran GO se računa tako što se zaposlenom  prvo utvrdi dužina godišnjeg…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 12.05.2022
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.