Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Ostalo


Postovani,zanima me da li poslodavac moze da mi produzi ugovor na samo 6 dana i da mi cetvrtog dana tog ugovora saopsti da ugovor nece biti produzen?Nisam iskoristila 18 dana godisnjeg odmora i receno mi je da ce mi biti isplacen.Koliki je rok za isplatu odmora i da li ce biti isplacen u celosti ili poslodavac ima prava da mi uplati manji iznos,(pitam zato sto su koristili svaku priliku da radnicima…

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac je dužan da zaposlenom, u slučaju prestanka radnog odnosa, isplati sve neisplaćene zarade, naknade zarade i druga primanja koja je zaposleni ostvario do dana prestanka radnog odnosa u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 14.02.2019

Ostalo


Postovani, trenutno imam 64 godina starosti i 13 godina radnog staza. Zanima me da li imam pravo na novcanu naknadu u trajanju od 24 meseca ukoliko dodje do prestanka radnog odnosa obzirom da cu 65 godina napuniti krajem ove godine (za 10 meseci), ali mi je do 15 godina radnog staza potrebno jos 22 meseca. Znam da novcana naknada u trajanju od 24 meseca pripada nezaposlenom do ispunjavanja prvog…

Odgovor


Poštovani, 

Novčana naknada pripada nezaposlenom u trajanju od 24 meseca ukoliko nezaposlenom do ispunjenja prvog uslova za ostvarivanje prava na  penziju, u skladu sa propisima o penzijskom i invalidskom osiguranju, nedostaje do 2 godine. Dakle, Vi još ne ispunjavate navedeni uslov. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 14.02.2019

Ostalo


Ako potpišem pp ugovor preko agencije za posredovanje u zapošljavanju da li me ta agencije skida sa evidencije nzs-a kao nezaposleno lice tj da li postajem zaposleno lice u nzs-u? I šta podrazumeva obavezno penzijsko, invalidsko i socijalno osiguranje? Hvala

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko stupite u radni odnos onda se više ne smatrate nezaposlenim licem i niste na evidenciji NSZ. Penzijsko i invalidsko osiguranje je osiguranje kojim se obezbeđuju prava za slučaj starosti, invalidnosti, smrti i telesnog oštećenja. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 13.02.2019

Ostalo


Postovani, u decembru ce biti 7 godina kako radim u opstinskoj upravi po ugovoru na odredjeno,do sad su me uvek obavestavali o prestanku ugovora par dana ranije,dobijem otkaz i posle 2-3 dana pocnem ponovo da radim,a sad mi je ugovor istekao 08.02.2019. i niko me ne onavestava o prestanku radnog odnosa,a ni da je ugovor produzen..da li je to u zakonskim okvirima i da li imam osnova za tuzbu? hvala

Odgovor


Poštovani, 

Ako je ugovor o radu na određeno vreme zaključen suprotno odredbama Zakona o radu ili zaposleni ostane da radi kod poslodavca najmanje 5 radnih dana po isteku vremena za koje je ugovor zaključen, smatra se da je radni odnos zasnovan na neodređeno vreme. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 13.02.2019

Godišnji odmor


Postovani ! Zaposlena sam na neodredjeno vreme 16.10.2017. kod privatnika. Na bolovanju sam bila od 12. 7.2018. do 17.12.2018. Godisnji odmor za tu godinu nisam iskoristila. Da li imam pravo na to i do kada ga mogu iskoristiti , ako nemam da li mogu dobiti novcanu nadoknadu ? Unapred zahvalna .

Odgovor


Poštovani, 

S obzirom da niste iskoristili ni prvi deo godišnjeg odmora za prethodnu godinu smatramo da nemate pravo da ga iskoristite u ovoj godini a samim tim nemate ni pravo na naknadu štete. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 13.02.2019

Ostalo


Postovani,zbog bolesti (angina pektoris) dobio sam na lekarskom pregledu ocenu da vise nisam sposoban za rad na dosadasnjem radnom mestu. Poslodavac (namenska industrija) me je prebacio na drugo radno mesto dosta losije placeno i sa manjim koeficijentom. Dali po zakonu imam prava da zadrzim stari koeficijent? Obzirom da sam predhodni posao obavljao 13 god kod istog podlodavca kao i to da mi je…

Odgovor


Poštovani, 

Ako poslodavac uspe da rasporedi zaposlenog sa zdravstvenim problemima na radno mesto u okviru njegove stručne spreme, za koje je zarada manja od zarade na radnom mestu na kojem je prethodno radio, smatramo da ne postoji zakonska obaveza poslodavca da tom zaposlenom isplaćuje razliku zarade do visine zarade na prethodnom radnom mestu. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 13.02.2019

Ostalo


Postovani. Radim u Hitnoj sluzbi kao lekar na odredjeno vreme vec 15 meseci. Ugovor mi je prekidan za to vreme 4 puta od po dan dva kako bi me vezali za drugi novi ugovor. Saznala sam da sam u drugom stanju i sad neznam da li imam ikakva prava kao trudnica a tice se mesecnih primanja? Cula sam da postoji novi zakon koji neznam kako da protumacim. Unapred zahvalna na odgovoru.

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo na odsustvo sa rada radi odžavanja trudnoće kao i na porodiljsko odsustvo. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 13.02.2019

Ostalo


Poštovani, Vodim se se osoba sa invaliditetom i jednoj privatnoj firmi. Zbog čestih odlazaka kod lekara na jedan dan (kontrole) primoran sam da bar jednom mesečno odsustvujem sa posla. Uredno obavljam preglede i dostavljam doznake. Zadnje odstustvo poslodavac ne želi da uvaži kao bolovanje (iako imam urednu papirologiju) već hoce da mi taj jedan dan odbije od godisnjeg odmora. Bojim se da…

Odgovor


Poštovani, 

Odsustvo sa rada zbog privremene sprečenosti za rad poslodavac ne može da zameni danima godišnjeg odmora. Obratite se Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 13.02.2019

Ostalo


Poštovani,radio sam u firmi kao zamena otsutnog nekoliko godina.posto radnik kom sam bio zamena ide u penziju automatski mi prestaje ugovor.dali postiji mogućnost da dobijem novi ugovor o radu na odredjeno.hvala.

Odgovor


Poštovani, 

Od potreba  poslodavca zavisi da li će Vam produžiti radni odnos ili ne. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 13.02.2019

Ostalo


Postovani, u jednoj drzavnoj ustanovi zaposlena sam od 2011. godine ugovorom na određeno vreme sa zakonskim prekidima. Poslednji prekid radnog odnosa u trajanju od 30 dana imala sam 31.12.2018. god., da bih potom opet radni odnos na određeno vreme zasnovala 01.02.2019. godine. Da sam trudna saznala sam 11.02.2019. Interesuje me da li cu imati pravo na porodiljsko odsustvo i kakva me naknada zarade…

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo na porodiljsko odsustvo. Koliko će Vam iznositi naknada zarade za vreme porodiljskog odsustva je pitanje  koje se odnosi  na knjigovodstvo. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 13.02.2019
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.