Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja

Naknada zarade

Prosle godine u februaru sam se zaposlila i otvorila trudnicko bolovanje, firma mi je poslala na kucnu adresu otkaz medjutim kad sam ih pozvala da pitam u vezi otkaza oni su mi rekli da idem da potpisem nov ugovor jer je doslo do greske jer nisu videli moje papire za bolovanje. Otisla sam i potpisala ugovor u kome glasi da se zaposljavam zbog povecanog obima posla do kraja bolovanja radi negde…

Poštovani, 

Potrebno je da obavestite poslodavca o novoj trudnoći i da mu dostavite dokaz od Vašeg ginekologa i on je u obavezi da Vam ponovo produži radni odnos do isteka prava na odsustvo. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 12.07.2024

Naknada zarade

Poštovanje, imala bih pitanje jer sam u nedoumici. Naime u firmi u kojoj radim prijavljena sam na minimalac, ali moja mesečna neto zarada uključujući topli obrok i benefite koje ostvarujemo prelazi daleko više od minimalca. Sav iznos dobijam na račun, a ne minimalac na račun, a ostatak 'na ruke'. Da naglasim da mi se to računa kao zarada, a novac za prevoz dobijam posebno jer nisam iz toga grada.…

Poštovani, 

Kod trudničkog bolovanja osnov za naknadu zarade  čini prosečna zarada koju je osiguranica ostvarila u prethodnih 12 meseci pre meseca u kojem je nastupila privremena sprečenost za rad. Dakle,  zarade u poslednjih 12 meseci se saberu i podele sa 12 i tako se dobija iznos naknade zarade. Ukoliko osiguranica nije ostvarila zaradu za svih 12 meseci koji…

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 12.07.2024

Godišnji odmor

Poštovani, 06.06. mi je istekao ugovor u firmi u kojoj sam radila 2 godine na određeno. Ostao mi je neiskorišćeni godišnji odmor koji je bio dogovoren za Avgust. Zaostalu platu je poslodavac isplatio, međutim ne i godišnji odmor. Koje korake da preduzmem i kome da se obratim zbog toga? Unapred zahvalna na odgovoru.

Poštovani, 

Potrebno je da se obratite poslodavcu. Ukoliko poslodavac ne isplati naknadu štete za neiskorišćeni godišnji odmor, ostaje Vam prijava inspekciji rada ili tužba nadležnom sudu. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 12.07.2024

Novčana naknada

Poštovani, radio sam od 23.01.23 - 12.04.23 - ug.o radu 08.09.23 - 31.12.23 - ppp 22.01.24 - 14.06.24 - ppp . Da li imam pravo na naknadu NSZ?

Poštovani, 

Obavezno osigurano lice ima pravo na novčanu naknadu ako je bilo osigurano najmanje 12 meseci neprekidno ili s prekidima u poslednjih 18 meseci.  Neprekidnim osiguranjem smatra se i prekid obaveznog osiguranja kraći od 30 dana. Ako ispunjavate navedni uslov imate pravo na novčanu naknadu. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 12.07.2024

Privremeni i povremeni poslovi

Poštovanje, zaposlio sam se kao vozač putar : 4.12.23"sa obećanjem mesec dana pp ugovor a onda ugovor o radu.Ali 4.01.24" su mi poturili opet pp ugovor do 4.04.24". Potpisao sam uz obrazloženje strpi se. Od 4.04.24" do 4.07.24 radio na poslovima Vozač putar i u dva tri navrata tražio ugovor koji treba da potpišem. Odgovor je bio -sigurno se negde zagubio. A 4.07.24" izdalo me strpljenje te ponovo…

Poštovani, 

Savetujemo Vam da se obratite Inspekciji rada ili podnesete tužbu protiv poslodavca. 

Kategorija pitanja: Ugovori o delu, dopunskom radu, privremenim i povremenim poslovima | postavljeno: 12.07.2024

Privremeni i povremeni poslovi

Dobro veče radim vec 6 godine na pp poslovima u javnoj ustanovi svake 4 meseca potpisujem ugovor sa drugim poslom ja radim uvek isti poso doklen mogu toliko da radim na pp poslovima

Poštovani, 

Ugovor o PP poslovima ne može da traje 6 godina pa Vam savetujemo da se obratite Inspekciji rada.

Kategorija pitanja: Ugovori o delu, dopunskom radu, privremenim i povremenim poslovima | postavljeno: 12.07.2024

Ugovor o radu

Postovani, Imam ugovor na odredjeno vreme, za tri meseca mi ističu dve godine znaci trebala bih u tom periodu da dobijem ugovor na neodređeno medjutim promenili su nam aneks ugovora i dobili smo novi naziv za poziciju koju radimo. Da li to znaci da poslodavac nije u obavezi da mi zaključi ugovor na neodređeno ili to nema nikakve veze. Hvala unapred

Poštovani, 

Ako je poslodavac samo promenio naziv radne pozicije a opis poslova je ostao isti, smatramo da nakon 24 meseca rada imate pravo na ugovor o radu na neodređeno vreme. 

Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 12.07.2024

Porodiljsko odsustvo

Postovani, imam nekoliko pitanja vezano za porodiljsko. Naime bila sam u radnom odnosu do sredine septembra 2023.(primala naknadu za negu deteta), nakon cega sam otpustena kao tehnoloski visak. U februaru 2024. sam stupila u novi radni odnos, u martu sam otisla na trudnicko bolovanje. Termin za porodjaj je 16.9.2024. Da li bih imala pravo na porodiljsko ili na neku naknadu ukoliko bih dala otkaz…

Poštovani, 

Ukoliko otkažete ugovor o radu nećete imati pravo na novčanu naknadu kao ni pravo na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva pa Vam savetujemo da to ne činite. Poslodavac donosi rešenje o korišćenju porodiljskog odsustva na osnovu nalaza ginekologa.  Naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva isplaćuje Gradska uprava. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 12.07.2024

Bolovanje

Dobar dan radni odnos mi je bio do 1.7.2024. mislim menibpise da mi je bolovanje do 24.7 sta se tu desava

Poštovani, 

Ukoliko Vam ugovor o radu traje do 01.07. onda Vam prestaje radni odnos bez obzira na bolovanje. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 12.07.2024

Godišnji odmor

Poštovani, Da li trudnica/ porodilia ima pravo na isplatu neiskorišćenog godišnjeg odmora? Trenutno sam na trudničkom bolovanju i na posao ću se vratiti tek sledeće godine u septembru, što znači da neću iskoristiti nijedan dan godišnjeg za 2024. godinu. Da li imam pravo da mi se taj godišnji isplati ili on jednostavno propada? Hvala na odgovoru.

Poštovani, 

Ukoliko ne iskoristite GO iz ove godine najkasnije do 30. juna naredne godine zbog porodiljskog odsustva, smatramo da nakon tog datuma nemate pravo na GO kao ni na naknadu štete. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 12.07.2024
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.