Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


ostalo


Poštovani, ukoliko šef ne želi dati otkaz radniku nego inzistira na sporazumnom otkazu, što se događa ako radnik ne potpise sporazumni otkaz?

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni nikako ne treba da potpiše sporazumni raskid radnog odnosa  ukoliko nije saglasan sa istim. Ukoliko ne potpišete sporazum radni odnos Vam može prestati na drugi način odnosno otkazom ugovora o radu od strane poslodavca ukoliko postoji razlog za otkaz ugovora o radu predviđen odredbom čl. 197 Zakona o radu. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 21.10.2020

ostalo


Zanima me uvezi agencija koje zapošljavaju radnike,dali preko tih agencija ide radni staž odnosno dali uplaćuju doprinose zaposlenom koji potpiše ugovor o radu sa njima.Hvala

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko je lice zaposleno odnosno u radnom odnosu, uplaćuje mu se obavezno socijalno osiguranje a samim tim i staž osiguranja. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 21.10.2020

ostalo


Poštovani, ugovor mi je istekao 04.10.2020. Potpisala sam ugovor na 10 meseci, ali nisam dobila primerak. Rekli mi moram da sacekam par dana. Knjižica mi jos nije overena, oni su rekli da se to malo kompijuterski obrađuje. Proslo je dosta dana, treba mi knjizica zbog bolovanja, sta da radim?

Odgovor


Poštovani, 

Savetujemo Vam da proverite da li ste prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje (odlaskom u RFZO). Poslodavac bi trebalo odmah da Vas prijavi kao i da Vam da primerak ugovora o radu. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 21.10.2020

ostalo


Poštovani, da li je strancu-osnivaču društva u Srbiji, koji ima dozvolu boravka (i koji će boraviti u Srbiji duže od 90 dana u roku od 6 meseci) potrebna i radna dozvola, i po kom postupku se ista dobija? hvala unapred

Odgovor


Poštovani, 

Zapošljavanje stranca ostvaruje se pod uslovom da poseduje vizu za duži boravak po osnovu zapošljavanja, odobrenje za privremeni boravak ili stalno nastanjenje i dozvolu za rad, ako zakonom nije drugačije utvrđeno. Radna dozvola za zapošljavanje izdaje se na zahtev poslodavca pod određenim uslovima u skladu sa odredbom čl. 16 Zakona o zapošljavanju stranaca. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 21.10.2020

ostalo


Postovani, Od Ministarstva za rad,zaposljavanje i socijalna pitanja dobila sam resenje o porodiljskom bolovanju i odsustvu radi nege deteta koje traje do 16.novembra (sto je i tacno 365 dana), ali od firme u kojoj radim resenje o trajanju porodiljskog i nege deteta je do 18.novembra ocigledno su pogresili. Molim vas odgovorite mi da li ce meni neko da uplati poreze i doprinose za ta dva dana ili…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko Vam poslodavac produži radni odnos nećete imati prekid u stažu. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 21.10.2020

ostalo


Поштовани, интересује ме да ли послодавац има право да одреди пуно радно време и тврди да немамо права на скраћено радно време, јер радимо под отежаним условима рада, штетним и по човеково здравље, значи под маском и заштитним оделом? Коме да се обратим за проверу и савет?

Odgovor


Poštovani, 

Dva su osnova uslova za prinavanje skraćenog radnog vremena: 1) da su poslovi utvrđeni zakonom ili opštim aktom poslodavca, 2) da i pored primene odgovarajućih mera bezbednosti i zaštite na radu i dalje postoji povećano štetno dejstvo na zdravlje zaposlenog. Da bi se kod poslodavca na konkretnim radnim mestima izvršilo skraćivanje radnog vremena neophodno je izvršiti…

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 21.10.2020

Ostalo


Da li poslodavac ima pravo da raspoređuje radnike da rade posao koji nema veze sa ugovorom o radu koji su radnici zaključili sa poslodavcom npr kupljenje šljiva, pečenje rakije, rušenje kuće, krečenje i slični poslovi svi ti poslovi nemaju veze sa poslovanjem preduzeća već poslodavac vodi radnike da mu rade privatno i plaća ih kroz platu koju dobijaju u preduzeću, kao da rade posao za koji imaju…

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni nije u obavezi da obavlja poslove za koje nije zaključio ugovor o radu. Postupak poslodavca je nezakonit. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 20.10.2020

Ostalo


Poštovani, da li funkcioner kome je prestao radni odnos istekom mandata, istog dana izborom na istu funkciju, kod istog poslodavca, se nastavi radni odnos, ima pravo na nadoknadu godišnjeg odmora i za tekuću godinu zbog tog kratkotrajnog prekida. Hvala.

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo na godišnji odmor. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 20.10.2020

Ostalo


Na trudnickom sam bolovanju od 20. maja, još uvek nisam imala nikakvu uplatu, zadnja uplata je bila u maju. Firma u kojoj sam zaposlena nije plaćala porez, ni doprinose, i receno mi je da firma mora da isplati dugove, da bi meni drzava uplatila naknadu za trudnicko bolovanje. Firma nema novca za isplatu duga Zanima me kakva su moja prava, ko je sada dužan da mi isplati naknadu za bolovanje, i kome…

Odgovor


Poštovani, 

Navedeni problem je u nadležnosti Inspekcije za rad. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 20.10.2020

Ostalo


Poštovani, zaposlena sam i majka deteta mladjeg od 3 godine. Poslodavac zahteva prekovremeni rad koji sam ja odbijala tj.nisam potpisivala rešenja i dostavljeno mi je pisano Upozorenje o postojanju razloga za otkaz zbog kršenja radne obaveze - prekovremeni rad. Rekli su mi da napišem izjavu na osnovu upozorenja i da im odnesem. Šta je pravilno u ovoj situaciji? Hvala.

Odgovor


Poštovani,

Jedan od roditelja sa detetom do tri godine života može da radi prekovremeno, odnosno noću, samo uz svoju pisanu saglasnost. Savetujemo Vam da se obratite Inspekciji za rad s obzirom da je postupak poslodavca nezakonit. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 20.10.2020
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.