Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Ostalo


Radim kao servirkau bolnici 12 sati svaki drugi dan sa srednjom školom i nemam ni minimalnu zaradu

Odgovor


Poštovani, 

Savetujemo Vam da se obratite Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 17.06.2021

Pripravnici


Poštovani Vodim se na evidenciji sam NSZ-a kao nezaposleno lice više od 6 meseci. Pošto sam mlađi od 30 godina želeo bih da iskoristim program za pripravnike sa visokim obrazovanjem koji je raspisao NSZ. Pošto kompanija gde bih mogao da odradim pripravnički staž, a kasnije velikom verovatnoćom i da osnujem stalni radni odnos, biće u mogućnosti da mi pruži priliku da obavim pripravnički tek od septembra.…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko potpišete ugovor o PP poslovima ne gubite pravo na budete na evidenciji NSZ. Nismo upoznati sa detaljima i uslovima programa za pripravnike ali smatramo da rad po osnovu PP poslova preko leta ne bi trebalo da bude smetnja za program pripravnika koji počinje u septembru. 

Kategorija pitanja: Pripravnici, volonteri, stipendisti | postavljeno: 17.06.2021

Godišnji odmor


Postovani,drugi deo god.odmora po zakonu se koristi do 30.06.Meni se dete razbolelo 16.06.pa bih otvorila bolovanje zbog nege deteta,ali u tom periodu sam i trazila god.odmor od poslodavca.Htela bih da pitam,ako bih koristila bolovanje,da li po zakonu mogu po prestanku bolovanja,da nastavim da koristim god.odmor ili ako otvorim bolovanje on mi propada,buduci da po zakonu mora da se iskoristi do…

Odgovor


Poštovani, 

Možete da nastavite korišćenje GO nakon prestanka bolovanja ali ne i nakon 30.06. Međutim,  godišnji odmor može da se koristi  i nakon tog datuma ukoliko se poslodavac saglasi. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 17.06.2021

Porodiljsko odsustvo i naknada zarade


Poštovani. Bila sam na porodiljskom odsusutvu do 12.2020. U aprilu 2021 otvorila sam trudničko bolovanje, interesuje me, da li u prosek za novo trudničko bolovanje ulazi i naknada zarade za porodiljsko odsustvo ili se računa minimalna zarada?Hvala

Odgovor


Poštovani, 

U osnovicu za obračun trudničkog bolovanja računa se i naknada zarade za vreme prethodnog porodiljskog odsustva. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 17.06.2021

Ostalo


Postovani Da li pripravnicki staz za doktore medicine ima rok trajanja, tj da li moze da istekne ukoliko se ne polozi strucni ispit? Da li je stricni ispit za doktore medicine polozen u Republici Srpskoj priznat i u Republici Srbiji?

Odgovor


Poštovani, 

Pripravnik obavlja pripravnički staž u kontinuitetu, u trajanju od šest meseci, tj. 26 nedelja. Zdravstveni radnik koji ne položi stručni ispit može ponovo da polaže stručni ispit u roku koji ne može biti kraći od 30 dana od dana polaganja stručnog ispita koji nije položio. S obzirom da postoji Sporazum o uzjamnom priznanju dokumenata…

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 17.06.2021

Radni odnos na određeno vreme


Poštovani,molim Vas za odgovor moja snaha je zaposlena na odredjeno vreme u vrtiću na mestu spremačice na upražnjeno mesto nije zamena za odsutnog prvi ugovor je od 6.3..2019 do 31.8 2019,drugi ugovor od 01.09.2019 do 31.9.2020,treci od 31.8.2020 do 31.8.2021 neprekidan rad od 28 meseci a kako u zakonu stoji rad na odredjeno moze biti do 24 meseca,pa vas molim za odgovor da li je stekla pravo da…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko je Vaša snaha radila sve vreme na istim poslovima neprekidno smatramo da ima pravnog osnova za prerastanje radnog odnosa u neodređeno vreme. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 17.06.2021

Trudničko bolovanje


Postovani, od 10.05. sam na trudnickom bolovanju sa dijagnozom ODRZAVANJE TRUDNOCE i uplaceno mi je 100% iznosa zarade koju sam inace dobijala dok sam radila. Zanima me da li od drugog meseca po Zakonu od radu dobijam 65% od zarade koju sam dobijala dok sam aktivno radila? I dalje sam na trudnickom bolovanju jer za nedelju dana ulazim u 5-i mesec. Zahvaljujem se unapred na odogovoru. Srdacan pozdrav.

Odgovor


Poštovani, 

 U slučaju privremene sprečenosti za rad zbog bolesti ili komplikacija u vezi sa održavanjem trudnoće, za prvih 30 dana privremene sprečenosti za rad koju isplaćuje poslodavac iz svojih sredstava, visina naknade zarade obezbeđuje se u iznosu od 100% od osnova za naknadu zarade. Osnovicu čini prosečna zarada ostvarena u prethodnih…

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 17.06.2021

Ostalo


Postovani,na porodiljskom bolovanju sam bila do 30 maja nakon kog sam uzela da iskoristim stari godisnji odmor koji traje do 30 juna.Da li mogu nakon toga da opet otvorim bolovanje ili mora da prodje neki odredjeni period?Prethodni ugovor mi je istekao po isteku porodiljskog a novi vazi od 1.jula.

Odgovor


Poštovani, 

Možete da otvorite bolovanje ukoliko Vaš lekar proceni da je to potrebno. To što ste na bolovanju ne obavezuje poslodavca da Vam produži radni odnos osim ukoliko se radi o bolovanju zbog održavanja trudnoće. U tom slučaju bi poslodavac bio u obavezi da Vam produži radni odnos do isteka prava na porodiljsko odsustvo. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 17.06.2021

Ostalo


Poštovani,od 21.05.2021 ne radimo koristimo stari i novi godišnji 21.06.2021 treba da se javimo na posao,mesec dana firma ne radi neće ni raditi isključili su im struju,kažu da mogu sporazumno da nam potpišu ako nađemo posao a oni da nas šalju na biro kao tehnološki ne mogu,kažu da čekamo još 20 dana a nismo u stečaju prihoda nemamo šta činiti dalje,da zovemo inspekciju rada da nam pomogne,hvala

Odgovor


Poštovani, 

Savetujemo Vam da ne potpisujete sporazumni raskid radnog odnosa jer nećete moći ostvariti pravo na  novčanu naknadu kod Nacionalne službe za zapošljavanje. Obratite se Inspekciji rada.

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 17.06.2021

Godišnji odmor


Ukoliko sam bio zaposlen godinu dana na odredjeno i uglavnom sam proveo na bolovanju,imam li pravo na naknadu stete za godisnji odmor jer ga zbog bolovanja nisam mogao iskoristiti, a zakacio sam i 2020. i 2021., znaci imao bih po srazmerni za obe godine? Radni odnos mi je prekinut istekom tog roka od godinu dana, a ni jedan jedini dan odmora nisam iskoristio zbog bolovanja

Odgovor


Poštovani, 

U navedenom slučaju imate pravo na srazmeran godišnji odmor samo za ovu godinu odnosno na naknadu štete ukoliko ga niste iskoristili. Srazmerni godišnji odmor za prošlu godinu  koji niste iskoristili ne možete koristiti u ovoj godini.  

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 17.06.2021
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.