Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja

Radni odnos na određeno vreme

Postovani, Na trudnickom sam bolovanju za trece dete, sledeceg meseca ce biti punih 24 meseca radnog staza u firmi. Da li ce mi poslodavac i dalje davati ugovor na odredjeno vreme ili je duzan da mi nakon 24 meseca radnog staza da ugovor na neodredjeno vreme? Hvala najlepse.

Poštovani, 

Poslodavac je u obavezi po sili zakona da Vam produži radni odnos do isteka prava na odsustvo. S ozbirom da ste na trudničkom bolovanju i da Vam zbog toga mora produžiti radni odnos, nije u obavezi da Vam ponudi ugovor o radu na neodređeno vreme. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 18.06.2024

Probni rad

- Zaposleni je zasnovao radni odnos na neodređeno vreme, počev od 04.12.2023. - Probni rad traje 6 (šest) meseci. - Za vreme trajanja probnog rads poslodavac i zaposleni mogu otkazati ugovor o radu uz otkazni rok od pet radnih dana. - Po odluci direktora Zaposleni zasniva radni odnos na neodređeno vreme zbog planiranog povećanja proizvodnje u tekućoj godini i projekcija vezanih za promet. Šest…

Poštovani, 

Ukoliko zaposleni u toku trajanja probnog rada pokaže zadovoljavajuće rezultate ostaje u radnom odnosu a ukoliko to nije slučaj, zaposlenom prestaje radni odnos danom isteka roka određenom ugovorom o radu. Ukoliko probni rad bude zadovoljavajući, zaposleni ostaje u radnom odnosu kod poslodavca bez potpisivanja novog ugovora o radu. 

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 18.06.2024

Godišnji odmor

Postovani,dala sam otkaz sa datumom od 14 juna do 14 jula posto je otkazni rok 30 dana,trenutno sam na bolovanju koje ce biti verovatno zakljuceno krajem juna meseca ne znam datum moze biti 25 juna,a moze i 30 juna.Koliki je moj odmor za ovu kalendarsku godinu ukoliko mi bolovanje bude do 25 juna i da li mogu da koristim 10 dana odmora koji mi pripada po zakonu za proslu godinu,a koje nisam iskoristila…

Poštovani, 

Preostali deo  GO iz prethodne godine možete iskoristiti najkasnije do 30.06. ove godine. Za 2024. godinu imate pravo na srazmeran GO. Srazmeran GO se računa tako što se zaposlenom prvo utvrdi  dužina godišnjeg odmora za godinu dana (prema kriterijumima iz akta poslodavca a zakonski minimum je 20 radnih dana). Prethodno utvrđen broj dana se…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 18.06.2024

Prestanak radnog odnosa

Поштовани, запослена сам у фирми на ПП уговор, недавно су ме преместили на друго радно место на коме су јако лоши услови. Желеа бих да дам отказ, јер ми се тамо стварно не враћа. Па је моје питање за Вас, да ли могу да потпишем отказ и после тога отворим боловање, пошто сам се успут и прехладила збох тих услова, и самим тим избегнем отказни рок?

Poštovani, 

Možete biti na bolovanju za vreme dok traje otkazni rok. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 18.06.2024

Prekovremeni rad

Postavani,jedno pitanje Interesuje me da li je poslodavac u obavezi da nas ranije(i koliko)obavesti o prekovremenom radu u toku dana.Naime,situacija je ovakva,nadredjeni nas obavestava 10,15 do 30min pre kraja radnog vremena da "moramo" da ostanemo prekovremeno i zavrsimo istovare i da ne smemo ostaviti za sutradan("to mora da se zavrsi danas").Zato sam i postavio ovakvo pitanje da li je poslodavac…

Poštovani, 

Prema Zakonu o radu, poslodavac je dužan da obavesti zaposlene o rasporedu i promeni rasporeda radnog vremena najmanje pet dana unapred, osim u slučaju uvođenja prekovremenog rada.

Kategorija pitanja: Radno vreme i prekovremeni rad | postavljeno: 18.06.2024

Ugovor o radu

Kada ste bili na odredjeno kod poslodavca i naravno zaključili ugovor na odredjeno ,pa ste primljeni na neodredjeno,taj novi ugovor koji zakljucujete koji datum zasnivanja radnog odnosa treba da sadrži,onaj kada ste prvi put zasnovali radni odnos kod tog poslodavca ili datum zasnivanja radnog odnosa kada ste primljeni na neodredjeno?

Poštovani, 

Poslodavac ne mora da zaključi novi ugovor, dovoljno je da zaposlenom ponudi aneks ugovora o radu kojim će konstatovati tu promenu. 

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 18.06.2024

Radni odnos na određeno vreme

Poštovani, radila sam 2 i po meseca na određeno. 4 puta su mi prekidali ugovor i davali novi. Od petka 7 juna sam na bolovanju, a ugovor je istekao u nedelju 9 juna. Od ponedeljka nemam ugovor a zvali su me sutra da dođem na posao i da potpišem novi ugovor. Godišnji nisam koristila. Šta sa bolovanjem? Da li se priznaje? Da li ja treba sutra da prekinem bolovanje kada idem da potpišem novi ugovor?…

Poštovani, 

Ukoliko Vam je na kratko prekinut radni odnos to znači da je prekinuto i bolovanje. Moguće je da niste ni imali prekid radnog odnosa to treba da vidite sa poslodavcem, bez obzira što ste potpisali novi ugovor. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 18.06.2024

Ostalo

Poštovani, Preselila sam se u Podgoricu, CG. Jedini način legalnog boravka je prijava "turistički" na 90 dana, što sam i učinila, prijatelj me je prijavio na svoju adresu. Ako ne nađem posao moram da napustim CG i opet mogu ući tek u decembru 2024 što mi je veliki problem. Jedino rešenje da dobijem boravak na 1 godinu je da se zaposlim i poslodavac prijavi. Zbog svega navedenog moje pitanje je…

Poštovani, 

Možete biti zaposleni u CG kao stranac ali pod uslovima predviđenim Zakonom. Prema Zakonu o strancima - stranac u Crnoj Gori može da radi na osnovu dozvole za privremeni boravak i rad ili potvrde o prijavi rada, ako ovim zakonom nije drukčije propisano.

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 17.06.2024

Otpremnina

Poštovano dobio sam otkaz ugovora o radu zbog odlaska u starosnu penziju gde mi je radni odnos prestao 16.05.2024. s obzirom da sam 15.05. navršio 65 godina života. Posebnim rešenjem Poslodavac se obavezao da će mi u roku od 30 dana isplatiti preostalu neisplaćenu zaradu kao i otpremninu u visini tri moje zarade koja je ostvarena u mesecu koji prethodi isplati. Moja poslednja cela bruro zarada…

Poštovani, 

Po našem mišljenju poslodavac nema pravo da Vam umanji iznos otpremnine jer je umanjenje zarade bilo samo za mesec maj. Prema tome, možete se obratiti Inspekciji rada ili podneti tužbu nadležnom sudu. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 17.06.2024

Ostalo

Zaposlen sam u državnom preduzeću. Snimam i videe za YouTube. Ukoliko nešto zaradim od njih ili ukoliko otvorim Patreon nalog i nešto tamo zaradim, mogu li imati neki problem sa poslodavcem iako taj moj hobi nema nikakvih dodirnih tačaka sa delatnošću javnog preduzeća u kojem sam zaposlen ugovorom o radu? Ukoliko bih nešto zaradio od snimanja videa za YouTube rečeno mi je da bih se morao registrovati…

Poštovani, 

Ne možete imati štetne posledice ukoliko nema sukoba interesa. Na Vama je da proverite  najpre da li  je obavljanje Vaše delatnosti u sukobu interesa sa poslom koji obavljate. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 17.06.2024
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.