Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Ostalo


Pozdravmolim vas da mi što pre odgovorite jako mi je važno. Zasnovala sam radni odnos na 3 meseca 1avgusta, 6septembra sam otvorila bolovanje, pošto se iskomplikovalo trebalo je da budem i preko 2 meseca ali su me zvali oko28.10 da mi kažu da pošto nisam zaključila bolovanje a ističe im ugovor koji ne misle da produže neće da mi plate poslednji mesec, pa sam trčala molila lekare i zaključila…

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac je dužan da zaposlenom, u slučaju prestanka radnog odnosa, isplati sve neisplaćene zarade, naknade zarade i druga primanja koja je zaposleni ostvario do dana prestanka radnog odnosa u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu, u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa. Ukoliko Vam poslodavac ne isplati zaradu savetujemo Vam da se obratite…

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 07.11.2019

Ostalo


Postovani zaposlen sam u IKARBUSU duze od dve godine a duze od godine saam primljen za stalno,kao sto znate krajem prosle godine vrsen je socijalni program i iz firme je otislo oko 140 radnika tada su mo rekli da nemam pravo da na socijalni program jel sam zaposlen posle 2014. navodno od tada je zabrana zaposljavanja a oni su navodno krsili zakon da bi me zaposlili ,sada se opet sprovodi anketa…

Odgovor


Poštovani, 

Program rešavanja viška zaposlenih donosi nadležni organ kod poslodavca odnosno lice utvrđeno zakonom ili opštim aktom poslodavca. Program sadrži razloge prestanka potrebe za radom zaposlenih, broj, kvalifikacionu strukturu, godine starosti i staž osiguranja zaposlenih koji su višak i poslove koje obavljaju, kriterijume za utvrđivanje viška zaposlenih i dr. Dakle,…

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 07.11.2019

Ostalo


Dali poslodavac moze od neto zarade 185 din na sat oduzeti 4100 dinara za topli obrok pritom da poslodavac donosi hranu

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni ima prava na ishranu u toku rada u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu. Zakon propisuje samo pravo zaposlenog na naknadu za topli obrok dok pitanje iznosa po osnovu tog prava on ne propisuje niti ograničava na određeni minimum ili maksimum. Ukoliko poslodavac dogovori sa zaposlenima da im obezbedi ishranu u toku rada onda nema pravo da taj iznos (koji bi zaposleni…

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 05.11.2019

Godišnji odmor


Poštovani, u firmi sam dobila ugovor o radu 3 meseca u međuvremenu otišla na trudnicko.Dan pred istek porodiljskog odsustva su me obavestili da se ne vracamera na posao (10.10.2019.)Da li imam pravo na naknadu za neiskorišćeni godišnji odmor i kome da se obratim?Hvala unapred

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo na naknadu štete za neiskorišćeni godišnji odmor (u srazmernom delu)- obratite se poslodavcu. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 05.11.2019

Ostalo


Poštovani, potpisala sam ugovor kod poslodavca 11.10., a 15.10. mi je bio prvi radni dan. Po ugovoru, platu svakog meseca poslodavac uplaćuje najkasnije do 15. u mesecu, međutim, meni su kolege rekle da im plata nikad nije stigla posle 7. u mesecu. Da li ću ja dobiti platu ovaj mesec (novembar) ili ću je ipak dobiti tek u decembru? Unapred hvala.

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac je dužan da isplaćuje zaradu na način kako je to regulisano ugovorom o radu. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 05.11.2019

Godišnji odmor


Isteklo mi je porodiljsko oktobra a samim tim i ugovor o radu. Pitanje je, da li imam prava na isplatu neiskoriscenog odmora za 2019-u?

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo na naknadu štete za neiskorišćeni godišnji odmor u srazmernom delu.  

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 05.11.2019

Ostalo


Postovani. Radim u jednoj firmi mesec dana,dobila sam ugovor na neodredjeno vreme. Pod nekim ugovorom sa zavoda o prakticnoj obuci. Zelim da dam otkaz. Da li ja mogu opet da se prijavim na zavod za zaposljavanje i da se kasnije zaposlim na drugo mesto ?

Odgovor


Poštovani, 

Možete se prijaviti na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 05.11.2019

Ostalo


Postovani, ako bi ste bili ljubazni da mi odgovorute na pitanje da li moja majka kao samohrani roditelj 3 deteta, ostvaruje pravo na neku vrstu penzije? Pri tom ima 7,5 godina upisanog radnog staza i na birou za nezaposlene se i vodila kao Samohrana majka dok mi (njena deca) nismo odrasli.

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko je Vaša majka radno sposobna nema pravo na invalidsku penziju a ni na starosnu (naša pretpostavka da ne ispunjava uslove). 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 04.11.2019

Ostalo


Postovani, Da li je dozvoljeno davati otkaz, tj papire za otkazni rok, u toku bolovanja? Da li se u tom slucaju preostali dani otkaznog roka racunaju od dana predaje papira, ili od prvog radnog dana nakon bolovanja?

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni ima pravo da otkaže ugovor o radu kad god želi. Otkaz ugovora o radu zaposleni dostavlja poslodavcu u pisanom obliku, najmanje 15 dana pre dana koji je zaposleni naveo kao dan prestanka radnog odnosa (otkazni rok).

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 04.11.2019

Ostalo


Isteklo mi je porodiljsko bolovanje vratila sam se na posao radim vec nedelju dana a oni planiraju da zatvore firmu za dva dana ..Da li imam pravo na neku novcanu naknadu kao tehlonoski visak ili sta vec?

Odgovor


Poštovani, 

U slučaju prestanka rada poslodavca prestaje Vam radni odnos bez prava na otpremninu. Imate pravo na novčanu naknadu kod Nacionalne službe za zapošljavanje. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 04.11.2019
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.