Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja

Višak zaposlenih

Onkoloski pacijent naduzem.bolovanju moze li postati tehnoloski visak

Poštovani, 

Prema Zakonu o radu, kriterijum za utvrđivanje viška zaposlenih ne može da bude odsustvovanje zaposlenog sa rada zbog privremene sprečenosti za rad. Dakle, možete biti proglašeni viškom po drugom osnovu ali ne po osnovu odsustva sa rada zbog bolovanja. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 11.07.2024

Višak zaposlenih

Tehnološki višak Poštovani, ako je radno mesto savetnika otvoreno samo da bi meni mogli dati otkaz kao tehnološki višak pošto sam bila šef računovodstva, a tu nisu mogli da li je otkaz pravno ispravan. Napominjem prošao mi je rok žalbe, šta sada da radim ? Da li mogu da dobijem neku odštetu od bivše firme ? Radno mesto je otvoreno sedam dana pre mog prebacivanja na njega i bila sam na njemu petnaest…

Poštovani, 

U navedenom slučaju postupak  poslodavca nije u skladu sa zakonom.  Protiv rešenja kojim je povređeno pravo zaposlenog ili kad je zaposleni saznao za povredu prava, zaposleni, odnosno predstavnik sindikata čiji je zaposleni član ako ga zaposleni ovlasti, može da pokrene spor pred nadležnim sudom. Rok za pokretanje spora jeste 60 dana od dana dostavljanja…

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 11.07.2024

Privremeni i povremeni poslovi

Dobar dan, zaposlio sam se preko agencije i to na PP ugovor, medjutim u medjuvremenu sam se razboleo, poslodavac preti tuzbom i da moram da ispostujem otkazni rok koji stoji u ugovoru, doktor opste prakse ne može da mi izda nikakvu potvrdu o dokazu bolesti jer nemam pravo na bolovanje, sta da radim i da li mogu da me tuze ako se ne pojavim na poslu? Hvala

Poštovani, 

U obavesti ste da ispoštujete otkazni rok samo ako je to ugovorom o PP poslovima ugovoreno. Ukoliko nije ugovoren otkazni rok niste u obavezi da ga odradite. 

Kategorija pitanja: Ugovori o delu, dopunskom radu, privremenim i povremenim poslovima | postavljeno: 11.07.2024

Otpremnina

Poštovani, trenutno sam na NZS Radila sam u privatnoj firmi kao šef računovodstva 35 godina. Dolaskom novog direktora usmeno mi je saopšteno da me premešta na niže radno mesto. Bila sam zatečena, napisala sam vlasnicima imejl i zamolila ih da budem proglašena tehnološkim viškom, što su oni i pristali. Premeštena sam na mesto savetnika, a u stvari sam sve vreme do odlaska bila na bolovanje. Na mestu…

Poštovani, 

Visina otpremnine utvrđuje se opštim aktom ili ugovorom o radu, s tim što ne može biti niža od zbira trećine zarade zaposlenog za svaku navršenu godinu rada u radnom odnosu kod poslodavca kod koga ostvaruje pravo na otpremninu. S obzirom da nagrade i bonusi ulaze u zaradu smatramo da bi to trebalo uzeti u obzir i kod obračuna otpremnine. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 09.07.2024

Bolovanje

Pozdrav. Imao sam težu povredu i, naravno, bio na bolovanju. U međuvremenu firma napusti grad i ja dobijem otkaz kao tehnološki višak. Prijavio se na biro i dobijam neku sumu od njih kao nezaposlen. Međutim,i dalje ne mogu da radim i zanima me imam li ja prava da se vodim na bolovanju i dok sam na birou?

Poštovani, 

Ne možete biti na bolovanju dok ste na birou. Bolovanje je pravo iz radnog odnosa a Vi više niste u radnom odnosu. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 09.07.2024

Trudničko bolovanje

Da li zaposlena koja se nalazi na trudnickom bolovanju od početka jula može da raskine radni odnos kod jednog poslodavca i zasnuje novi radni odnos kod drugog poslodavca i na koji način ostvaruje pravo na trudnicko bolovanje, da li se zaključuje bolovanje sa starim i otvara sa novim poslodavca??

Poštovani, 

Zaposlena može da nastavi bolovanje kod novog  poslodavca ali smo mišljenja da najpre mora kod prethodnog poslodavca da zaključi bolovanaje za zatim da otvori kod novog. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 09.07.2024

Naknada troškova

Poštovani, Već sam se obratila vama ali sada drugo pitanje. Znači dobila sam otkaz kao tehnološki višak, radila kao šef računovodstva 35 godina Zadnje tri godine nisu hteli da isplaćuju putne troškove u visini cene putne karte, nego preračunavaju rastojanje od mesta rada do mesta stanovanja, recimo deset kilometara pa onda potrošnja goriva, pa cena goriva i tako smanjili putne troškove. Bila sam…

Poštovani, 

Zakonom o radu propisano je da zaposleni ima pravo na naknadu troškova, za dolazak i odlazak sa rada, u visini cene prevozne karte u javnom saobracaju, u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu. Prema tome, opštim aktom (kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu) ili ugovorom o radu utvrđuju se kriterijumi i merila za isplatu ovih troškova,…

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 09.07.2024

Višak zaposlenih

Поштовани, да ли приликом брисања радног места из систематизације и проглашавања запосленог технолошким вишком, а у случају када послодавац није у обавези да доноси програм решавања вишка запослених, послодавац мора да понуди запосленом друго радно место у фирми?

Poštovani, 

Prema Zakonu o radu poslodavac je dužan da preduzme odgovarajuće mere za novo zapošljavanje. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 08.07.2024

Prekovremeni rad

Postovani Da li je poslodavac u obavezi da plati rad koji prelazi 40 sati nedeljno tj prekovremeni i postoje li neki izuzeci?

Poštovani, 

Poslodavac je u obavezi da Vam isplati uvećanu zaradu za prekovremeni rad najmanje 26 % od osnovice. 

Kategorija pitanja: Radno vreme i prekovremeni rad | postavljeno: 08.07.2024

Ugovor o delu

Da li postoji opcija da radim na ugovor o delu pola radnog vremena dok mi traje porodiljsko odsustvo?

Poštovani, 

Možete raditi po osnovu ugovora o delu.

Kategorija pitanja: Ugovori o delu, dopunskom radu, privremenim i povremenim poslovima | postavljeno: 08.07.2024
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.