Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Ostalo


Postovani, da li je poslodavac duzan da placa putne troskove zaposlenom koji je udaljen od posla 17-est kilometara u jednom pravcu, pa i vise ? Ugovorom nije navedeno da je u obavezi, kroz platne listice ne postoji placeni put takodje.. Da li ga zakon stiti ili je u ZVANICNOJ obavezi to da cini.. ? Hvala unapred

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni ima pravo na naknadu troškova u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu i to za dolazak i odlazak  sa rada, u visini cene prevozne karte u javnom saobraćaju, ako poslodavac nije obezbedio sopstveni prevoz. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 16.02.2018

Ostalo


1.Putujem (sopstvenim prevozom) do radnog mesta gde postoji javni prevoz i deo gde ne postoji. Za deo puta gde postoji javni prevoz dobijam nadoknadu , a deo (2.1 km) ne. Imam li pravo na nadoknadu?

Odgovor


Poštovani, 

Naknada troškova prevoza zaposlenima vrši se samo za slučaj javnog prevoza, što znači da poslodavac nema obavezu da zaposlenima naknađuje troškove prevoza sopstvenim automobilom. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 16.02.2018

Otpremnina


Bila sam u radnom odnosu kod skole.29maja imala sam povredi na radu I bila do 2decembra ove godine.nakon toga sam podnijela zahtjev za starisnu penziju.dobila sam rjesenje.ali saopsteno mi je da nemam pravo na otpremninu,zato kazu sto sam bila na bolovanju.pa sam tako otisla u penziju. Molim vas,sta da radim I kako da rjesim svoje pravo

Odgovor


Poštovana, 

Poslodavac je dužan da isplati, u skladu sa opštim aktom, zaposlenom otpremninu pri odlasku u penziju, najmanje u visini dve prosečne zarade. Obratite se Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 16.02.2018

Otpremnina


Dsli mozete da mi odgovorite koliko kosta godina radnog staza u slucaju tehnoloskog viska i dali je to zakonom odredjeno ili isplacuje ko koliko hoce ?Hvala.

Odgovor


Poštovani, 

Visina otpremnine utvrđuje se opštim aktom ili ugovorom o radu, s tim što ne može biti niža od zbira trećine zarade zaposlenog za svaku navršenu godinu rada u radnom odnosu kod poslodavca kod koga ostvaruje pravo na otpremninu. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 16.02.2018

Pripravnici


Poštovani, Ukoliko kod advokata potpišem volonterski ugovor i ne dobijam nikakvu naknadu za svoj rad kao pripravnik, da li postoji određena naknada koju država isplaćuje pripravnicima nakon upisa u AK Beograda?

Odgovor


Poštovani, 

Detaljne informacije u vezi plaćanja pripravničkog staža na teret države možete dobiti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. 

Kategorija pitanja: Pripravnici, volonteri, stipendisti | postavljeno: 16.02.2018

Otpremnina


Da li mi sleduje otpremnina ukoliko kao zaposleni, zbog nezadovoljstva i ne adekvatnog licnog dohotka predlozim sporazumni raskid radnog odnosa ? Hvala za odgovor

Odgovor


Poštovani, 

U navedenom slučaju nemate pravo na otpremninu. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 16.02.2018

Godišnji odmor


Postovani,zaposlena sam u zdravstvu, od septembra meseca ne radim zbog trudnoce koristila sam bolovanje i godisnji odmor. trenutno sam na godisnjem odmoru koji cu koristiti do sredine marta kada treba da otvorim porodiljsko bolovanje. Interesuje me da li sam imala pravo na povecanje plate od januara meseca jer sam bila u slicnoj situaciji kada mi je ista smanjena a nisam imala efektivne casove?…

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni ima pravo na naknadu zarade u visini prosečne zarade u prethodnih 12 meseci, u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu, za vreme odsustvovanja sa rada na dan praznika koji je neradni dan, godišnjeg odmora, plaćenog odsustva, vojne vežbe i odazivanja na poziv državnog organa. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 16.02.2018

Ugovor o radu


Zaposlena sam u jednom firmi na neodredjeno vreme ostala sam trudna otisla sam na trudnicko nije mi isplaceno trudnico poslodavac nije uplacivao doprinose otvorio je novu firmu na drugo ime prebacio me tamo nebili dobijala porodiljsko predali smo sve za porodiljsko dobili resenje da treba da me isplati on me je isplatio 3 plate moje porodiljsko je isteklo 17 01 2018 meni porodiljsko nije isplaceno…

Odgovor


Poštovani, 

Zaštićeni ste od otkaza ugovora o radu. Možete se obratiti Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 16.02.2018

Radni odnos na određeno vreme


potpisao sam ugovor o radu sa poslodavcem 13. 2 2018 na odredjeno vreme od 3 meseci a da na poso pocnem sa radom 19.2. 2018 dali mogu da otkazem taj ugovor sada bez ikakvih posledica sobzirom da je u ugovoru otkazni rok 8 dana a ja jos nisam ni poceo da radim. Hvala.

Odgovor


Poštovani, 

Dužni ste da ispoštujete otkazni rok. To možete izbeći u dogovoru sa poslodavcem. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 16.02.2018

Ugovor o radu


Postovani, radim u zdravstvenoj ustanovi, za stalno sam zaposljen, da li ustanova ima pravo da me postavi na dva radna mesta u jednom danu ?

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni je dužan da radi na radnom mestu za koje ima zaključen ugovor o radu. 

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 16.02.2018
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.